Feb20 2/20/2012 2:43:00 PM by Giannis

 Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης των δημοσίων μουσείων, τη λήψη άμεσων μέτρων υψίστης ασφαλείας, τόσο των εργαζομένων όσο και των αρχαίων θησαυρών μας, με όποιο κόστος αυτό απαιτεί και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων, ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με αφορμή τη ληστεία στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 
«Η απίστευτη, για τα ελληνικά δεδομένα, κλοπή στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της πολύπαθης, μετά τις πυρκαγιές του 2007, Ολυμπίας θα μπορούσε να είναι και αναμενόμενη ως το απότοκο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων, που, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει δραματική συρρίκνωση του φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία μέριμνα για την πλήρωση πολλών δεκάδων κενών θέσεων αρχαιοφυλάκων, παρά τις διαμαρτυρίες και τις πολλαπλές επισημάνσεις τόσο των προϊσταμένων των υπηρεσιακών μονάδων, όσο και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
 
read more...
Feb20 2/20/2012 2:08:00 PM by Giannis

 Βίαιη αλλαγή του οικονομικού μοντέλου - Κόμματα σε μετάλλαξη - Προς συμφωνία μετά τη συμμαχία Παπαδήμου-Μόντι - Ολοι οι πίνακες
Τη βίαιη και ταχεία μεταβολή του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος της οικονομίας επιβάλλουν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι. Απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες – ως το τέλος Φεβρουαρίου – να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των εργαζομένων, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μισθών - συντάξεων και να κατατεθεί στη Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012. Οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι: *Η διά νόμου κατάργηση της μονιμότητας της εργασίας (στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται) και των συλλογικών συμβάσεων. 

read more...
Feb20 2/20/2012 2:01:00 PM by Giannis

 Αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων τους στην εφορία.

 
Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, να δηλώσουν αν τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους, καθώς και αν έχουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό.
Πρόκειται για στοιχεία τα οποία η εφορία σκοπεύει να αξιοποιήσει στις διασταυρώσεις για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογούμενων και για την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης που δεν δηλώνεται.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνονται οι παρακάτω αλλαγές: 
read more...
Feb20 2/20/2012 1:47:00 PM by Giannis

 Με την κατάργηση Οργανισμών και την αξιολόγηση προσωπικού θα υλοποιηθεί το σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται από το μέτρο, όχι όμως οι απασχολούμενοι σε Παιδεία και Υγεία

Με απολύσεις προσωπικού έπειτα από άμεση κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και αυτοτελών υπηρεσιών, αλλά και με αποχωρήσεις ύστερα από αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από ιδιωτικές εταιρείες θα προκύψει -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν υποχρεωτικά από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2012, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
read more...
Feb17 2/17/2012 4:42:00 PM by Giannis

 Η ημερομηνία εκλογών έχει συμφωνηθεί, εφόσον ανάψει πράσινο φως τη Δευτέρα για το δάνειο.

Για εκλογές στις 29 Απριλίου προσανατολίζεται πλέον η χώρα με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ημερομηνία έχει «κλειδώσει» συμφωνα με κυβερνητικές πηγές εδώ και μερικές ημέρες και αν δεν ανακοινώνεται είναι γιατί η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με την δανειακή συμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας. Η 29η Απριλίου τελεί μόνο υπό την αίρεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των «17».
 
read more...
Feb17 2/17/2012 12:24:00 PM by Giannis

 

Αναπάντεχη εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής μετά την προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία και την αναμενόμενη παραίτηση του από την βουλευτική έδρα που κατέχει έχοντας εκλεγεί με το ΛΑΟΣ. Πρώτος επιλαχών Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Περιφέρεια Αττικής είναι ο Χρήστος Καλαποθαράκος, νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεντέλης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ούτε ο ίδιος ο επιλαχών Βουλευτής την περίμενε αφού έχοντας προσπαθήσει τρεις φορές να εκλεγεί στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς να τα καταφέρει, είχε ήδη εγκαταλείψει την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια δραστηριοποιούμενος στο Δήμο Πεντέλης. Οι αναπάντεχες όμως εξελίξεις και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ τον «αναγκάζουν» να επιστρέψει στην Περιφέρεια της Αττικής αφού έτσι ξαφνικά όλα έχουν αλλάξει….  

 

read more...
Feb17 2/17/2012 11:41:00 AM by Giannis

 Ο υπουργός Πολιτισμού την υπέβαλε στον Πρωθυπουργό - Δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από το Μαξίμου

Από τις εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στο κέντρο της πόλης της Ολυμπίας ευελπιστούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι θα αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δυο κουκουλοφόρων, οι οποίοι νωρίς το πρωί της Παρασκευής άρπαξαν περίπου 68 αρχαία αντικείμενα.
 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο άντρες που φορούσαν στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο μουσείο στις 7.30 το πρωί ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων την φύλακα, η οποία είναι υπάλληλος του υπουργείο Πολιτισμού και την φίμωσαν. Σε σπαστά ελληνικά άρχισαν να της ζητούν να τους δείξει που υπάρχει «στεφάνι χρυσό» και νομίσματα

read more...
Feb17 2/17/2012 11:24:00 AM by Giannis

 Αντιμέτωποι με νέες περικοπές των αποδοχών τους βρίσκονται οι συνταξιούχοι. Το ψαλίδισμα αφορά όλα τα Ταμεία. Προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 10% στις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Μειώσεις, που φτάνουν μέχρι το 20%, προγραμματίζονται και για τις επικουρικές

Έρχονται νέο «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές και μείωση του αριθμού των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος με θέσπιση χαμηλότερου εισοδηματικού κριτηρίου.
Τις «λύσεις» αυτές προκρίνει η κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να... κλειδώσει το πακέτο των πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σχέδιο προβλέπει μείωση κατά 10% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων οι οποίες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Η μείωση αφορά το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ.

read more...
Feb16 2/16/2012 4:34:00 PM by Giannis

 Ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές πλήρως ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες και πρόθυμη να εφαρμόσει επακριβώς όλα τα μέτρα του νέου Μνημονίου επιθυμεί η Τρόικα, αλλά δεν της βγαίνουν τα «κουκιά».

 
Γερμανία- Ολλανδία – Φινλανδία (το ανθελληνικό μπλοκ στην Ε.Ε.) τρέμουν την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν:
 
1. Πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά με αδυναμία αυτοδύναμης κυβέρνησης (υπολογίζεται να έχει 130-135 βουλευτές)
 
2. Δεύτερο κόμμα τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που υπολογίζεται να έχει κοινοβουλευτική δύναμη 50-55 βουλευτών.
read more...
Feb16 2/16/2012 3:13:00 PM by Giannis

 Ποσοστό 27,5% στη ΝΔ, μόλις 11% στο ΠΑΣΟΚ και υψηλά ποσοστά για τα κόμματα της Αριστεράς δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, της εταιρείας VPRC, που έρχεται στη δημοσιότητα  σήμερα από το περιοδικό «Επίκαιρα».

 
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά μία μονάδα καταγράφοντας ποσοστό 11%, ενώ η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έρχεται αντιμέτωπη με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο και να διαγράψει 21 βουλευτές, καταγράφοντας ποσοστό 27,5%.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω