Mar28 3/28/2012 11:16:00 AM by Giannis

 Ψαλιδισμένες κατά 12% θα δουν οι ασφαλισμένοι τις συντάξεις τους από τον Μάιο. Τα ποσά που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις. Η μείωση αφορά συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ.Ξεκινά τον Μάιο η μείωση 12% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και τα ποσά που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του έτους θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις (ξεκινώντας από τη σύνταξη του Μαΐου).

Για το θέμα αυτό υπήρξε εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, όπου αναφέρεται πως η μείωση αφορά στο ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ (για συντάξεις κάτω από το ποσό αυτό δεν υπάρχει νέα περικοπή).
read more...
Mar28 3/28/2012 11:05:00 AM by Giannis

 Μια ακόμα «μεταγραφή» σημαντικού στελέχους από την Νέα Δημοκρατία έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Θανάση Αυγερινό ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στις εκλογές του 2010 με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια.

 
Ο κ. Αυγερινός συναντήθηκε με τον Γιάννη Μανώλη στα γραφεία του κόμματος και του ανακοίνωσε την απόφαση του να ενταθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής.
read more...
Mar27 3/27/2012 2:39:00 PM by Giannis

 Στις 6 Μαίου φαίνεται ότι κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε στην  Ιπποκράτους υπό την προεδρία του κ. Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης.

 
Η Βουλή παραμένει ανοιχτή ως την Μ. Τρίτη ώστε να προλάβουν να ψηφιστούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια (πρόκειται  για οκτώ νομοσχέδια) και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ένταση στο κοινοβουλευτικό έργο τις προσεχείς ημέρες.
read more...
Mar27 3/27/2012 2:29:00 PM by Giannis

 Το επίμαχο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού συζητήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη στη βουλή και εν’ τέλει ψηφίστηκε. Μετά την παρέμβαση των...

δήμων που γειτνιάζουν με το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και δικαιούνται το 10% από την αξιοποίηση του Ελληνικού, το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά, δημιούργησε έναν ειδικό κωδικό στο Πράσινο Ταμείο που ονομάζεται «Ταμείο Ελληνικού».
 
read more...
Mar27 3/27/2012 11:31:00 AM by Giannis

 Αυτοματοποιημένη θα γίνει η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει την σχετική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται ο νέος τρόπος άμεσης επιστροφής του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, με βάση την ημερομηνία της αίτησης αλλά και το αν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

 
Σημειώνεται ότι το Δημόσιο οφείλει ήδη επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. 
read more...
Mar27 3/27/2012 11:21:00 AM by Giannis

 Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί τον Ιούνιο, με βάση το μνημόνιο, να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών, οι οποίες πλέον θα προσδιορίζονται με «πιλότο» τη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ενημερώνεται με στοιχεία συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες. Νέος γύρος αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών έρχεται τον Ιούνιο. Δεν είναι μόνο η πρόταση της επιτροπής διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών ώστε να προσεγγίσουν τις αγοραίες, αλλά και η υποχρέωση που έχει αναληφθεί βάσει μνημονίου.

read more...
Mar27 3/27/2012 11:10:00 AM by Giannis

 Σφάζονται παλικάρια στον Συνασπισμό με αφορμή τις διεργασίες που γίνονται για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου συγκάλεσε προχθές «κλειστή» συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος με αποκλειστικό αντικείμενο την κατάρτιση των ψηφοδελτίων κατά την διάρκεια της οποίας έγινε χαμός.
Μεγάλη γκρίνια εκδηλώθηκε και για την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με το Άρμα Πολιτών και τον Γιάννη Δημαρά, ενώ ζητήθηκε να διασαφηνιστεί τι θα πράξει ο ανεξάρτητος βουλευτής καθώς ακούγεται έντονα ότι συνομιλεί και με τους Ανεξάρτητους Πολίτες του Πάνου Καμμένου.
 
ΠΗΓΗ : iefimerida.gr

 

read more...
Mar26 3/26/2012 11:28:00 PM by Giannis

Σφάζονται παλικάρια στον Συνασπισμό με αφορμή τις διεργασίες που γίνονται για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

 

read more...
Mar26 3/26/2012 2:44:00 PM by Giannis

 Την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, που πλέον αποτελείται από 10 βουλευτές, μετά την συνεργασία του με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

 
Ο κ. Κουβέλης θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με αίτημα για την συγκρότηση της ΚΟ με τις υπογραφές των βουλευτών, Β. Οικονόμου, Ι. Μιχελογιαννάκη, Γ. Παπαμανώλης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Γ. Μοιρίδης, Οδ. Βουδούρης, καθώς των τεσσάρων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.
read more...
Mar26 3/26/2012 2:31:00 PM by Giannis

 Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου πρώτη έρχεται η ΝΔ με 24,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 18,4%,το ΚΚΕ με 10,4%. η ΔΗΜΑΡ με 10,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, ο ΛΑΟΣ με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3,2%
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω