Feb17 2/17/2012 11:24:00 AM by Giannis

 Αντιμέτωποι με νέες περικοπές των αποδοχών τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Το ψαλίδισμα αφορά όλα τα Ταμεία. Προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 10% στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Μειώσεις, που φτάνουν μέχρι το 20%, προγραμματίζονται και για τις επικουρικές

Έρχονται νέο «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές και μείωση του αριθμού των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος με θέσπιση χαμηλότερου εισοδηματικού κριτηρίου.
Τις «λύσεις» αυτές προκρίνει η κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να... κλειδώσει το πακέτο των πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σχέδιο προβλέπει μείωση κατά 10% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων οι οποίες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Η μείωση αφορά το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ.

read more...
Feb16 2/16/2012 4:34:00 PM by Giannis

 Ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές πλήρως ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες και πρόθυμη να εφαρμόσει επακριβώς όλα τα μέτρα του νέου Μνημονίου επιθυμεί η Τρόικα, αλλά δεν της βγαίνουν τα «κουκιά».

 
Γερμανία- Ολλανδία – Φινλανδία (το ανθελληνικό μπλοκ στην Ε.Ε.) τρέμουν την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν:
 
1. Πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά με αδυναμία αυτοδύναμης κυβέρνησης (υπολογίζεται να έχει 130-135 βουλευτές)
 
2. Δεύτερο κόμμα τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που υπολογίζεται να έχει κοινοβουλευτική δύναμη 50-55 βουλευτών.
read more...
Feb16 2/16/2012 3:13:00 PM by Giannis

 Ποσοστό 27,5% στη ΝΔ, μόλις 11% στο ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά για τα κόμματα της Αριστεράς δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, της εταιρείας VPRC, που έρχεται στη δημοσιότητα  σήμερα από το περιοδικό «Επίκαιρα».

 
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.
read more...
Feb16 2/16/2012 12:25:00 PM by Giannis

 Η καρατόμηση 43 συν 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για χάρη του νέου Μνημονίου δεν στάθηκε ικανή να κορέσει τη δίψα για «πολιτικό αίμα» Ελλήνων του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ούτε οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και υποταγής του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου αποδείχθηκαν επαρκείς για να ικανοποιήσουν τη σαδιστική επιθυμία του Σόιμπλε να ταπεινώσει σε βαθμό πλήρους εξευτελισμού τους Ελληνες πολιτικούς ηγέτες που στηρίζουν το νέο Μνημόνιο. Το Βερολίνο συμπεριφέρεται σαν σε σκουλήκια στους εδώ πολιτικούς συμμάχους του. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαπραγματευθούν και να κερδίσουν κάτι, αύξησε την αλαζονεία των Γερμανών. Δεν τους εξευμένισε. Τους οδήγησε να επιβάλλουν διαρκώς επαχθέστερους όρους, βέβαιοι όντες εκ των προτέρων ότι οι όροι αυτοί θα γίνουν αποδεκτοί. 

read more...
Feb15 2/15/2012 11:25:00 AM by Giannis

 Τα χρέη προς τις φαρμακοβιομηχανίες αγγίζουν το μισό δισ. ευρώ

Εντονος είναι ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς φάρμακα το ΙΚΑ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, καθώς τα χρέη τους προς τη φαρμακοβιομηχανία υπερβαίνουν το ποσό των 440 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προειδοποιούν πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, κινδυνεύει η ομαλή τροφοδοσία του ΙΚΑ και των στρατιωτικών νοσοκομείων σε φάρμακα.
 
read more...
Feb15 2/15/2012 11:15:00 AM by Giannis

 Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την ψήφιση του νέου Μνημονίου δήλωσε στο newsbomb.gr:

 
«Νομίζω πως χθες είδαμε την τελευταία ημέρα της πολιτικής Πομπηίας μιας τάξης που καταρρέει. Αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια με την διαχείριση, τα ξανακάνουν και σήμερα, προσπαθώντας να ρίξουν τα βάρη της ευθύνης σ' αυτούς που δεν φταίνε. Στους εργαζόμενους. Δυστυχώς και το δεύτερο Μνημόνιο θα είναι μια επανάληψη του πρώτου. Η ίδια επιχειρηματολογία, η ίδια μεθοδολογία, η ίδια αποτυχία. Ο αργός θάνατος στον οποίον καταδικάζεται ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ επώδυνος».
 
read more...
Feb15 2/15/2012 10:58:00 AM by Giannis

 Δύο μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ισχύσουν οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων με καθεστώς ειδικού μισθολογίου. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Ιούλιο και αφορά 195.000 εργαζομένους στο Δημόσιο

Μειώσεις-εξπρές, που σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάνουν και το 20%, θα επιβληθούν στις αποδοχές 195.000 υπαλλήλων και λειτουργών των ειδικών μισθολογίων, δύο μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμό που περιλαμβάνεται στο νέο Μνημόνιο -Ιούλιο αντί Σεπτέμβριο- σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
read more...
Feb14 2/14/2012 12:01:00 PM by Giannis

 Έκκληση σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «να προχωρήσουν συντονισμένα και οργανωμένα σε κοινό προγραμματισμό ώστε μαζικά και ενωτικά να εμποδίσουμε την επερχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα» κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων...

 
Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το νέο μνημόνιο προβλέπει άμεση απόλυση 4.500 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, περιορισμό των προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου και περικοπή 500 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ.
read more...
Feb14 2/14/2012 11:50:00 AM by Giannis

 Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Τώρα, μετά την ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά, με δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές.
read more...
Feb14 2/14/2012 11:37:00 AM by Giannis

 Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε Άγιο Στέφανο, Ανθούσα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη, Σταμάτα.

Ξεκινά αύριο σε εννέα περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων. Πρόκειται για τις περιοχές Άγιο Στέφανο, Ανθούσα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας) και Σταμάτα. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού, δηλαδή έως τις 17 Απριλίου, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού είναι τέσσερις μήνες, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου. Η ανάρτηση γίνεται στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης ή στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. Με την ανάρτηση δημοσιοποιούνται:
Ο Κτηματολογικός Πίνακας, που περιλαμβάνει την περιγραφή των ακινήτων και τη νομική πληροφορία που αφορά σ΄αυτά.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω