Mar13 3/13/2013 11:48:00 AM by Giannis
Από τo Σάββατο 16 Μαρτίου οι δημόσιες αρχές θα είναι υποχρεωμένες να εξοφλούν εντός 30 ή σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις εντός 60 ημερών αγαθά και υπηρεσίες που αγοράζουν από επιχειρήσεις. Διαφορετικά, θα υποχρεούνται να πληρώνουν τόκους υπερημερίας 8%, στους οποίους θα προστίθεται το επιτόκιο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 

Σήμερα οι καθυστερήσεις σε πληρωμές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις φτάνουν τις 180 ημέρες στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

read more...
Mar13 3/13/2013 10:33:00 AM by Giannis
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας
 

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων ενόψει του εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.  

 

read more...
Mar12 3/12/2013 11:54:00 AM by Giannis
Προωθούν μόνιμους δείκτες για την αξιολόγηση του προσωπικού ανά φορέα
 
Νέα χαρτιά ρίχνει στο τραπέζι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε μία προσπάθεια να κλείσει οριστικά το θέμα του Δημοσίου με την τρόικα και να πείσει για την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, αλλά και για ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού.
Μετά την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση του προσωπικού κατά το τρέχον έτος, που θα οδηγήσει σε αποχωρήσεις υπαλλήλων το 2014, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωράει τώρα ένα βήμα πιο πέρα.

Με εγκύκλιό του ενεργοποιεί παλαιότερο νόμο σχετικά με την κατάρτιση συγκεκριμένων στόχων ανά υπηρεσία και χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους, καθώς και θέσπιση δεικτών μέτρησης αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του προσωπικού. 

read more...
Mar12 3/12/2013 11:44:00 AM by Giannis
Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή ερωταπαντήσεων για τη φορολογική κλίμακα, τις αφορολόγητες δαπάνες, τα δικαιολογητικά και τη συλλογή αποδείξεων που ισχύουν για τα εισοδήματα του 2012 που θα δηλωθούν φέτος από μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 
read more...
Mar12 3/12/2013 10:05:00 AM by Giannis

Η ανεργία στη χώρα μας πλήττει 1,5 εκατ συμπολίτες μας. Υπάρχουν 400000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Το 2011 σύμφωνα με τη Eurostat καταγράφηκαν 1,6 εκατ. άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο. Η ανεργία απειλεί πλέον ανοιχτά την κοινωνική συνοχή οδηγώντας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και ανήλικα παιδιά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στο κοινωνικό περιθώριο. Ο τρόπος υποστήριξης των ανέργων, το ύψος και το είδος των παροχών προς τους ανέργους που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σύγχρονα δεδομένα.  

read more...
Mar8 3/8/2013 11:43:00 AM by Giannis
 Σε "ρώσικη ρουλέτα"  εξελίσσεται το παζάρι της κυβέρνησης με την Τρόικα για τη νέου τύπου ρύθμιση χρεών και τίποτα δεν διασφαλίζει πως η νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει από τον Μάιο την «πάγια» που ισχύει σήμερα, θα είναι ευνοϊκότερη για τους φορολογούμενους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η Τρόικα ζητά να μειωθούν οι δόσεις των χρεών το πολύ σε 12 ή 24 για όλους.

  

read more...
Mar7 3/7/2013 11:08:00 AM by Giannis
  Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το νέο σύστημα καταβολής

 

 

«Τρέχουν» οι αλλαγές στην καταβολή του ΦΠΑ. Το υπουργείο οικονομικών μετά το κύμα διαμαρτυριών των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων για την κατάργηση της πληρωμής σε δόσεις και την άμεση απόδοση του ΦΠΑ ανακοίνωσε τα εξής 

read more...
Mar6 3/6/2013 3:56:00 PM by Giannis

 

read more...
Mar6 3/6/2013 3:14:00 PM by Giannis
 Αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων είναι και εφέτος οι φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται από τη μία να δηλώσουν στην εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και μέγιστο όριο τα 15.000 ευρώ, από την άλλη να συλλέξουν για του χρόνου αποδείξεις αξίας ίσης με το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους, αλλά με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.

Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν έχουν το παραμικρό κέρδος.  

read more...
Mar1 3/1/2013 3:22:00 PM by Giannis

 Απαίτησε από υπάλληλο τής Περιφέρειας σε "φακελάκι" το ποσό των 1000€, προκειμένου να εγκρίνει την ένστασή του και να μην παρακρατείται από το μισθό του ποσό για οφειλές του προς την εφορία.

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής μετά τη σύλληψή της από στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω