Dec13 2 days ago by Giannis

 Ένας μικρός – σχετικά – αριθμός φορολογουμένων είναι αυτός που σηκώνει τα φορολογικά βάρη και αυτοί είναι ουσιαστικά που πληρώνουν τα ματωμένα πλεονάσματα. Παρά τις υποσχέσεις, για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αυτό όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν συμβαίνει.

Όπως προκύπτει από μελέτη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, μόλις το 19% των φορολογουμένων πληρώνουν το 90% του φόρου εισοδήματος. Ακόμη μικρότερος είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων – μόλις τι 4,5% – που πληρώνουν το 83% των φόρων, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ το 33% των ιδιοκτητών πληρώνει το 66% του φόρου.
Η υψηλή φορολογία είναι μία από τις βασικές αιτίας που πολλές επιχειρήσεις διαλέγουν την μετανάστευση, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα νοικοκυριά τα οποία απλά έχουν γονατίσει και ειδικά η μεσαία τάξη που τείνει προς εξαφάνιση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τα φορολογικά βάρη έχουν πέσει στις πλάτες:
read more...
Dec4 12/4/2018 10:56:00 AM by Giannis
Χαμηλώνει πολύ ο πήχης κάτω από τον οποίο οι τράπεζες θα προχωρούν σε πλειστηριασμούς για πρώτη κατοικία από τις αρχές του χρόνους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες και επιβεβαιώνονται από κορυφαία τραπεζικά στελέχη στόχος είναι το εν λόγω όριο να υποχωρήσει τα 80.000 ευρώ, αν και η αρχική πρόταση των ευρωπαίων ήταν να πάει ακόμη πιο κάτω στα 75.000 ευρώ.

Εάν τελικά αυτό ισχύσει θα μπουν στο στόχαστρο κατοικίες σε λαϊκές περιοχές ή ακόμη και μικρά ακίνητα σε μεσαίες περιοχές. Δηλαδή μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό ακίνητο 90 τ.μ. στην Δραπετσώνα ή 60 τ.μ. στο Χαλάνδρι ή ακόμη και 50 τ.μ. στην Κηφισιά. Ακίνητα που στις περισσότερες περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, δεν ανήκουν σε πλουσίους ή κατ΄ επάγγελμα κακοπληρωτές. 

read more...
Dec3 12/3/2018 11:13:00 AM by Giannis

 Στο Δημόσιο υπάρχουν 93.000 που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας αν θα είναι μεταξύ εκείνων που θα δουν μειώσεις στα επιδόματα, αν θα τα χάσουν τελείως και παράλληλα αν θα αναγκαστούν να μείνουν επιπλέον πέντε χρόνια στη δουλειά.

Το Δημόσιο, άμεσα, ως τον Φεβρουάριο θα πρέπει να μειώσει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επιδόματα. Οι μειώσεις μπορεί να αφορούν είτε σ το ποσό που δίδεται, είτε στα άτομα που τα λαμβάνουν. Παράλληλα εάν κάποιος βγει από το καθεστώς των ΒΑΕ θα πρέπει να μείνει στη δουλειά επιπλέον πέντε χρόνια μέχρι να βγει στη σύνταξη.
Σήμερα παίρνουν το επίδομα 93.000 άτομα. Το ποσό κυμαίνεται από τα 35 ως τα 150 ευρώ. Το δημόσιο ωστόσο είναι υποχρεωμένο να κάνει περικοπές και έτσι χιλιάδες εργαζόμενοι είτε θα χάσουν μέρος του ποσού, είτε θα βρεθούν εκτός ΒΑΕ. Όλα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2019.
read more...
Nov27 11/27/2018 10:41:00 AM by Giannis

 Τα επτά βασικά σημεία των προτάσεων που παρουσιάστηκαν το Σάββατο - Τι προβλέπεται για το πανεπιστημιακό άσυλο, την αξιολόγηση, την επαγγελματική εκπαίδευση, τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και της Πληροφορικής - Θα εφαρμοστεί «σύστημα που θα λειτουργεί ως μοχλός κοινωνικής κινητικότητας και θα εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά»

«Ήρθε η ώρα επιτέλους να το παραδεχθούμε όλοι: Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δεν υπήρξε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα καθώς η ιδιωτική παραπαιδεία ήταν απαραίτητο και αυτονόητο συμπλήρωμά της». Με αυτή την παραδοχή που κάνουν οι ιθύνοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλουν τον φιλόδοξο στόχο να απαλλάξουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ανάγκη των μαθητών να καταφεύγουν στα φροντιστήρια είτε για ενισχυτική διδασκαλία για την πρόοδο τους στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, είτε για την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ή επαρκούς γνώσης Πληροφορικής. 

 
 
read more...
Nov27 11/27/2018 10:32:00 AM by Giannis

 Η απεργία της Τετάρτης 28/11/2018 φέρνει ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, καθώς μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν καθόλου, ενώ και τα λεωφορεία το πρωί και το βράδυ έχουν στάση εργασίας.

Το μετρό, ο ηλεκτρικός, το τραμ και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν καθόλου καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας την Τετάρτη. Τα λεωφορεία θα κινηθούν για 12 ώρες, αλλά και πάλι δεν θα εξυπηρετήσουν επί της ουσίας τους εργαζόμενους.
 
 
read more...
Nov26 11/26/2018 11:37:00 AM by Giannis

 Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ μέσα στον μήνα τα καταστήματα θα μείνουν τρεις Κυριακές ανοιχτά.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές 16, 23 & 30 Δεκεμβρίου 2018 με ωράριο από 11:00 ως 18:00, ενώ από τις 13/12 ξεκινάει και το εορταστικό ωράριο που θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 02/01/2019.
Τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Τρίτη και την Τετάρτη, ανήμερα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά και στις 1 και 2 Ιανουαρίου.
 
 
read more...
Nov26 11/26/2018 11:16:00 AM by Giannis

 Τα 7,7 εκατ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις που αποδόθηκαν στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης μόνο για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς από το τέλος που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες από τον περασμένο Ιανουάριο και πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί από 1η Ιανουαρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι το τέλος ύψους 3 λεπτών του ευρώ, το οποίο έφτασε με τον ΦΠΑ τα 4 λεπτά, θα αυξηθεί στα 9 λεπτά ανά πλαστική σακούλα που θα αγοράζει ο καταναλωτής για τα ψώνια του από την προσεχή Πρωτοχρονιά. Υπενθυμίζεται ότι από το ανταποδοτικό τέλος έχουν εξαιρεθεί τα περίπτερα και οι υπαίθριες αγορές. Συνολικά το ποσό που εισπράχθηκε μαζί με τους φόρους την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2018 ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
 
 
read more...
Nov26 11/26/2018 10:53:00 AM by Giannis

 Ο καιρός γίνεται… "μνηστήρας" της "Πηνελόπης" και τουλάχιστον έως την Πέμπτη (29.11.2018) θα μας δείξει το χειμερινό του πρόσωπο!

Ο καιρός έχει ήδη αρχίσει από το απόγευμα της Κυριακής να δείχνει τα… δόντια του. Ήδη, το πρωί της Δευτέρας (26.11.2018) ήταν βροχερό όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Και κάπως έτσι θα συνεχίζει να είναι. Και γι’ αυτό “φταίει” η… “Πηνελόπη”.
“Πηνελόπη” ονομάστηκε το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο “ξεκίνησε” από την Ιταλία και κινείται ανατολικότερα. Η κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει έως και την Πέμπτη (29. 11.2018), με σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας (ικανά να προκαλέσουν προβλήματα) και παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα πιο ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και προς τα μέσα της εβδομάδας σε περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο, σύμφωνα με το meteo.gr.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη δυτική Κρήτη, διατηρώντας κατά τόπους σχετικά έντονο χαρακτήρα.
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 26/11, να καταγράφονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.
 
 
 
read more...
Nov23 11/23/2018 11:06:00 AM by Giannis

 Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε δέκα, ούτε 100, αλλά 770 είναι οι φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό ετησίως στο ποσό των 7,7 δις, όσο περίπου 2,5 ΕΝΦΙΑ.

Οι φοροαπαλλαγές και οι εκπτώσεις φόρου τείνουν να μετατραπούν σε μία βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας.
 

Η ακτινογραφία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όπως αποτυπώνεται στον ειδικό τόμο που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2019 αποκαλύπτει ότι την τελευταία τριετία παρά το μεγάλο μαχαίρι που μπήκε στις φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων οι οποίες σχεδόν εξαφανίστηκαν, δεκάδες άλλες φοροαπαλλαγές προστέθηκαν αυξάνοντας το δημοσιονομικό κόστος.

read more...
Nov22 11/22/2018 1:22:00 PM by Giannis

  

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ   
Αριθ. Πρωτ.3620   
Ημερομ. Κατάθεσης 22.11.18 ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό ΥγείαςΚύριε Υπουργέ,

Η επιμονή του Aν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, να προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξει την ιδιωτική κλινική «Γενική Κλινική Λάρισας Euromedica Θεοτόκος», προκαλεί πολλά ερωτήματα και μας βάζει σε υποψίες.

H συγκεκριμένη κλινική τουλάχιστον από το έτος 2013, όπως προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων, έχει πάψει να λειτουργεί και δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αρθρ. 7 του ΠΔ 235/2000.  Εξαιτίας παρατυπιών ως προς την λειτουργία της διεκόπη η σύμβαση της με τον ΕΟΠΥΥ.  Τον Σεπτέμβριο του 2016 το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας διαπίστωσε σωρεία σοβαρών παραλείψεων και παρατυπιών στην εν λόγω κλινική (το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η κλινική δεν ήταν ανεξάρτητο και αυτοτελές, η κλινική δεν διέθετε θεωρημένα αρχιτεκτονικά σχέδια ούτε και τον κατάλογο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, δεν διέθετε νοσηλευτικό προσωπικό, αν και η διοίκησή της βεβαίωνε ότι το 2014 είχε νοσηλεύσει 666 ασθενείς κ.α.)  και σχηματίστηκε δικογραφία στην Εισαγγελία Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί ποινικώς η υπόθεση.

Η εκτιμώμενη ζημία σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που υπέβαλε και εισέπραττε κατά το διάστημα που ήταν κλειστή ανέρχεται στο ποσό  των 1,8 εκατ. ευρώ! 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τον Οκτώβριο του 2016 αποφάσισε (6142/4.10.16) κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Υγειονομικής Περιφέρειας την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της κλινικής. Ωστόσο, τον ίδιο μήνα (5/10/16) και ενώ είχε ήδη  ανακληθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της κλινικής θεωρήθηκαν από το υπουργείο τα αρχιτεκτονικά σχέδια της κλινικής. 
 
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω