Feb3 2/3/2012 2:58:00 PM by Giannis

 Σε 24, από 60, περιορίζονται οι δόσεις της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά τις έντονες αντιδράσεις της τρόικας που απαίτησε αρχικά απόσυρση της ρύθμισης, αλλά φαίνεται να συμβιβάζεται τελικά με ουσιαστικές αλλαγές.

Η ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε μόλις προ ολίγων ημερών από τη Βουλή, έδινε άλλη μία ευκαιρία σε 900.000 φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 44 δισ. ευρώ να τα ξεπληρώσουν με ελάχιστη μηνιαία δόση 100 ευρώ σε διάστημα που μπορούσε να φτάνει τα πέντε χρόνια. Με τις πρώτες οχλήσεις της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τροποποίησε τις διατάξεις δίνοντας τη δυνατότητα των 60 δόσεων μόνο σε όσους φορολογουμένους «προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο». Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο μέγιστος αριθμός των δόσεων δεν θα μπορούσε να υπερβαίνει τις 48.
read more...
Feb3 2/3/2012 11:30:00 AM by Giannis

 Την αποδοχή καταλόγου με 13 σκληρά μέτρα αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Συγκαταλέγονται απολύσεις στο Δημόσιο, ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού και περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η αδιάλλακτη αυτή στάση καθιστά κρίσιμης σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου

Η πιο μεγάλη... ώρα είναι τώρα για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η τρόικα κρατά αδιάλλακτη στάση και ζητεί από την κυβέρνηση να πει «ναι» σε 13 μέτρα-φωτιά. Εμφανίζεται μάλιστα αμετακίνητη όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, τις περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και σε πρόσθετες παροχές στις ΔΕΚΟ, αλλά και τη μείωση του κατώτατου μισθού. Φέρεται δε να... συζητά τα «δώρα» στον ιδιωτικό τομέα.
read more...
Feb2 2/2/2012 12:02:00 PM by Giannis

 Καθορίζονται τοπική ανάπτυξη -  μετανάστευση Το Πολυνομοσχέδιο για τnν Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέστειλε χθες στην ΚΕΔΕ στο πλαίσιο τnς δημόσιας διαβούλευσης υπουργείο Εσωτερικών. Το έγγραφο το οποίο μοιράστηκε και στους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στnv κυβέρνηση, ρυθμίζει μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ και συγκεκριμένα περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με την τοπική ανάπτυξn, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση. Επίσης ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για ζητήματα που αφορούν σε μετανάστες υψηλής ειδίκευσης. Ειδικότερα ρυθμίζει τα θέματα διοίκησης και αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. τα οικονομικά ζητήματα των Δήμων, καθώς και των Επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέματα που αφορούν στο προσωπικό, ενώ περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για το πρόγραμμα Αυτοδιοίκηση -  Κοινωνική Συνοxή και ισόρροπη ανάπτυξη(ΑΚΣΙΑ). 

read more...
Feb2 2/2/2012 11:16:00 AM by Giannis

 Tα πράγµατα για το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς όπως και για τη χώρα, πάρα πολύ δύσκολα! Η αίσθηση αυτή είναι διάχυτη, προκύπτει από τη συµπεριφορά των στελεχών του, επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις και καταγράφεται στα δηµοσκοπικά αποτελέσµατα της πρόθεσης ψήφου… ηχηρότατα!

 
Στο ερώτηµα για τον καταλληλότερο χρόνο εκλογής νέου αρχηγού, η συντριπτική υπεροχή της απά­ντησης «άµεσα» µοιάζει µε «κραυγή» αγωνίας των ψηφοφόρων του. Μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Β. Βενιζέλου, ο αντιπρόεδρος - αν είναι ο νέος αρχηγός - εµφανίζεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους. Είναι όµως εντυπωσιακή η άρνηση που καταγράφουν και οι δύο, ακόµα και µεταξύ των ψηφοφόρων του κόµµατος - η πλειοψηφία των οποίων θεωρεί πιθανή τη διάσπασή του!
read more...
Feb1 2/1/2012 4:18:00 PM by Giannis

 Αιχμές από σκληροπυρηνικούς για το «διαπραγματευτικό σθένος» Παπαδήμου

Ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό για όσα διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες αναμένουν στη ΝΔ, κρίνοντας σκόπιμη προς την κατεύθυνση αυτή ακόμη και μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα παίρνουν ήδη θέσεις στα χαρακώματα για 13ο - 14ο και κατώτατο μισθό. Από το γαλάζιο επιτελείο απέφευγαν χθες κάθε επίσημο σχόλιο για τα τελεσίγραφα της Συνόδου Κορυφής. Αναγνώριζαν, ωστόσο, ότι η τρέχουσα εβδομάδα είναι η πλέον κρίσιμη για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και έσπευδαν προκαταβολικά να δηλώσουν ότι η ΝΔ θα κινηθεί ως «υπεύθυνη πολιτική δύναμη».
read more...
Feb1 2/1/2012 11:38:00 AM by Giannis

 Αύξηση σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κατάργηση φοροαπαλλαγών, φορολόγηση καταθέσεων από 10% σε 20% και αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προτείνει το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ

Νέα φορολογική αφαίμαξη με περαιτέρω αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (Φ.Π.Α., ειδικοί φόροι κατανάλωσης), κατάργηση φοροαπαλλαγών, αναπροσαρμογή του φόρου επί των καταθέσεων από το 10% στο 20% αλλά και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ετήσια βάση προτείνει στην κυβέρνηση το τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.
read more...
Feb1 2/1/2012 11:09:00 AM by Giannis

Δύο ακόμη δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την πολιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στη μία από αυτές το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται απλώς πέμπτο, αλλά λαμβάνει πανελλαδικά μόλις το 7%. Στη δεύτερη, που αφορά τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, που έως πρόσφατα αποτελούσε «πράσινο» κάστρο, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τέταρτο.
 
«Βουτιά» καταγράφει και η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ενώ εκλογές το συντομότερο ζητούν οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρία to the point, που έκανε τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΕΤ3, τα κόμματα συγκεντρώνουν: Ν.Δ. 18,6%, ΚΚΕ 8,7%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΛΑΟΣ 4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, Χρυσή Αυγή 1,7%, Αλλο 9%, αναποφάσιστοι 24,2% και άκυρο - λευκό 7,2%.

read more...
Jan31 1/31/2012 12:08:00 PM by Giannis

 Την πεποίθησή του ότι, εντός της εβδομάδας, θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, αφενός με τους πιστωτές για την απομείωση του ελληνικού χρέους και αφετέρου με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, εξέφρασε τα ξημερώματα της Τρίτης από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν»
Λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Επίτροπο Όλι Ρεν και τον Γκιόργκ 'Ασμουνσεν από την ΕΚΤ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα, τόσο σε σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο και σε σχέση με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

read more...
Jan31 1/31/2012 11:54:00 AM by Giannis

 Επιθέσεις εναντίον μεταναστών το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Ομονοίας

Σκηνικό μίσους και τυφλής βίας στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Ομονοίας με πρωταγωνιστές ομάδες ακροδεξιών που εξαπέλυσαν πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Οι ακροδεξιοί που είχαν καταλήξει στην Ομόνοια ύστερα από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης χτυπούσαν κάθε μετανάστη που εντόπιζαν. Τους κλωτσούσαν και τους γρονθοκοπούσαν και το ίδιο έκαναν με όποιον τολμούσε να τους υπερασπίσει.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν σοβαρά ένας Κύπριος και ένας Πακιστανός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση εκτονώθηκε έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προέβη σε 42 προσαγωγές. Ετσι, οι ακροδεξιοί σκόρπισαν στα γύρω στενά. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Επεισόδια εις βάρος μεταναστών είχαν γίνει το απόγευμα και στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, τα οποία δεν πήραν μεγάλη έκταση.

read more...
Jan31 1/31/2012 11:46:00 AM by Giannis

 Εντονα προβληματισμένος ο Γ. Παπανδρέου που δυσκολεύεται να «μαντρώσει» τους βουλευτές, οι οποίοι εμφανίζουν φαινόμενα απείθειας
Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της προσεχούς Πέμπτης ζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από την Κόστα Ρίκα σηματοδοτεί εξελίξεις αναφορικά με την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται το κόμμα της πλειοψηφίας. Ο κ. Παπανδρέου που αναλώθηκε χθες σε σειρά επαφών με στελέχη που έχουν άμεση συνάφεια με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος (συναντήθηκε με τους Φ. Πετσάλνικο, Β. Εξαρχο, Χρ. Πρωτόπαπα και Π. Ευθυμίου), φέρεται εξαιρετικά προβληματισμένος με την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται, αναφέρουν οι πληροφορίες, να αναθεωρήσει τη στάση του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που έχει προκρίνει για τις εσωκομματικές διαδικασίες. 

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω