Jun8 6/8/2018 1:24:00 PM by Giannis
Πλεόνασμα και στο χαράτσι βγάζει η κυβέρνηση. Οι αντικειμενικές αξίες εκτινάσσουν τον ΕΝΦΙΑ σε δεκάδες περιοχές. Περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν επιπλέον από 20 ως και 300 ευρώ περισσότερα.

Το χαράτσι στα ακίνητα μένει και καίει τους ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως σε λαϊκές συνοικίες, νησιά, τουριστικές περιοχές και περιοχές όπου μέσω Airbnb και αντίστοιχων διαδικτυακών υπηρεσιών υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Οι αντικειμενικές αξίες αλλάζουν δραματικά το τοπίο του ΕΝΦΙΑ. 

read more...
Jun7 6/7/2018 4:51:00 PM by Giannis

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ. 6635
Ημερομ. Κατάθεσης 07.06.18
 
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα:  Γκρίζα σημεία στον τρόπο ανάθεσης λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας!
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την  «πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 11 του Ν. 2716/1999 για την επιλογή φορέα λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας», με αρ.πρωτ. . Γ3β/Γ.Π/οικ.36994/14/05/2018 δημιουργείται έντονος προβληματισμός όσον αφορά την λειτουργία των Μονάδων Ψυχικής Υγείας Μετά την ανάκληση λόγω κακοδιαχείρισης, των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των 13 μονάδων ψυχικής υγείας, που αναφέρονται στη συγκεκριμένη πρόσκληση, το Υπουργείο Υγείας προέβη σε «προσωρινή» ανάθεσή της λειτουργίας τους στα α) Κλίμακα, β) Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και γ) Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Μετά από 20 μήνες από την «προσωρινή ανάθεση» ανακοίνωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλα τα ΝΠΙΔ του άρθρου 11 του Νόμου 2716/1999.
 
 
read more...
Jun7 6/7/2018 12:54:00 PM by Giannis

 Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, κυρίως στις περιοχές του Ωρωπού, της Νέας Πολιτείας, του Συκαμίνου, της Μαλακάσας και του Αυλώνα.

 
Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Ωρωπό συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί από 39 έως 61 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν εξιχνιαστεί έως τώρα τουλάχιστον 60 περιπτώσεις κλοπών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
 
 
read more...
Jun6 6/6/2018 10:19:00 AM by Giannis

 Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Παιδείας για την «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών

 Εξετάσεων αύριο Πέμπτη με τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή με τα Γενικά Λύκεια. Στην ατζέντα των φετινών Πανελλαδικών περιλαμβάνονται περισσότερες προσφερόμενες θέσεις που μεταφράζονται και σε ευκολότερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού με την υπερπροσφορά πέφτουν οι βάσεις. Το ρεύμα της καθοδικής πορείας των βάσεων θα ισχύσει περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος. Οπως κάθε χρόνο, τον τόνο δίνουν οι δημοφιλείς σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές, τα τμήματα του Πολυτεχνείου και της Πληροφορικής, δηλαδή όσες παραδοσιακά μπαίνουν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά δελτία. 

 
 
read more...
Jun6 6/6/2018 10:05:00 AM by Giannis

 Τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων βρίσκονται σε απόσταση 5χλμ. στον Ασπρόπυργο και τη Μάνδρα

Δύο βενζινάδικα σε Ασπρόπυργο και Μάνδρα που βρίσκονται  σε απόσταση μόλις 5χλμ. χτύπησε τα ξημερώματα μια ομάδα οχτώ ληστών.
 
Η πρώτη από τις δύο ληστείες που έγιναν μέσα σε 15 λεπτά, σημειώθηκε στις 4:20 στο 19ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου.
 
 
read more...
Jun6 6/6/2018 9:57:00 AM by Giannis

 Νέα ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό Πέμπτη και Παρασκευή με στάσεις εργασίας και απεργία σε μετρό, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ.

Σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 8 Ιουνίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.
 
Οι στάσεις εργασίας την Πέμπτη: α) 05.00 – 08.00 β) 13.00 – 16.00 γ) 21.00 – 24.00.
 
 
read more...
Jun4 6/4/2018 10:37:00 AM by Giannis
- Προκαταβολή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για όλους - Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν 12 φορές τον χρόνο - Δείτε πως θα υπολογίζεται ο φόρος με βάση τα εκκαθαριστικά της προηγούμενης χρονιάς
Τα πάνω κάτω θα φέρει η εφορία για όλους. Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα. Για να εξασφαλίσει τα έσοδα που προϋπολογίζει από τους φόρους το κράτος βάζει προκαταβολή με βάση το εκκαθαριστικό της προηγούμενης χρονιάς.

Ουσιαστικά το σχέδιο προβλέπει να ακολουθηθεί το σύστημα που ακολουθείται αυτή τη στιγμή για τον φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης σε μισθωτούς και σε συνταξιούχους σε όλο το φάσμα των φορολογουμένων, δηλαδή, και στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και στους αγρότες και να συμπεριλάβει όλους τους φόρους, όπως είναι ο φόρος των ακινήτων. 

read more...
Jun1 6/1/2018 11:09:00 AM by Giannis

 Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις και η συμπλήρωση του Α21 για το επίδομα παιδιού.

Η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν την αίτηση, θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).
Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Επιδόματος Παιδιού (Α21) 2018 είναι η προηγούμενη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.
Οδηγίες για την συμπλήρωση της Αίτησης
 
 
read more...
Jun1 6/1/2018 11:00:00 AM by Giannis

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
6289
Ημερομ. Κατάθεσης
29.05.18
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Οικονομικών
Θέμα:  « Ταφόπλακα» για τα εστιατόρια της Ανατολικής Αττικής, η διατήρηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ 24%
Κύριε Υπουργέ,
Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει προκαλέσει εκτίναξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, δεν καταπολεμάει την ανεργία, οδηγεί σε αύξηση της παραβατικότητας και σε λιγότερα έσοδα για το κράτος. Επίσης, ένα άλλο βασικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι επιχειρήσεις που τηρούν το νόμο αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό όλων εκείνων που δεν τον εφαρμόζουν. Με λίγα λόγια η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%  έχει επιφέρει τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκε το οικονομικό σας επιτελείο.
 
 
 
read more...
Jun1 6/1/2018 10:54:00 AM by Giannis

 Πρόκειται για μια εξέταση αίματος που ανιχνεύει 10 καρκίνους χρόνια πριν τα συμπτώματά τους!

Μια εξέταση αίματος που μπορεί να ανιχνεύσει 10 τύπους καρκίνου, ακόμα και χρόνια προτού κάποιος αρρωστήσει, έχει τις δυνατότητες να συμβάλει καίρια στη έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και - κατά συνέπεια - στην αντιμετώπισή της.
 
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω