Feb23 2/23/2012 10:10:00 AM by Giannis

 Με βίαιο τρόπο εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο 50.000 υπάλληλοι του Δημοσίου. Εκτός από τη μείωση κατά 25% των αποδοχών τους, θα κληθούν να αποδώσουν αναδρομικά το επιπλέον ποσό που οι διοικητικές υπηρεσίες συμπεριελάμβαναν μέχρι τώρα στον καταβαλλόμενο μισθό. Σε δεινή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι που βαρύνονται με τραπεζικά δάνεια. Τα εκκαθαριστικά τους θα αθροίσουν ελάχιστα ευρώ ή θα είναι μηδενικά.

Καυτό το τρίμηνο από τον Απρίλιο και μετά για περίπου 50.000 δημόσιους υπαλλήλους. Εκτός από τις ανατροπές στους μισθούς τους θα κληθούν αναδρομικά να καταβάλουν αποδοχές που έχουν λάβει
read more...
Feb22 2/22/2012 6:34:00 PM by Giannis

 Για μία ακόμα φορά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προκαλεί με τις θέσεις του τον ελληνικό λαό... Αυτή τη φορά δε δίστασε να υποστηρίξει ότι είναι υπέρ της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας!

Η απαίτηση των δανειστών για μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα «μεταφράστηκε» από πολλούς ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Μόνο που ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, δεν συμφωνεί...
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: 
read more...
Feb22 2/22/2012 6:10:00 PM by Giannis

 Σας ενημερώνουμε ότι οι Προσωρινές Επιτροπές Στήριξης της Πολιτικής Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες» στους Νομούς Αχαΐας, Αργολίδας και Καβάλας και στους Δήμους Ναυπάκτου (Αιτωλοακαρνανία), Θεσσαλονίκης (Α’ Θεσσαλονίκης), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Α’ Θεσσαλονίκης), Νεάπολης – Συκεών (Α’ Θεσσαλονίκης), Δάφνης – Υμηττού (Β’ Αθήνας), Διονύσου (Αττικής), Ωρωπού (Αττικής), Παιανίας – Γλυκών Νερών (Αττικής), η Διασυντονιστική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και η Επιτροπή Στήριξης Ελεύθερων Νέων Θεσσαλονίκης αποτελούνται από τα εξής μέλη:

 
 
read more...
Feb22 2/22/2012 4:46:00 PM by Giannis

 Οι δανειακές συμβάσεις είναι δεδομένες, είπε σε χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του “Σκάι” ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και, αναλύοντας περαιτέρω την άποψη του κόμματός του, υποστήριξε ότι σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης “αναμφισβήτητα υπάρχει ένα δεσμευτικό πλέον πλαίσιο που θα βαραίνει την όποια κυβέρνηση αναλάβει”. Ερωτηθείς λοιπόν αν η ΔΗΜ.ΑΡ., σε περίπτωση που συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές, θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση, απάντησε “βεβαίως”, καθώς εκπροσωπεί, όπως είπε, την “κυβερνώσα αριστερά”. Κι έτσι επανέλαβε: “Υπάρχει ένα δεσμευτικό πλαίσιο, ουδείς μπορεί να αρνηθεί αυτήν τη δέσμευση”.

read more...
Feb22 2/22/2012 4:38:00 PM by Giannis

 Με χιούμορ διαβάζουν στην Αγίου Κωνσταντίνου τα δημοσιεύματα που φέρνουν μια σειρά από σοβαρά και μη πρόσωπα να φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Αριστερά, δημοσιεύματα που θυμίζουν όσα γράφονται το καλοκαίρι στον αθλητικό τύπο για τις μετεγγραφές στο ποδόσφαιρο.

 
Τελευταίο κρούσμα η σημερινή «είδηση» ότι η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θα είναι υποψήφια με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαψεύσουν το –όπως έγραφαν – «αποκλειστικό», ωστόσο αναρωτιόντουσαν έως που μπορεί να φτάσει η αρρωστημένη φαντασία ορισμένων …
read more...
Feb22 2/22/2012 10:50:00 AM by Giannis

 Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα αρχίσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς. Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία τους από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

 
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των συντάξεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας. 
read more...
Feb22 2/22/2012 10:44:00 AM by Giannis

 «Συνεχίζουμε τον αγώνα» τονίζουν οι συνδικαλιστές που αντιδρούν στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν ΟΛΜΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στάση εργασίας σε Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΠΑΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου οδεύει προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Οι νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης και όλα τα άλλα μέτρα που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βγάζουν για άλλη μία φορά τα συνδικάτα στον δρόμο.
read more...
Feb21 2/21/2012 5:42:00 PM by Giannis

 ΟΜΙΛΙΑ

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΙΜΩΝΟΣ 11)
ΩΡΑ 19:00
read more...
Feb21 2/21/2012 1:54:00 PM by Giannis

 Εξακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για το Mega, η οποία δίνει σημαντικό προβάδισμα 19,4% στη νέα Δημοκρατία και 13,1% στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 62,2% των ερωτηθέντων θέλει εκλογές μέχρι τον Απρίλιο.

 
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19,4%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και ο ΛΑΟΣ με 5,1%.
read more...
Feb21 2/21/2012 11:58:00 AM by Giannis

Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας απόφαση - Ολοι οι όροι για το νέο πακέτο και το PSI - Στο Σύνταγμα ο ειδικός λογαριασμός «το συντομότερο δυνατόν» - Η επιτήρηση από τους πιστωτές θα ενισχυθεί.

Μετά από συνεδρίαση 14 ωρών το Eurogroup οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην έγκριση του πακέτου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές Μαρτίου εφ΄όσον η Ελλάδα νομοθετήσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω