Mar1 3/1/2012 12:48:00 PM by Giannis

 Διαστάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα παίρνει το κίνημα για την εξασφάλιση συνθηκών που θα επιτρέψουν τη διάθεση στην αγορά φθηνών τροφίμων. Ομάδες εθελοντών αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να παραμεριστούν οι μεσάζοντες, οι οποίοι επιβαρύνουν υπέρμετρα τις τιμές των αγαθών, σε μια χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί τα νοικοκυριά σε δεινή θέση

Το «κίνημα της πατάτας» και η προσπάθεια για το κτύπημα των μεσαζόντων που ξεκίνησε με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας και διευρύνεται με τη διάθεση και άλλων προϊόντων.

Ενώ η Ομάδα ετοιμάζεται να διαθέσει το ερχόμενο Σάββατο στην Κατερίνη άλλους 75 τόνους πατάτες, που θα μεταφέρουν τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι και θα τις παραδώσουν σε 1.100 (!) πολίτες οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή, τη σκυτάλη παίρνουν και άλλες ομάδες εθελοντών στη Βέροια, στον Βόλο και στη Δράμα αλλά και στη Λάρισα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

read more...
Mar1 3/1/2012 12:17:00 PM by Giannis

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή του, προς τον Διοικητή του Ι.Κ.Α, σχετική με τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος που εδρεύει στην πόλη μας, και την απαίτηση εξαίρεσής του, από οποιοδήποτε σχέδιο συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Την εν λόγω επιστολή, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και στους εκπροσώπους του Λαού της Αττικής, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το πλήρες κείμενό της, έχει ως εξής: 
read more...
Feb29 2/29/2012 4:29:00 PM by Giannis

 Στην δημιουργία κίνησης με στόχο την συνεργασία με την Δημοκρατική Αριστερά προσανατολίζονται εφτά(7) διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην κίνηση πρωταγωνιστούν οι Αμοιρίδης Γ.,  Μιχελογιαννάκης Γ. ενώ κοντά τους φαίνονται να βρίσκονται και οι Παπαμανώλης Γ., Τσετίν Μ., Θεοδωρίδης Η. Τόγιας Β., Παραστατίδης Θ.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και κείμενο της κίνησης όπου θα καθορίζει και τον προσανατολισμό της.
read more...
Feb29 2/29/2012 1:29:00 PM by Giannis

 Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.

Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.
read more...
Feb29 2/29/2012 1:22:00 PM by Giannis

 Έχουν χάσει κάθε έννοια μέτρου οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των οργάνων της Ευρωζώνης και της ΕΕ, όταν μιλούν για θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι την απροθυμία ή την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού να υπερασπιστεί στις συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις μαζί τους την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας μας, προβαίνουν οι υποτιθέμενοι εταίροι της κυβέρνησης σε αλλεπάλληλες προκλήσεις, πολλές των οποίων είναι όχι μόνο ταπεινωτικές για τους Ελληνες, αλλά και αχρείαστες από πολιτική σκοπιά.

read more...
Feb29 2/29/2012 1:08:00 PM by Giannis

 Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων, πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η πρεμιέρα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατ. φορολογουμένους. Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Η περίοδος υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ξεκινούσε κανονικά αύριο 1η Μαρτίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

read more...
Feb28 2/28/2012 8:17:00 PM by Giannis

 Με το δεύτερο δάνειο δίνεται ο χρόνος στην Ελλάδα να μείνει στο παιγνίδι μέχρι να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική και να εκδοθεί το Ευρωομόλογο.

Στην πραγματικότητα με το κούρεμα και το νέο δάνειο οι δανειστές αναλαμβάνουν – εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος του χρέους μας και μας αφήνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας με έσοδα και φόρους.
Με το κούρεμα το ονομαστικό μας χρέος μειώνεται κατά 107 δις, τα υπόλοιπα που τους χρωστάμε σε ομόλογα 20 και 30 ετών με χαμηλό επιτόκιο. Το καθαρό όφελος θα είναι μικρότερο γιατί η Ελλάδα θα ξαναδανειστεί περί τα 50 δις για να καλύψει τα τραπεζικά κεφάλαια για να στηρίξει την ρευστότητα τους.
read more...
Feb28 2/28/2012 8:09:00 PM by Giannis

 Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανών Εφοριακών Ντίτερ Οντρασεκ, με συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» περιέγραφε τα προβλήματα του ελληνικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια για μία εβδομάδα ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών. Στις εφορίες τον εντυπωσίασε μεταξύ των άλλων ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων απουσίαζε χωρίς να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και αυτό «δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν», όπως και το γεγονός ότι μόνο το ένα τρίτο των εφοριακών διέθετε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του. Ο κ. Οντρασεκ κατέληγε ότι «θα χρειαστεί να περάσει περίπου μία γενιά μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες».

read more...
Feb28 2/28/2012 7:59:00 PM by Giannis

 Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύει σήμερα σε συνεργασία με τα Wikileaks τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA».

Σύμφωνα με τα έγγραφα το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) , ήταν μια υπόθεση ανοιχτή δέκα μήνες τουλάχιστον πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου στο Καστελόριζο.
 
read more...
Feb28 2/28/2012 10:41:00 AM by Giannis

 Στις 12:30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων.
 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω