Mar15 3/15/2012 3:50:00 PM by Giannis

 Στο 20,7% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2011 η ανεργία να ανέρχεται σε 17,6%, σε μέσα επίπεδα.

 
Ο αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανήλθε το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι σε 1.025.877 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 313.812 άτομα (+44,1%) σε έναν μόνο χρόνο και κατά 16,8% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο 2011. 
read more...
Mar15 3/15/2012 3:25:00 PM by Giannis

 «Ξηλώνει» όλη την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης μετά από το σκάνδαλο των δυο υπαλλήλων. Παράλληλα, έχει προβεί σε πρόκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέων υπαλλήλων. 

 
Οπως ανέφερε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου,  με επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή επικεφαλής των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,  ζήτησε αναδρομικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων, των υποθέσεων που χειρίστηκαν και των τραπεζικών τους λογαριασμών αναδρομικά από το 2005 μέχρι σήμερα.
 
read more...
Mar15 3/15/2012 3:06:00 PM by Giannis

 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η ΓΣΕΕ διεκδικώντας την ακύρωση των μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

 
Με εγκύκλιό της προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα τονίζεται πως είναι άμεση η ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές εργοδοτών, που ήδη σπεύδουν να επωφεληθούν από τη νέα «μνημονιακή» νομοθεσία που επιβλήθηκε με το ν. 4046/2012 (ΦΕΚ Α΄28/14.2.2012), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 6, ΦΕΚ Α΄38/28-2-2012) και την 4601/304 Εγκύκλιο (12-3-2012).
read more...
Mar15 3/15/2012 2:40:00 PM by Giannis

 Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών βρίσκονται και οι επιχειρήσεις που συγχωνεύονται ή διασπώνται καθώς και εκκρεμείς υποθέσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχώΦοροελέγχους με διαδικασίες εξπρές σε πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην περαίωση και έχουν ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις, σε υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί ή περαιωθεί αλλά ανοίγουν ξανά, καθώς προέκυψαν νέα συμπληρωματικά στοιχεία για απόκρυψη εισοδήματος, καθώς και για εκκρεμείς υποθέσεις φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

read more...
Mar14 3/14/2012 12:35:00 PM by Giannis

 Ισοπεδώνονται οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα - Μοναδικό όριο τα 586 ευρώ και τα 510 για τους νέους κάτω των 25 ετών. Στο τέλος των μισθών, οδηγείται ο ιδιωτικός τομέας, μετά την ουσιαστική - στην πράξη - «κατάργηση» των κλαδικών συμβάσεων και την ψήφιση του νέου μνημονίου, που ισοπεδώνει τις αμοιβές του συνόλου των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

 
Το σύνολο των αμοιβών, είτε οδηγούνται αυτομάτως, είτε «πιέζονται» να προσαρμοστούν σταδιακά - μετά την 14η Μαΐου - προς τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
read more...
Mar14 3/14/2012 12:25:00 PM by Giannis

 Πιο κοντά στις 6 Μαΐου, παρά στις 29 Απριλίου, φαίνεται ότι οδηγεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα έχει συζητηθεί και μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι πιστεύουν ότι η 6η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες, εκτός αν συμβούν έκτακτα γεγονότα που θα επηρεάσουν τον χρόνο των εκλογών.Οπως όλα δείχνουν, η Βουλή θα διαλυθεί αρχές Απριλίου οπότε απομένουν τρεις ή τέσσερις εβδομάδες για την επίσημη προεκλογική περίοδο. Ανώτατες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη δανειακή σύμβαση και ως εκ τούτου η προκήρυξη των εκλογών είναι σχεδόν απίθανο να γίνει πριν από την 25η Μαρτίου.

read more...
Mar14 3/14/2012 12:16:00 PM by Giannis

 Με προσθήκη στο κείμενο του νόμου, επιτρέπεται να κλείσει νομίμως ο ημιυπαίθριος χώρος, ο οποίος πλέον θα προσμετράται στον συντελεστή δόμησης του κτιρίου. Στο προσκήνιο ξανά οι ημιυπαίθριοι με την έναρξη της συζήτησης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού στη Βουλή!

Με προσθήκη στο κείμενο του νόμου που κατατέθηκε χθες το απόγευμα, επιτρέπεται να κλείσει -νομίμως πλέον- ο ο ημιυπαίθριος χώρος, αλλά στην περίπτωση αυτή θα προσμετράται στον συντελεστή δόμησης του κτιρίου. Αν, ωστόσο, παραμείνει ανοιχτός, δεν θα προσμετράται στη δόμηση μέχρι ποσοστού 30% πέραν του επιτρεπόμενου συντελεστή.
read more...
Mar13 3/13/2012 1:16:00 PM by Giannis

 Όπως γνωρίζετε, ήδη από  τις αρχές Φεβρουαρίου  (7/2/2012) η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Ωρωπού διαθέτει καθημερινά γεύματα σε πολύτεκνες οικογένειες, άπορους και ευπαθείς ομάδες του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού χάρη στην συνδρομή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων που εδρεύει στα όρια του δήμου μας.  Σας ενημερώνουμε ότι ο συντονισμός, η μεταφορά και η διανομή των γευμάτων  αποτελεί ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ωρωπού, και οι υπηρεσίες μας εργάζονται καθημερινά για την έγκαιρη και ορθή διεκπεραίωση της διαδικασίας.

read more...
Mar13 3/13/2012 11:12:00 AM by Giannis

 Ξεκινά στις 2 Απριλίου η εφαρμογή του ηλεκτρονικού Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS) έτσι ώστε το εξωτερικό εμπόριο της χώρας να πραγματοποιείται χωρίς έγγραφα και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 
Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την έναρξη της λειτουργίας του Συστήματος Ελέγχου Εξαγωγών (ECS) μέσω του οποίου θα διεκπεραιώνονται όλες οι διαδικασίες εξαγωγών μεταξύ των επιχειρήσεων και των τελωνείων.
read more...
Mar13 3/13/2012 11:02:00 AM by Giannis

 Μπλόκο στις επιστροφές ΦΠΑ βάζει η κυβέρνηση, με σκοπό να εξοικονομήσει έως και 2 δισ. ευρώ το χρόνο που καταλήγουν στα κυκλώματα  που λυμαίνονται τα κρατικά ταμεία και τα οποία χρησιμοποιούν κάθε μέσο (εικονικές εταιρείες, πλαστά παραστατικά, «γνωριμίες» κλπ) για να εισπράττουν παράνομα επιστροφές φόρου, αφήνοντας «στην απ’έξω» χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που τις δικαιούνται.

 
Με έγγραφό του που κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του ΘΕΜΑτος για τις καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που γίνονται για παραβάσεις, αλλά προανήγγειλε και ριζική αναμόρφωση της όλης διαδικασίας, με στόχο την διαφάνεια αλλά και την επιτάχυνση της επιστροφής των φόρων.  
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω