Aug22 8/22/2012 11:29:00 AM by Giannis

 Η διαφορά των επιτοκίων και η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Handelslbatt», έδωσαν... χρυσό μπόνους στο Βερολίνο. Κέρδη και από τη βοήθεια προς τη χώρα μας. Η Γερμανία ουσιαστικά δανείζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αφού αυτούς τους «αναλαμβάνει» η Ελλάδα, αναφέρει η «Sueddeutsche Zeitung».

Η... ιερή αγανάκτηση πολλών Γερμανών πολιτικών, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους επειδή οι Γερμανοί φορολογούμενοι επιβαρύνονται με κάθε σεντ που μεταβιβάζεται προς την Ελλάδα εν είδει οικονομικής «βοήθειας», αποδεικνύεται τελικώς κενή περιεχομένου.
read more...
Aug22 8/22/2012 10:58:00 AM by Giannis

 Στη δέσμευση των υπολοίπων πιστώσεων για το 2012 που σχετίζονται με επιχορηγήσεις για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σωματεία προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού.

 
Εντός δύο ημερών, η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης θα ενημερώσει ως προς το ύψος των πιστώσεων που θα εξοικονομηθούν.
 
Οι σχετικές δαπάνες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση για το επόμενο έτος.
read more...
Aug21 8/21/2012 12:24:00 PM by Giannis

 Σε διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει όσους φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 
Πρωταρχικός στόχος ο εντοπισμός –αν υπάρχουν- «κρυφών» εισοδημάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες με την οποία ζητά να σταλούν στη Γ.Γ.Π.Σ. το αργότερο ως τις 31 Αυγούστου όλες οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν στις εφορίες χειρόγραφα ή ταχυδρομικά. 
read more...
Aug21 8/21/2012 12:04:00 PM by Giannis

 Με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.  Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ.  Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

read more...
Aug21 8/21/2012 11:22:00 AM by Giannis

 Το πρώτο μήνυμα εστάλη αρμοδίως από το Βερολίνο προς το Μέγαρο Μαξίμου και είναι αρνητικό και συνοψίζεται στο γερμανικό όχι: «Νein. Με τον πιο επίσημο τρόπο η γερμανική πλευρά κατέστησε σαφές προς την ελληνική κυβέρνηση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στη Γερμανία, ότι δεν αναμένεται ουσιαστική χαλάρωση των όρων του μνημονίου, ενισχύοντας τον προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα αποτελέσματα της πρωθυπουργικής επίσκεψης. 

read more...
Aug21 8/21/2012 11:02:00 AM by Giannis

 Επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το πακέτο για τη διετία 2013-2014. Ο λογαριασμός με τις περικοπές δαπανών ανεβαίνει από τα 11,5 στα 13,5 δισ. ευρώ και αυτό για να καλυφθούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που θα φέρουν οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ο πρωθυπουργός έδωσε χθες το πράσινο φως για να προχωρήσει η εξειδίκευση μέχρι το τέλος του μήνα.

read more...
Aug20 8/20/2012 1:49:00 PM by Giannis

 Μόνο η τήρηση των συμφωνηθέντων στο ακέραιο μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μέσω της συνέχισης της χρηματοδότησης. Αυτό είναι το αυστηρό μήνυμα που εκπέμπουν Βρυξέλλες, Βερολίνο, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη (έδρα της ΕΚΤ).

 
Θεσμοί της ΕΕ και εταίροι αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν το δίλημμα όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι στο μέλλον και όταν η Ελλάδα αποδείξει τις προθέσεις της θα επέμβουν για να διευκολύνουν την κατάσταση.
 
read more...
Aug20 8/20/2012 1:35:00 PM by Giannis

 Εως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο,

«ψαλίδι» στις συντάξεις

Ετοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί τη μοναδική οδό για να επιτύχει η Ελλάδα την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων, προβλέπει νέες περικοπές μισθών, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» και πάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. 

read more...
Aug20 8/20/2012 1:18:00 PM by Giannis

 Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα το οικονομικό επιτελείο κατά την διάρκεια νέας σύσκεψης, ούτως ώστε ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί στον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει και των κρίσιμων ραντεβού που θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα, την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο (ρεπορτάζ Εθνος: Κώστας Τσαχάκης) στην πρότασή του για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας έχει περιλάβει νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εξής:
read more...
Aug9 8/9/2012 12:03:00 PM by Giannis

 Δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα εξετάζει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», το πρώτο σενάριο προβλέπει:
 
• μείωση 3% για συντάξεις από 700-1.000 ευρώ
• μείωση 5% για συντάξεις από 1.000-1.400 ευρώ
• μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω