Feb26 2/26/2013 1:44:00 PM by Giannis

 Στις 17 Μαΐου με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, όπως κάθε χρόνο ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Προς στιγμήν, ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα «σε ποια ακριβώς τμήματα» των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το τελικό σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που αναμένεται όμως τις επόμενες ώρες.

 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013 ο πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 Μαΐου και τελειώνουν στις 31 του ίδιου μήνα με το μάθημα των «Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εφετινών τελειόφοιτων της Γ΄Λυκείου.
read more...
Feb25 2/25/2013 12:17:00 PM by Giannis

 Η ανεργία αποτελεί ίσως το πιο εκρηκτικό πρόβλημα της χώρας μας αυτή την περίοδο. Κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη αποφασίστηκε από τους τρεις αρχηγούς η υιοθέτηση έκτακτων μέτρων ενίσχυσης των ανέργων και άμβλυνσης των επιπτώσεών της στις οικογένειες των ανέργων που δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. 

read more...
Feb25 2/25/2013 11:47:00 AM by Giannis

 Σε νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού προχωρά το υπουργείο, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία όλων των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας σε περίοδο ιδιαίτερης δημοσιονομικής δυσχέρειας.

Με κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (κυρίως νοσηλευτικό και παραϊατρικό) σε όλα τα νοσοκομεία ανά την επικράτεια.
 
read more...
Feb25 2/25/2013 11:24:00 AM by Giannis

 Παραμένουν οι αγρότες και σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας και στη Χαλκηδόνα, εν αναμονή των εξελίξεων.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά εκτιμάται πως το θέμα οδεύει προς εκτόνωση, ύστερα από 30 ημέρες στα μπλόκα.
 
Μετά τις δύο το μεσημέρι, η επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο.
read more...
Feb25 2/25/2013 11:12:00 AM by Giannis

 Ξεκινά τον Μάρτιο η χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 360 ευρώ. Με βάση την υπουργική απόφαση, η διάρκεια του επιδόματος θα κυμαίνεται από 3 έως 9 μήνες, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν 10.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ), ενώ τον Απρίλιο σειρά θα πάρουν οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) με νέα απόφαση.
read more...
Feb25 2/25/2013 10:52:00 AM by Giannis

 Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών ξεχωρίζουμε τις δαπάνες για τη διαμόρφωση κτιρίων & εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου των επιχειρήσεων.

 
Ειδικότερα σε αυτήν την κατηγορία δαπανών μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν:
 
• Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και ειδικές εγκαταστάσεις των κτιριακών υποδομών των τουριστικών καταλυμάτων.
read more...
Feb22 2/22/2013 1:48:00 PM by Giannis

 Νέοι μάρτυρες. Αργά χθες το βράδυ, έπειτα από πρόταση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, προστέθηκαν τρία νέα ονόματα στη λίστα μαρτύρων της Προκαταρκτικής. Πρόκειται για τη δημόσιο υπάλληλο Ελένη Φετάκη, τη γιατρό Αικατερίνη Παυλάκη και τον διαχειριστή κεφαλαίων Τζοζέφ Νισίμ. Και οι τρεις βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ και, όπως εκτιμάται, με την κατάθεσή τους μπορούν να διαφωτίσουν τα μέλη της Επιτροπής για τον ρόλο του κ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση

read more...
Feb22 2/22/2013 12:27:00 PM by Giannis

 Από την Πέμπτη «τρέχει» η προθεσμία των 20 ημερών που έχουν στη διάθεσή τους οι 1.891 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα για να επιλέξουν μία από τις 2.423 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η σχετική απόφαση πήρε αριθμό ΦΕΚ για τη δημοσίευσή της.

 
Οι προς μετάταξη υπάλληλοι πρέπει να υποβάλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους φορείς προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού-Προσωπικού, στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με σειρά προτίμησής τους.
 
read more...
Feb20 2/20/2013 1:57:00 PM by Giannis

 Κλειστή είναι η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας στο

ύψος της Βουλής καθώς η αστυνομία  τοποθέτησε τον σιδερένιο φράχτη στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές .
read more...
Feb20 2/20/2013 1:45:00 PM by Giannis

 Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.

Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012.
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω