Feb22 2/22/2012 4:46:00 PM by Giannis

 Οι δανειακές συμβάσεις είναι δεδομένες, είπε σε χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του “Σκάι” ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και, αναλύοντας περαιτέρω την άποψη του κόμματός του, υποστήριξε ότι σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης “αναμφισβήτητα υπάρχει ένα δεσμευτικό πλέον πλαίσιο που θα βαραίνει την όποια κυβέρνηση αναλάβει”. Ερωτηθείς λοιπόν αν η ΔΗΜ.ΑΡ., σε περίπτωση που συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές, θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση, απάντησε “βεβαίως”, καθώς εκπροσωπεί, όπως είπε, την “κυβερνώσα αριστερά”. Κι έτσι επανέλαβε: “Υπάρχει ένα δεσμευτικό πλαίσιο, ουδείς μπορεί να αρνηθεί αυτήν τη δέσμευση”.

read more...
Feb22 2/22/2012 4:38:00 PM by Giannis

 Με χιούμορ διαβάζουν στην Αγίου Κωνσταντίνου τα δημοσιεύματα που φέρνουν μια σειρά από σοβαρά και μη πρόσωπα να φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Αριστερά, δημοσιεύματα που θυμίζουν όσα γράφονται το καλοκαίρι στον αθλητικό τύπο για τις μετεγγραφές στο ποδόσφαιρο.

 
Τελευταίο κρούσμα η σημερινή «είδηση» ότι η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου θα είναι υποψήφια με το κόμμα του κ. Κουβέλη. Στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν μπήκαν καν στο κόπο να διαψεύσουν το –όπως έγραφαν – «αποκλειστικό», ωστόσο αναρωτιόντουσαν έως που μπορεί να φτάσει η αρρωστημένη φαντασία ορισμένων …
read more...
Feb22 2/22/2012 10:50:00 AM by Giannis

 Από τη μισθοδοσία του Απριλίου θα αρχίσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς. Οι μειώσεις αφορούν στη μισθοδοσία τους από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

 
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις των συντάξεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή του Μνημονίου Συνεννόησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας. 
read more...
Feb22 2/22/2012 10:44:00 AM by Giannis

 «Συνεχίζουμε τον αγώνα» τονίζουν οι συνδικαλιστές που αντιδρούν στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν ΟΛΜΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στάση εργασίας σε Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΠΑΔ, ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Σε νέο συλλαλητήριο καλούν τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου οδεύει προς ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Οι νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως επίσης και όλα τα άλλα μέτρα που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βγάζουν για άλλη μία φορά τα συνδικάτα στον δρόμο.
read more...
Feb21 2/21/2012 5:42:00 PM by Giannis

 ΟΜΙΛΙΑ

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
(ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΙΜΩΝΟΣ 11)
ΩΡΑ 19:00
read more...
Feb21 2/21/2012 1:54:00 PM by Giannis

 Εξακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για το Mega, η οποία δίνει σημαντικό προβάδισμα 19,4% στη νέα Δημοκρατία και 13,1% στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 62,2% των ερωτηθέντων θέλει εκλογές μέχρι τον Απρίλιο.

 
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19,4%, και έπονται το ΠΑΣΟΚ με 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και ο ΛΑΟΣ με 5,1%.
read more...
Feb21 2/21/2012 11:58:00 AM by Giannis

Λουκάς Παπαδήμος: Ιστορικής σημασίας απόφαση - Ολοι οι όροι για το νέο πακέτο και το PSI - Στο Σύνταγμα ο ειδικός λογαριασμός «το συντομότερο δυνατόν» - Η επιτήρηση από τους πιστωτές θα ενισχυθεί.

Μετά από συνεδρίαση 14 ωρών το Eurogroup οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην έγκριση του πακέτου βοήθειας των 130 δισ. ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις αρχές Μαρτίου εφ΄όσον η Ελλάδα νομοθετήσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.
read more...
Feb21 2/21/2012 11:47:00 AM by Giannis

 Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δημιουργούνται «ατομικές μερίδες» για τους ασφαλισμένους και προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ), ενώ όσοι φορείς πουν «όχι» στην ενοποίηση θα τα... βγάλουν πέρα μόνοι τους

Νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων από το 2015 προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ δημιουργούνται «ατομικές μερίδες» για τους ασφαλισμένους. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑ), ενώ όσοι φορείς πουν «όχι» στην ενοποίηση θα τα... βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει μια σειρά ανοιχτών θεμάτων για τον υπολογισμό των συντάξεων στον νέο φορέα. Συγκεκριμένα προβλέπεται πως «με απόφαση του υπουργού Εργασίας αναπροσαρμόζεται ετήσια η σύνταξη με στόχο τη μη δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο».
read more...
Feb21 2/21/2012 11:26:00 AM by Giannis

 Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις. Προκύπτει έτσι πολύ μεγάλη επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα υποχρεωθούν να καταβάλουν υψηλότερες δόσεις αποπληρωμής

«Κόβει» αιφνιδιαστικά τις δόσεις αποπληρωμής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης το υπουργείο Οικονομικών. Πέρυσι οι φορολογούμενοι πλήρωσαν την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 σε έξι δόσεις. Εφέτος και για τα εισοδήματα του 2011, εφόσον ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, θα την πληρώσουν εφάπαξ ή σε 2 με 3 δόσεις.
read more...
Feb20 2/20/2012 2:43:00 PM by Giannis

 Την άμεση ενίσχυση του προσωπικού φύλαξης των δημοσίων μουσείων, τη λήψη άμεσων μέτρων υψίστης ασφαλείας, τόσο των εργαζομένων όσο και των αρχαίων θησαυρών μας, με όποιο κόστος αυτό απαιτεί και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των μουσείων, ζητεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) με αφορμή τη ληστεία στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 
«Η απίστευτη, για τα ελληνικά δεδομένα, κλοπή στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της πολύπαθης, μετά τις πυρκαγιές του 2007, Ολυμπίας θα μπορούσε να είναι και αναμενόμενη ως το απότοκο της αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων, που, μεταξύ άλλων, έχει επιφέρει δραματική συρρίκνωση του φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, χωρίς καμία μέριμνα για την πλήρωση πολλών δεκάδων κενών θέσεων αρχαιοφυλάκων, παρά τις διαμαρτυρίες και τις πολλαπλές επισημάνσεις τόσο των προϊσταμένων των υπηρεσιακών μονάδων, όσο και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω