Mar5 3/5/2012 4:31:00 PM by Giannis

 Οι μεταγραφές στη "δεξιά πολυκατοικία" καλά κρατούν, με τη Συγγρού να ανοίγει ξανά την πόρτα στους μεταμεληθέντες που διεγράφησαν, ενώ δυσαρεστημένα στελέχη προσχωρούν στο κόμμα του κ. Καμμένου. Το πρώτο «όχι» της ψηφοφορίας για το νέο Μνημόνιο, η Έλενα Κουντουρά, δήλωσε ότι προσχωρεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου.

 
«Στηρίζω το Κίνημα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και προσυπογράφω την ιδρυτική διακήρυξη η οποία με εκφράζει απόλυτα» δήλωσε το πρώην top model.
read more...
Mar5 3/5/2012 11:10:00 AM by Giannis

 Ριζικά διαφορετική θα είναι η εικόνα της νέας Βουλής, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, καθώς στο σώμα αναμένεται να εκπροσωπηθούν εννέα κόμματα χωρίς κανένα να έχει την αυτοδυναμία.

 
Στην έρευνα που δημοσιεύεται την Κυριακή στην Καθημερινή στην προτίμηση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 28%.
 
Ακολουθεί με 16% η Δημοκρατική Αριστερά και με 12% ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αποσπούν από 11%.
read more...
Mar5 3/5/2012 10:47:00 AM by Giannis

 Το 40% αγγίζουν οι μειώσεις στις συντάξεις από τρεις περικοπές που έχουν γίνει από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα. Οι μεγαλύτερες αφορούν τις επικουρικές (ΕΤΕΑΜ) και εκείνες που δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών.

 
Με την τελευταία περικοπή που προβλέπει το δεύτερο Μνημόνιο, η μεγαλύτερη επίπτωση εντοπίζεται στους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και η μικρότεροι στις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ.
read more...
Mar5 3/5/2012 10:37:00 AM by Giannis

 Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» αποφάσισε η Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στη Θεσσαλονίκη.

 
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα και την Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου, όπως και το διήμερο 15-16 Μαρτίου.
read more...
Mar2 3/2/2012 11:52:00 AM by Giannis

 Έως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) με έκπτωση μέχρι 100%, σύμφωνα με εγκύκλιο του οργανισμού.

 
Ειδικότερα, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2011.
 
Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31/12/2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να είναι 2.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με:
read more...
Mar2 3/2/2012 11:24:00 AM by Giannis

 Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας με εντολή του υπουργού Οικονομικών

Μέσω της ηλεκτρονικής οδού θα γίνονται μεταβιβάσεις ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών. Η όλη διαδικασία θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής ομάδας εργασίας που συστήνεται με εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου.
 
Με τη διαδικασία αυτή το κράτος θα γνωρίζει ποιος και τι μεταβιβάζει και το σημαντικότερο αν το δηλώνει με ακρίβεια τόσο στο έντυπο Ε1 (φορολογική δήλωση) όσο και στο έντυπο Ε9 (στοιχεία περιουσιακής κατάστασης).
 
read more...
Mar2 3/2/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Υποχωρεί κατά 100 ευρώ τον μήνα, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των μισθών. Η ρύθμιση πλήττει 270.000 άτομα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης μεγαλύτερου ποσού σε συγκεκριμένες ομάδες. Μειώνεται από τις 12 Μαρτίου κατά 22% το επίδομα ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε περίπου 270.000 άτομα, με υπουργική απόφαση. Μάλιστα η μείωση αφορά και μια σειρά άλλων επιδομάτων -π.χ. το επίδομα μητρότητας? που χορηγεί ο Οργανισμός και τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη υπουργικού συμβουλίου, με βάση την οποία στον ΟΑΕΔ «μεταφέρονται» τα προγράμματα (π.χ. στεγαστικές δράσεις, βρεφονηπιακοί σταθμοί) και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. Οι δράσεις που ήδη «τρέχουν» διατηρούνται κανονικά, όπως διαβεβαίωσε χθες και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
read more...
Mar1 3/1/2012 4:55:00 PM by Giannis

 Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Ελευσίνας στην ομιλία του Βουλευτή Αττικής (συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αριστερά), Βασίλη Οικονόμου. Οι ενεργοί πολίτες της Ελευσίνας διέψευσαν με την συμμετοχή τους στη συζήτηση όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι και αποτραβηγμένοι στην ιδιώτευσή τους.

Ο Βασίλης Οικονόμου στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια είναι καταστροφική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι κάτοικοι της Ελευσίνας βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματά της αφού μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν από εργαζόμενοι με αξιοπρεπή μισθό είτε σε ανέργους είτε σε φτωχούς εργαζόμενους που οι απολαβές τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα αφού το πιο σκληρό πακέτο μέτρων έρχεται τον Ιούνιο και τότε όλοι ανεξαιρέτως θα βιώσουμε την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου αφού τα 11,5 δις € μέτρα θα προστεθούν σε όλα όσα έχουν επιβληθεί σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων.
read more...
Mar1 3/1/2012 2:03:00 PM by Giannis

 Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος 4030, για την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Συνεπώς, όσοι θελήσουν να χτίσουν από εδώ και στο εξής θα πρέπει να... ακολουθήσουν όσα ορίζει τα οποία περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο έκδοσης έγκρισης και άδειας δόμησης.

 
Κάθε νέα οικοδομή για να συνδεθεί πλέον με τα δίκτυα κοινής ωφελείας θα πρέπει να έχει προηγηθεί αυτοψία από Ελεγκτή Δόμησης.
 
Βέβαια δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί το Σώμα των Ελεγκτών Δόμησης και γι αυτό το λόγο οι νέες οικοδομές θα συνδέονται προσωρινά, για δύο μήνες, με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
 
read more...
Mar1 3/1/2012 1:36:00 PM by Giannis

 Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται η περιουσία και το προσωπικό των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου (αρ. 39).

Ειδικότερα, στο ΦΕΚ αναφέρεται ακόμα ότι στο μεταβατικό διάστημα λειτουργίας των καταργούμενων από 14 Φεβρουαρίου δύο φορέων, η διάρκεια του οποίου θα είναι έως 6 μήνες, «ορίζεται προσωρινή ενιαία Διοικούσα Επιτροπή, με αρμοδιότητα την τακτοποίηση που αφορά πράξεις λειτουργικής εκκαθάρισης υποχρεώσεων και δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας και γεγενημένης έννομης σχέσης των δύο καταργούμενων φορέων, εκτός της ανάληψης νέων υποχρεώσεων που προκύπτουν από νέα προγράμματα και παροχές και όχι πάντως πέραν των ανειλημμένων συμβατικών ή γεγενημένων υποχρεώσεων».

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω