Feb20 2/20/2013 1:37:00 PM by Giannis

 Δεν πρόλαβε να αποχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ από την Αθήνα και έφθασε ένα καλό νέο για τον κ. Αντ. Σαμαρά. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση αναζητά επενδυτές, φαίνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε καλό…«ποδαρικό» στον Πρωθυπουργό που πληροφορήθηκε με μεγάλη ανακούφιση αργά χθες το βράδυ, ότι το Κατάρ επιστρέφει για το…Ελληνικό.


Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το κρατίδιο του Κατάρ εκδήλωσε και πάλι ενδιαφέρον να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την έκταση του Ελληνικού, ένα περίπου μήνα μετά την αποχώρησή του, που αποτέλεσε ένα αρνητικό σημάδι.
 
read more...
Feb19 2/19/2013 11:57:00 AM by Giannis

 Φρένο σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο βάζει το υπουργείο Οικονομικών, προσγειώνοντας τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση.

Η «στροφή» του υπουργείου που κάνει λόγο για «τεχνικές βελτιώσεις στο υφιστάμενο καθεστώς» αποδίδεται και στον φόβο γενικευμένης στάσης πληρωμών των φορολογουμένων εν αναμονή νέας ρύθμισης.
read more...
Feb19 2/19/2013 10:52:00 AM by Giannis

 Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στη μεθαυριανή (Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου) απεργία της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Στην ανακοίνωση που είχαν εκδώσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 20ής Φεβρουαρίου εναντίον των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται, οι οποίες -όπως σημειώνουν- εξαθλιώνουν τον κλάδο, καθώς η μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών είναι πλέον σε δραματικά επίπεδα, αγγίζοντας το 45%.
 
read more...
Feb18 2/18/2013 11:41:00 AM by Giannis

 Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με  τον ενιαίο φόρο των ακινήτων. Και αυτό επειδή τα διεκδικούμενα έσοδα δεν μπορούν να είναι λιγότερα από 3 δισ. ευρώ.

 
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστεύει ότι χωρίς τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων, έστω και με μικρούς συμβολικούς συντελεστές, δεν μπορούν να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό έσοδα. 
read more...
Feb18 2/18/2013 11:22:00 AM by Giannis

 Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν πλέον όλες οι συναλλαγές ώστε να συγκεντρώνονται πληροφορίες και να προχωρούν σε διασταυρώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες.

 
Ετσι πλέον θα φακελώνονται ηλεκτρονικά όχι μόνο καταθέσεις, κάρτες, δάνεια, μετοχές αλλά και οι συναλλαγές του πολίτη με τράπεζες, χρηματιστήρια, θεραπευτήρια, ταμεία, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρείες τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης.
read more...
Feb15 2/15/2013 12:41:00 PM by Giannis

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους συνταξιούχους του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) και του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ), ότι παρατείνεται η διενέργεια απογραφής στις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, με φυσική παρουσία και στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ δι’ αντιπροσώπου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

read more...
Feb15 2/15/2013 12:32:00 PM by Giannis

 Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει πανελλαδικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΝΟ, που ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης η οποία έχει επιβληθεί στους Έλληνες ναυτεργάτες, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ζητά την άμεση ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο όπως υποστηρίζει επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών, εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας, άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αντιμετώπιση της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, μηδενική φορολόγηση για τους Ελληνες ναυτικούς της ποντοπόρου και επαναφορά των ιατροφαρμακευτικών παροχών προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου.
read more...
Feb15 2/15/2013 12:01:00 PM by Giannis
   Τώρα κάθε μαθητής ή ανορθόγραφος ενήλικος μπορεί να κρατά τη λύση για το πρόβλημά του, στο χέρι του... ή για την ακρίβεια στα δάχτυλά του.
 

 Ο Γερμανός Φαλκ Βόλσκι και η εταιρεία του Lernstift δημιούργησαν το «στιλό μάθησης», που «δονείται και χτυπά» όταν αυτός που το κρατά πάει να... κάνει ανορθογραφία 

read more...
Feb14 2/14/2013 11:06:00 AM by Giannis
Οι μεγάλες αντιδράσεις που έχει «γεννήσει» το σχέδιο «Αθηνά» για συγχωνεύσεις και  καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων, οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε αλλαγές.

    

read more...
Feb13 2/13/2013 10:41:00 AM by Giannis

 Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS - ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω