Mar7 3/7/2012 10:58:00 AM by Giannis

 Χαράτσι .. με "πατέντα" αποδεικνύεται το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, αφού είναι ο μόνος φόρος που εισπράττεται (μέσω της ΔΕΗ) αλλά -από τα πολλά "παράθυρα" και "περιπτώσεις" του νόμου- ουδείς ξέρει πώς και πόσα να υπολογίζει πως του έρχονται να πληρώσει!

 
Με νεότερες οδηγίες που εξέδωσε (ΠΟΛ.1056/2-3-2012) το υπουργείο Οικονομικών καταργεί τις προηγούμενες εγκυκλίους του, θέλοντας να κλείσει τις «τρύπες» που διαπιστώθηκαν στην εφαρμογή του νόμου –αλλά και να αναγκάσει περισσότερους να πληρώνουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
 
read more...
Mar7 3/7/2012 10:51:00 AM by Giannis

 Νέα προγράμματα, για την υποστήριξη των ανέργων, θέτει σε εφαρμογή το Μάρτιο και τον Απρίλιο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα προγράμματα έχουν προϋπολογισμό 1.236.010.000 ευρώ και αναμένεται να ωφεληθούν 289.294 άτομα.

Στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και στους στόχους του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.
read more...
Mar7 3/7/2012 10:44:00 AM by Giannis

 Το λαθρεμπόριο στην αγορά υγρών καυσίμων αλλά και το σύστημα «Ήφαιστος» θα βρεθούν την Τέταρτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή σχετικώς με το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η υπόθεση της νοθείας στις ποσότητες καυσίμων που προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις από ιδιώτες.
 
read more...
Mar6 3/6/2012 6:49:00 PM by Giannis

 Το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» μπορεί να αποτελέσει την αφορμή και το ξεκίνημα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση για την προστασία των παραγωγών, για τη μείωση της αδικαιολόγητα υψηλής τελικής τιμής των αγροτικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή και για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

 
read more...
Mar6 3/6/2012 11:33:00 AM by Giannis

 Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, με τη στήριξη ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας γνωστοποίησε επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη έχει καλέσει στο υπουργείο του τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή των δημοσίων οργανισμών, με στόχο την μείωση των δομών τους κατά 30%.
 
Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:
 
Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται πλέον ο υπάλληλος που:
read more...
Mar6 3/6/2012 11:22:00 AM by Giannis

 Σε νέα μείωση έως 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.000-1.100 ευρώ οδηγεί η μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ στον χορό των περικοπών μπαίνουν και τα εφάπαξ.

Οι αριθμοί τρομάζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 το ασφαλιστικό σύστημα με δυσκολία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Και αυτό γιατί από την έκρηξη της ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την εισφοροδιαφυγή, τις ελαστικές μορφές εργασίας αλλά και το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων προκαλείται μαύρη τρύπα 9 δισ. ευρώ για φέτος.
read more...
Mar6 3/6/2012 11:14:00 AM by Giannis

 Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ προγραμματίζει για τις 13.30 η ΑΔΕΔΥ ζητώντας την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που «θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων».

Τονίζει ακόμη ότι «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων», ενώ θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.
read more...
Mar6 3/6/2012 11:00:00 AM by Giannis

 «Ο κ. Παπαδήμος ήξερε να ορθώσει το ανάστημά του και να μιλήσει ως ίσος προς ίσον στους χώρους λήψης αποφάσεων» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν συζητήσεις – ανεπίσημες – για μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων στις οποίες μετέχουν βουλευτές, συνδικαλιστές, πολιτικά στελέχη, διανοούμενοι και επιχειρηματίες. Αποφεύγει να δηλώσει ποιον στηρίζει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠαΣοΚ,  τον κ. Βενιζέλο ή τον κ. Παπουτσή, και ζητεί εκλογές από τη βάση με κάλπη. 

read more...
Mar5 3/5/2012 4:59:00 PM by Giannis

 Μείζον πολιτικό, ηθικό, αλλά και νομικό ζήτημα ανακύπτει από την προχθεσινή αποκάλυψη του matrix24.gr για τον τρίτεκνο υπουργό, που πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%.

Δεν αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή το όνομα του υπουργού επειδή περιμέναμε να αντιδράσει ο ίδιος και να εκθέσει δημόσια τις απόψεις τους. Αφ’ ης στιγμής δεν το έπραξε ή κάποιος από τους συναδέλφους του στη Βουλή δεν κατέθεσε σχετική ερώτηση για να γίνει γνωστή η υπόθεση είμαστε υποχρεωμένοι να...... αποκαλύψουμε ότι ο περί ου ο λόγος υπουργός είναι ο τέως υπουργός Εσωτερικών και νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.
read more...
Mar5 3/5/2012 4:40:00 PM by Giannis

 Από τις 27 Μαΐου θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η περυσινή απογραφή
Μια άγνωστη παράμετρο που ενδέχεται να δημιουργήσει μείζονα πολιτικά, αλλά και νομικά προβλήματα στις εθνικές εκλογές αποκαλύπτει σήμερα η «Κ». Σε περίπτωση που οι κάλπες δεν στηθούν μέχρι τις 13 Μαΐου, αλλά τα κόμματα αποφασίσουν νέα αναβολή τους π.χ. για τις αρχές Ιουνίου, τότε οι εκλογές μπορεί να προσβληθούν ακόμη και ως αντισυνταγματικές! Ο λόγος είναι η γενική απογραφή του πληθυσμού που έγινε προ έτους και η οποία βάσει του Συντάγματος θα πρέπει απαραιτήτως να συνυπολογισθεί για να ανακατανεμηθούν οι βουλευτικές έδρες βάσει των νέων πληθυσμιακών δεδομένων

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω