Feb29 2/29/2012 1:29:00 PM by Giannis

 Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.

Τρεις έως τέσσερις εν ενεργεία βουλευτές (οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία υπουργοί) περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στη λίστα των πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» και αφορά εξαγωγή εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ εντός του 2011.
read more...
Feb29 2/29/2012 1:22:00 PM by Giannis

 Έχουν χάσει κάθε έννοια μέτρου οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των οργάνων της Ευρωζώνης και της ΕΕ, όταν μιλούν για θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενοι την απροθυμία ή την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού να υπερασπιστεί στις συζητήσεις και στις διαπραγματεύσεις μαζί τους την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια της χώρας μας, προβαίνουν οι υποτιθέμενοι εταίροι της κυβέρνησης σε αλλεπάλληλες προκλήσεις, πολλές των οποίων είναι όχι μόνο ταπεινωτικές για τους Ελληνες, αλλά και αχρείαστες από πολιτική σκοπιά.

read more...
Feb29 2/29/2012 1:08:00 PM by Giannis

 Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων, πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Για μετά τις εκλογές μετατίθεται η πρεμιέρα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων από 5,5 εκατ. φορολογουμένους. Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο. Η περίοδος υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ξεκινούσε κανονικά αύριο 1η Μαρτίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους εισοδηματίες.

read more...
Feb28 2/28/2012 8:17:00 PM by Giannis

 Με το δεύτερο δάνειο δίνεται ο χρόνος στην Ελλάδα να μείνει στο παιγνίδι μέχρι να αλλάξει η Ευρωπαϊκή πολιτική και να εκδοθεί το Ευρωομόλογο.

Στην πραγματικότητα με το κούρεμα και το νέο δάνειο οι δανειστές αναλαμβάνουν – εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος του χρέους μας και μας αφήνουν να καλύψουμε τις ανάγκες μας με έσοδα και φόρους.
Με το κούρεμα το ονομαστικό μας χρέος μειώνεται κατά 107 δις, τα υπόλοιπα που τους χρωστάμε σε ομόλογα 20 και 30 ετών με χαμηλό επιτόκιο. Το καθαρό όφελος θα είναι μικρότερο γιατί η Ελλάδα θα ξαναδανειστεί περί τα 50 δις για να καλύψει τα τραπεζικά κεφάλαια για να στηρίξει την ρευστότητα τους.
read more...
Feb28 2/28/2012 8:09:00 PM by Giannis

 Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανών Εφοριακών Ντίτερ Οντρασεκ, με συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» περιέγραφε τα προβλήματα του ελληνικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είχε επισκεφθεί την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια για μία εβδομάδα ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών. Στις εφορίες τον εντυπωσίασε μεταξύ των άλλων ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων απουσίαζε χωρίς να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και αυτό «δεν φαινόταν να ενοχλεί κανέναν», όπως και το γεγονός ότι μόνο το ένα τρίτο των εφοριακών διέθετε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του. Ο κ. Οντρασεκ κατέληγε ότι «θα χρειαστεί να περάσει περίπου μία γενιά μέχρις ότου βελτιωθούν οι συνθήκες».

read more...
Feb28 2/28/2012 7:59:00 PM by Giannis

 Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύει σήμερα σε συνεργασία με τα Wikileaks τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA».

Σύμφωνα με τα έγγραφα το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) , ήταν μια υπόθεση ανοιχτή δέκα μήνες τουλάχιστον πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου στο Καστελόριζο.
 
read more...
Feb28 2/28/2012 10:41:00 AM by Giannis

 Στις 12:30 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων.
 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση

read more...
Feb28 2/28/2012 10:30:00 AM by Giannis

 Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» ανέλαβε χθες την ευθύνη για την τοποθέτηση του εμπρηστικού μηχανισμού, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος, αλλά δεν εξερράγη εξαιτίας λανθασμένης συνδεσμολογίας. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Αποφασισμένοι για μακελειό ήταν οι άγνωστοι που το απόγευμα του Σαββάτου τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στον συρμό του μετρό.
Οι «εγκέφαλοι» του σχεδίου είχαν οργανώσει «τυφλό» χτύπημα σε βάρος των αθώων πολιτών που εκείνη την ώρα θα χρησιμοποιούσαν το μέτρο σταθερής τροχιάς, και μάλιστα χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ενα λάθος στη συνδεσμολογία, αλλά και η παρατηρητικότητα του μηχανοδηγού στον έλεγχο ρουτίνας που προηγήθηκε του επόμενου δρομολογίου του συγκεκριμένου τρένου, έφερε την Αντιτρομοκρατική αντιμέτωπη με έναν ενεργοποιημένο βομβιστικό μηχανισμό, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη με τηλεφωνήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων».
read more...
Feb24 2/24/2012 3:59:00 PM by Giannis

Ο βασικός αναπτυξιακός πόρος, η ΣΑΤΑ έχει συρρικνωθεί στα 338 εκατομμύρια ευρώ από τα 608 εκατομμύρια που είχαν προϋπολογιστεί
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι, υποστηρίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αναστολή βασικών λειτουργιών της προς τους πολίτες, εξαιτίας των νέων περικοπών που επιφυλάσσει για τους δήμους το νέο Μνημόνιο.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα μείωση που επέρχεται στους πόρους που αφορούν την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης.

 

read more...
Feb24 2/24/2012 3:46:00 PM by Giannis

 Δηλώσεις Λοβέρδου στο ραδιόφωνο, ενώ οι επιτελείς Βενιζέλου αρχίζουν να συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποψηφιότητά του στην αρχηγία, την οποία θα ανακοινώσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τις επόμενες ημέρες οι επιτελείς του θα αρχίσουν τη συγκέντρωση των υπογραφών που είναι απαραίτητες προκειμένου αυτή να επικυρωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να το οδηγήσει στις εθνικές εκλογές, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, μιας «κυβέρνησης που θα εκπέμπει το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα έχει αστάθεια», δείχνοντας ότι εμμέσως αποδέχεται πως το κόμμα της Συγγρού θα αναδειχθεί πρώτο στην εκλογική αναμέτρηση.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω