Aug24 8/24/2012 1:25:00 PM by Giannis
Αφορμή για τις παρακάτω αράδες  αποτέλεσε ένα από τα λιγοστά  πεζά του Καρυωτάκη,η «ΚΑΘΑΡΣΙΣ» που ξαναδιάβασα προ ημερών ως ένδειξη μνημοσύνου  για την οικειοθελή φυγή του από τη ζωή ογδόντα τέσσερα χρόνια πριν στις 21 Ιουλίου το 1928.

Στο εξομολογητικού χαρακτήρα αυτό διήγημα ο ποιητής περιγράφει με πίκρα και απογοήτευση, σαρκασμό και ειρωνεία τα κακώς κείμενα του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου, μιας και ο ίδιος υπήρξε ένας από τους δημοσίους υπαλλήλους της εποχής του. Αξιομνημόνευτος είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει ανθρώπινες συμπεριφορές, κατηγοριοποιώντας τους συναδέλφους του ανάλογα με το χαρακτήρα και τις πράξεις τους. 

read more...
Aug24 8/24/2012 10:55:00 AM by Giannis

 Σε μία μέση λύση, ώστε ναι μεν να μην καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι αλλά ο αριθμός των δικαιούχων παιδιών να φτάσει τις 58 με 60.000*,   φαίνεται πως θα καταφύγουν δήμαρχοι και υπουργείο Εργασίας για το θέμα των παιδικών σταθμών και των χιλιάδων παιδιών που έμειναν εκτός. Στη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν, και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ουσιαστικά ο υπουργός πρότεινε στους δημάρχους αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα, επιβεβαιώνοντάς την: τη «συμφωνία» που είχε επιτευχθεί με τις διαβουλεύσεις που είχε με τους «γαλάζιους» δημάρχους: μείωση κατά 75% στο ποσό που διατίθενται για το κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ, μείωση από 15%-20% στο πόσο για το κάθε παιδί στους παιδικούς και επιπλέον 15 με 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο (περισσότερα εδώ).

 
read more...
Aug24 8/24/2012 10:43:00 AM by Giannis

 Με στόχο να αποκαταστήσει  την αξιοπιστία της χώρας και να βελτιώσει το διεθνές κλίμα πέταξε το απόγευμα της Πέμπτης για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

 
Σήμερα το πρωί στις 11:45 θα συναντηθεί με την κυρία Αγκέλα Μέρκελ, θα ακολουθήσει γεύμα και  στην συνέχεια κοινές δηλώσεις.
 
Με τον κ. Ολάντ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στις 10:30 το πρωί. 
read more...
Aug24 8/24/2012 10:33:00 AM by Giannis

 Να απαγορευθούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που προβλέπεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους, θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Ήδη δόθηκε εντολή στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία την προσεχή εβδομάδα, δηλαδή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το κρίσιμο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι, ώστε να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για την θεσμοθέτηση των περιορισμών που θα αφορούν στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

read more...
Aug24 8/24/2012 10:23:00 AM by Giannis

 Το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας έχει ήδη εισπράξει το 75% της κρατικής χρηματοδότησης και αν δεν πάρει πρόσθετα χρήματα (1,4 δισ. ευρώ) δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Κάθε μήνα ακολουθεί τη μέθοδο του εσωτερικού δανεισμού από τα επικουρικά ταμεία (240 εκ. ευρώ), ωστόσο και πάλι δεν επαρκούν τα χρήματα.

read more...
Aug23 8/23/2012 11:58:00 AM by Giannis

 Η αντιπολίτευση «μπλόκαρε» την προσπάθεια να μην κληθούν οι εκπρόσωποι των φορέων που αντιδρούν.

«Κομφούζιο» επικράτησε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής την Τετάρτη όπου ξεκίνησε μετ’ εμποδίων η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ρυθμίζει θέματα συμβάσεων για τα κέντρα πρώτης υποδοχής και τις εγκαταστάσεις κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών, καθώς και τον τρόπο φύλαξής τους.
 
read more...
Aug23 8/23/2012 11:31:00 AM by Giannis
Γ. Στουρνάρας και Α. Μανιτάκης οριστικοποίησαν τα βασικά σημεία. Εξοδος έπειτα από αξιολόγηση και συνταξιοδοτική ωρίμανση. Σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν «κάτω από τη βάση»
Ας μη μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν, τόνισε ο Γ. Στουρνάρας αναφερόμενος στη «νέου τύπου εφεδρεία» κατά τη συνάντησή του με τον Αν. Μανιτάκη 
read more...
Aug23 8/23/2012 10:15:00 AM by Giannis
Την αποφασιστικότητά τους για δυναμικές κινητοποιήσεις εξέφρασαν σήμερα οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, λόγω των δραματικών, πλέον, οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

  

read more...
Aug22 8/22/2012 11:48:00 AM by Giannis

 Η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% που «πάγωσε» από την κυβέρνηση προεκλογικά, και που επρόκειτο να ισχύσει από τον Ιούλιο, επανέρχεται και πάλι από το οικονομικό επιτελείο, για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η Τρόικα.

 
Όπως πληροφορείται το tovima.gr, η απόφαση του οικονομικού επιτελείου είναι οριστική, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις που προβάλλουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, προειδοποιώντας για σοβαρές πολιτικές αναταράξεις που θα δοκιμάσουν την κυβερνητική συνοχή.
read more...
Aug22 8/22/2012 11:29:00 AM by Giannis

 Η διαφορά των επιτοκίων και η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Handelslbatt», έδωσαν... χρυσό μπόνους στο Βερολίνο. Κέρδη και από τη βοήθεια προς τη χώρα μας. Η Γερμανία ουσιαστικά δανείζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αφού αυτούς τους «αναλαμβάνει» η Ελλάδα, αναφέρει η «Sueddeutsche Zeitung».

Η... ιερή αγανάκτηση πολλών Γερμανών πολιτικών, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους επειδή οι Γερμανοί φορολογούμενοι επιβαρύνονται με κάθε σεντ που μεταβιβάζεται προς την Ελλάδα εν είδει οικονομικής «βοήθειας», αποδεικνύεται τελικώς κενή περιεχομένου.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω