Mar29 3/29/2012 10:57:00 AM by Giannis

 Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου, επανακαθορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων οι οποίοι θα λάβουν εκλογικό επίδομα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

 
Δεν προσδιορίζεται, ωστόσο, το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε μία από τις κατηγορίες των υπαλλήλων, καθώς η ρύθμιση αυτή παραπέμπεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Με την ίδια απόφαση αναμένεται να οριστεί και ο αριθμός των λειτουργών και υπαλλήλων που θα απασχολούνται στην εκλογική διαδικασία και, ως εκ τούτου, θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.
read more...
Mar29 3/29/2012 10:41:00 AM by Giannis

 Στον πάγο μπαίνουν για τα επόμενα δύο έτη οι προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μην εισπράξουν και τις αντίστοιχες μισθολογικές αυξήσεις που προβλέπονται λόγω της μετάβασης από κάποιον βαθμό σε ανώτερο. Χωρίς και το πριμ αποδοτικότητας που προβλέπει το νέο μισθολόγιο θα μείνουν οι υπάλληλοι έως το 2015.
Το νέο σύστημα αξιολόγησης με την καθιέρωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων για τους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει των οποίων θα γίνονται οι προαγωγές, αλλά και για τις οργανικές μονάδες του Δημοσίου περιλαμβάνεται στο προεδρικό διάταγμα που παρουσιάστηκε χθες από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έπειτα από διαβούλευση μιας εβδομάδας θα αποσταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

read more...
Mar29 3/29/2012 10:31:00 AM by Giannis

 Παραεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία βρίσκονται από σήμερα στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Εντολή Χρυσοχοΐδη να χτυπηθούν τα κυκλώματα που λυμαίνονται το κέντρο. Ικανοποίηση για τα μέτρα εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων. Συντονισμένες επιχειρήσεις-σκούπα ετοιμάζουν στο κέντρο της Αθήνας οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ και των αρμόδιων διοικητών της ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας με στόχο τη σύλληψη όλων όσοι παρανομούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εκτός από τους παράνομους μετανάστες, στο «στόχαστρο» των Αρχών θα τεθούν το παραεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών καθώς και οι παράνομοι οίκοι ανοχής.
read more...
Mar28 3/28/2012 6:05:00 PM by Giannis

 Σε διαρκείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες οι επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, παρότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ούτε ένα από τα κέντρα, όπου προβλέπεται να κρατηθούν, ανά τη χώρα.

 
Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε σε μια ακόμη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συνεχείς είναι και οι σχετικές συναντήσεις στο υπουργείο. 
read more...
Mar28 3/28/2012 11:29:00 AM by Giannis

 Πολυνομοσχέδιο με ασφαλιστικές ρυθμίσεις για εισφορές, οφειλές στα ταμεία αλλά και τη γονική άδεια, κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή προς ψήφιση.

 
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Αυξάνεται η γονική άδεια από τους 3,5 στους 4 μήνες (για παιδιά μέχρι 6 ετών).
 
2. Καθιερώνεται από 1η Μαίου η ταυτόχρονη καταβολή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
 
read more...
Mar28 3/28/2012 11:16:00 AM by Giannis

 Ψαλιδισμένες κατά 12% θα δουν οι ασφαλισμένοι τις συντάξεις τους από τον Μάιο. Τα ποσά που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις. Η μείωση αφορά συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ.Ξεκινά τον Μάιο η μείωση 12% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και τα ποσά που αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του έτους θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες δόσεις (ξεκινώντας από τη σύνταξη του Μαΐου).

Για το θέμα αυτό υπήρξε εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, όπου αναφέρεται πως η μείωση αφορά στο ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ (για συντάξεις κάτω από το ποσό αυτό δεν υπάρχει νέα περικοπή).
read more...
Mar28 3/28/2012 11:05:00 AM by Giannis

 Μια ακόμα «μεταγραφή» σημαντικού στελέχους από την Νέα Δημοκρατία έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Θανάση Αυγερινό ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στις εκλογές του 2010 με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Κικίλια.

 
Ο κ. Αυγερινός συναντήθηκε με τον Γιάννη Μανώλη στα γραφεία του κόμματος και του ανακοίνωσε την απόφαση του να ενταθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής.
read more...
Mar27 3/27/2012 2:39:00 PM by Giannis

 Στις 6 Μαίου φαίνεται ότι κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε στην  Ιπποκράτους υπό την προεδρία του κ. Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών της κυβέρνησης.

 
Η Βουλή παραμένει ανοιχτή ως την Μ. Τρίτη ώστε να προλάβουν να ψηφιστούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια (πρόκειται  για οκτώ νομοσχέδια) και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ένταση στο κοινοβουλευτικό έργο τις προσεχείς ημέρες.
read more...
Mar27 3/27/2012 2:29:00 PM by Giannis

 Το επίμαχο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού συζητήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη στη βουλή και εν’ τέλει ψηφίστηκε. Μετά την παρέμβαση των...

δήμων που γειτνιάζουν με το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και δικαιούνται το 10% από την αξιοποίηση του Ελληνικού, το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά, δημιούργησε έναν ειδικό κωδικό στο Πράσινο Ταμείο που ονομάζεται «Ταμείο Ελληνικού».
 
read more...
Mar27 3/27/2012 11:31:00 AM by Giannis

 Αυτοματοποιημένη θα γίνει η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει την σχετική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται ο νέος τρόπος άμεσης επιστροφής του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, με βάση την ημερομηνία της αίτησης αλλά και το αν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

 
Σημειώνεται ότι το Δημόσιο οφείλει ήδη επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ μόνο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ. 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω