Oct9 10/9/2018 10:40:00 AM by Giannis

 Στο 1,14 ευρώ το λίτρο εκτιμάται ότι θα φτάσει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης με τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών του αργού και της ισοτιμίας δολαρίου ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνδέσμου των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 15 Οκτωβρίου, την προσεχή Δευτέρα δηλαδή. Μέγα ζήτημα είναι και το τι θα γίνει και με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.
Η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανέφερε χθες (08.10.2018), μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών, ενώ η κατανάλωση όχι μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά συνολικά στα υγρά καύσιμα μειώθηκε στην περίοδο της κρίσης κατά 40%.

Βασική αιτία τόσο για τη μείωση της κατανάλωσης όσο και για την παραβατικότητα στην αγορά καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία), κατά τον ΣΕΕΠΕ, είναι η υψηλή φορολογία που κυμαίνεται από 50 ως 75% της τελικής τιμής ανάλογα με το είδος καυσίμου.

read more...
Oct8 10/8/2018 10:57:00 AM by Giannis
- Οι ένστολοι θα λάβουν τα αναδρομικά όπως προβλέπεται όμως τα ποσά μπορεί να είναι μειωμένα - Οι μειώσεις θα έρθουν για χιλιάδες δικαιούχους και το τελικό ποσό δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπολογίζουν - Δείτε ποιοι και γιατί θα δουν λιγότερα χρήματα

Μπορεί αρκετοί ένστολοι να περιμένουν με αγωνία να λάβουν πίσω τα αναδρομικά σε εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείς, εντούτοις μάλλον θα πρέπει να ρίξουν λίγο τις προσδοκίες τους, σε ότι αφορά το ποσό που τελικά θα βάλλουν στην τσέπη. Και αυτό διότι θα πρέπει να υπολογίσουν φόρους και … ΕΝΦΙΑ. 

read more...
Sep28 9/28/2018 10:55:00 AM by Giannis
Τελευταία προθεσμία σήμερα προκειμένου να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να βγάλουν από τις τσέπες τους ή τους λογαριασμούς τους ανέρχεται στο ποσό του 1,8 δισ.
Η προθεσμία λήγει το μεσημέρι στις 2, για επιλέξουν τραπεζικό γκισέ και στις 12 τα μεσάνυχτα για όσους επιλέξουν να πληρώσουν τους φόρους τους, με ηλεκτρονικό τρόπο.
 
Σε πολλούς επικρατεί πραγματικός πανικός αφού αναζητούν εναγωνίως το ποσό που αντιστοιχεί στον καθέναν και ταυτόχρονα αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους, προκειμένου να προλάβουν την σχετική προθεσμία.
 

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας – βαρόμετρο καθώς οι εισπράξεις που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό που θα κλείσει φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι 3,5% του ΑΕΠ αλλά στο οικονομικό επιτελείο βλέπουν ότι τελικά θα κινηθεί στα επίπεδα του 4% του ΑΕΠ. 

read more...
Sep27 9/27/2018 10:26:00 AM by Giannis

 Εφ' όλης της ύλης αναμένεται να είναι η σημερινή (27.09.2018) εισήγηση που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ, με το Συντονιστικό Όργανο να συνεδριάζει το μεσημέρι (12.00) για πρώτη φορά μετά τη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ’ αναφερθεί, εκτός από την οικονομία, στο Σκοπιανό και το προσφυγικό. Θέματα για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν και εισηγήσεις από τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει στα στελέχη του ότι θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εκλογική ετοιμότητα.
 
 
read more...
Sep25 9/25/2018 10:49:00 AM by Giannis
Μπορεί ο χειμώνας να είναι λίγο μακριά, αν και από σήμερα θα πάρουμε μία μικρή γεύση, ωστόσο τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά σε ότι αφορά τις τιμές στις οποίες θα διαμορφωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει το 1 ευρώ το λίτρο και αν συνεχιστεί η άνοδος του «μαύρου χρυσού» διεθνώς τότε δεν αποκλείεται να το δούμε και ακόμη ψηλότερα.

Όπως εκτιμά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας η τιμή εκκίνησης θα είναι περίπου 1,025 ευρώ το λίτρο. Να σημειωθεί ότι η διάθεσή του θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Οι βενζινοπώλες ζητούν την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

read more...
Sep24 9/24/2018 10:32:00 AM by Giannis
Παγίδα κρύβεται πίσω από τον νόμο για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Όσοι ιδιοκτήτες απευθύνονται στον δήμο της περιοχής τους για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα βρίσκονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Βάσει νόμου οι ιδιοκτήτες κλειστών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων απαλλάσσονται από τα τέλη για το διάστημα που το διαμέρισμα ήταν κλειστό ως τις 19 Ιουλίου οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος.

Πράγματι εάν ο ιδιοκτήτης εμφανίσει βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ και υπεύθυνη δήλωση ότι το ακίνητο είναι κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο για το συγκεκριμένο διάστημα, οι δήμοι διαγράφουν την οφειλή. 

read more...
Sep21 9/21/2018 12:16:00 PM by Giannis

 «Δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική το να δημιουργούνται πλεονάσματα στην πλάτη των πολιτών και του ΕΟΠΥΥ»

Ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «απουσιάζει από τον λόγο της ο ρόλος της Υγείας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». «Στην τοποθέτηση της κυβέρνησης λείπει η διάσταση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία» παρατήρησε, για να προσθέσει πως «δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου».
 
 
read more...
Sep21 9/21/2018 11:17:00 AM by Giannis

 Ένας 58χρονος έχει συλληφθεί από τους αστυνομικούς - Γενετικό υλικό του άνδρα εντοπίστηκε στην 22χρονη - Στο σπίτι του 58χρονου η 22χρονη είχε πάει για να προμηθευτεί ναρκωτικά

Οι πληροφορίες του Newsit.gr αναφέρουν όιτι στα χέρια της αστυνομίας έχει πέσει ένας 58χρονος Ρομά. Στο σπίτι του στο Ζεφύρι είχε πάει η 22χρονη για να προμηθευτεί ναρκωτικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γενετικό υλικό του άνδρα εντοπίστηκε στο σώμα της 22χρονης.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας η 22χρονη μαζί με τον φίλο της και κάποια άλλα άτομα είχαν πάει στο σπίτι του 58χρονου για να προμηθευτούν ναρκωτικά.
 
 
read more...
Sep21 9/21/2018 10:53:00 AM by Giannis

 - Με το “έτσι θέλω” οι ιδιοκτήτες ακινήτων χάνουν την δυνατότητα για πληρωμή σε δόσεις - Ο συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ και επιστροφής φόρου κρύβει παγίδα για τους φορολογούμενους - Τι πρέπει να κάνετε για να μην πληρώσετε διπλή δόση

Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι φορολογούμενοι που δεν έλαβαν επιστροφή φόρου από την εφορία μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης καθώς το κράτος αποφάσισε να πάρει τα χρήματα του ΕΝΦΙΑ με συμψηφισμό χωρίς να τους δώσει τη δυνατότητα δόσεων.
 
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω