Mar22 3/22/2012 12:35:00 PM by Giannis

 Με κύριο θέμα την απελευθέρωση των ταξί συνεδριάζει το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και εισηγητή τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη. Ενστάσεις, από τις οποίες όμως δεν προκύπτουν «δομικά ζητήματα» διατύπωσε η τρόικα για το σχετικό νομοσχέδιο. Η τρόικα ζήτησε εξηγήσεις, κυρίως, για τις μεταβιβάσεις των αδειών.

 
Οι παρατηρήσεις της τρόικας δεν σχετίζονται με τον βασικό κορμό του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει σειρά αλλαγών - σε σχέση με το νομοσχέδιο Ραγκούση - για τις έδρες, τον αριθμό των αδειών, τη μεθοδολογία και τον αλγόριθμο που έχει επιλεγεί για την έκδοσή τους.
read more...
Mar21 3/21/2012 12:38:00 PM by Giannis

 Καταλυτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με την κατάργηση 2.174 υπηρεσιών, επιφέρει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αφορά 11 υπουργεία. Από τις καταργούμενες οργανικές μονάδες οι 280 διέθεταν μόνο προϊσταμένους.

 
Καταργούνται 2.174 υπηρεσίες (γενικές και ειδικές γραμματείες, γενικές διευθύνσεις, διευθύνσεις και τμήματα) 11 υπουργείων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου» που κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.
read more...
Mar21 3/21/2012 11:33:00 AM by Giannis

 Αποχή από την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, λόγω της εξαίρεσής τους από την καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αναφέρονται τα εξής:

 
read more...
Mar21 3/21/2012 11:18:00 AM by Giannis

 Ξεκινά το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέμα που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς, που εκτιμούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του, όσο και από τους όμορους δήμους και κινήσεις πολιτών, που ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

 
Το νομοσχέδιο αφορά επίσης το Πρόγραμμα «Ήλιος», την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και την ενσωμάτωση Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα (2009/30/ΕΚ).
 
read more...
Mar21 3/21/2012 11:08:00 AM by Giannis

 Με ψήφους 213 «ναι» έναντι 79 «όχι» υπερψηφίσθηκε, χθες αργά το βράδυ, από την Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκαν υπέρ, ενώ την καταψήφισαν το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ηχηρές απουσίες από την ψηφοφορία ήταν από το ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ από τους άλλους διαγραφέντες του κόμματος υπέρ του νέου Μνημονίου τάχθηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης και ο Βασίλης Τόγιας.
read more...
Mar21 3/21/2012 10:56:00 AM by Giannis

 Ο Φίλιππος Σαχινίδης πρόκειται τελικά να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναβαθμίζεται από τη θέση του αναπληρωτή, που κατείχε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Η ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έχει προγραμματιστεί για τις 14.45 το μεσημέρι.

read more...
Mar20 3/20/2012 5:20:00 PM by Giannis

 Το κράτος προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αξιοποιήσει την έκταση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, χωρίς ωστόσο να ακολουθεί συγκεκριμένο πλάνο. Αλλάζουν συνεχώς σχέδια χωρίς να προχωράει τίποτα, το σίγουρο είναι πως με κάθε τέχνασμα προσπαθούν να αποφύγουν τη διάθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς τους Δήμους των Μεσογείων.

 
Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης είναι τέτοια που στην έκταση του Ελληνικού θέλουν να κατασκευάσουν σύγχρονα εμπορικά κέντρα αντί του αρχικού σχεδιασμού για κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου. Το νέο σχέδιο κάνει λόγο για κάλυψη 3.700 στρεμμάτων σε συνολική έκταση 6.200 στρεμμάτων, που με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορούν να κατασκευαστούν περίπου 60 εμπορικά κέντρα, σαν το Mall στο Μαρούσι.
read more...
Mar20 3/20/2012 4:26:00 PM by Giannis

 Να μεταβάλουν, με την ψήφο τους, τους πολιτικούς συσχετισμούς ενισχύοντας την Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ), με στόχο την αλλαγή του περιεχομένου της οικονομικής πολιτικής που ασκείται σήμερα, κάλεσε τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας, το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Μαρτίου,  στην Παναττική συνάντηση στελεχών των Ελεύθερων Πολιτών που συντάσσονται με τον Βουλευτή Αττικής Βασίλη Οικονόμου, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι η ανάπτυξη και η ποιοτική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή η ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει πρόταση πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου, ύψους 30 δις ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ. 

read more...
Mar20 3/20/2012 11:36:00 AM by Giannis

 «Κούρεμα» με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση στο Δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατά 10% έως 30% φέρνει το νέο Μνημόνιο. Ήδη, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει επείγον έγγραφο προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζητώντας οικονομικά και στατιστικά στοιχεία.

 
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλέψεις για τέτοια ποσοστά περικοπών στο εφάπαξ αυτή τη στιγμή, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές εκτός της περικοπής, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
 
read more...
Mar20 3/20/2012 11:22:00 AM by Giannis

 Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και εδώ στη Σάμο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουμε η ήττα...

για το κίνημα είναι πάρα πολύ μεγάλη αν δούμε και συγκρίνουμε τους αριθμούς!
Από τα τελικά αποτελέσματα που έχουν βγει από τα εκλογικά κέντρα όπου στήθηκαν κάλπες προσήλθαν και ψήφισαν μόλις 603 φίλοι και μέλη του κινήματος!
Δηλαδή με λίγα λόγια ΜΟΛΙΣ το 1/5 των φίλων του κόμματος από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του 2007 όπου στη Σάμο είχαν προσέλθει τότε περίπου 3000 ψηφοφόροι!!!

 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω