Jun23 2 days ago by Giannis

 Δύο στους πέντε Έλληνες ηλικίας 18-64 ετών διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας - Πάνω από το 1/4 των ανηλίκων διατρέχει τον ίδιο κίνδυνο - Χειρότερη κατάσταση μόνο σε Βουλγαρία και Ρουμανία

 
Το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2016, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση µε την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 35,7% του πληθυσμού). Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της εκτιμάται σε 14.932 ευρώ.
 
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (39,7%) και εκτιμάται για τους Έλληνες σε 38% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 59,7%.
read more...
Jun23 2 days ago by Giannis

 - Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο από τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου που έπεσε στην περιοχή του Σχοινιά λίγο πριν τις 10:00

- Το ελικόπτερο έκανε ψεκασμό και η πτώση σημειώθηκε σε βαλτώδη περιοχή
- Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε ένα τρίτο άτομο το οποίο έχει μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο
 
Τραγωδία λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί στον Σχοινιά. Ψεκαστικό ελικόπτερο έχασε ύψος και έπεσε σε βαλτώδη περιοχή.
Αμέσως οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν.

Τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση οι κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν ένα άτομο σε κοντινή απόσταση από το ελικόπτερο. Ήταν ένας από τους χειριστές ο οποίος κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια

read more...
Jun22 2 days ago by Giannis

 Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Τομεάρχης Υγείας του Κόμματος, κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, κ.Ιάσονας Φωτήλας συμμετείχαν σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου, σε σύσκεψη με εκπροσώπους συλλόγων ασθενών με νεοπλασία.


read more...
Jun22 3 days ago by Giannis

 Εγρήγορση και επαγρύπνηση για την Πάρνηθα είναι τα δυο χαρακτηριστικά που πρέπει να επιδείξει ο κρατικός και ο τοπικός μηχανισμός το επόμενο διάστημα, καθώς το θερμόμετρο θα ανέβει κατακόρυφα και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιά, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών.

Ζέστη, πιο ζέστη, πολλή ζέστη…
 
Η επίσημη έναρξη του θερινού ηλιοστασίου αποτελεί, με βάση τις ενδείξεις, αφετηρία για πιο ζεστές ημέρες, αφού μέχρι σήμερα, η μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από τον Μετεωρολογικό σταθμό Αχαρνών είναι 33,4 °C, στις 3:57 μμ της 14ης Μαΐου.
 
 
read more...
Jun22 3 days ago by Giannis

 Για τέταρτη ημέρα λόφοι τα σκουπίδια στους δρόμους - Προβλήματα σε πολλούς δήμους της Αττικής - Δραματική η κατάσταση και στα πιο τουριστικά σημεία της Αθήνας - Έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια - Φόβοι για επιδείνωση της κατάστασης με την άνοδο της θερμοκρασίας


Καλοκαίρι με σκουπίδια και δυσωδία θα κάνουν όπως φαίνεται οι Αθηναίοι, καθώς ήδη οι κάδοι είναι γεμάτοι σε πολλούς δήμους του λεκανοπεδίου και τα απορρίμματα έχουν αρχίσει να στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους, κάνοντας την κατάσταση αφόρητη για κατοίκους, περαστικούς αλλά και τουρίστες. Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αδυνατεί να δώσει λύση αν και με την τελευταία συνέντευξή του τάζει θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική,

 
 
read more...
Jun22 3 days ago by Giannis

 - “Βοήθεια!” φωνάζει τώρα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών

- Οι πολίτες πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες
- Το απόλυτο αλαλούμ και η παραδοχή αδυναμίας υπηρεσιών και υπουργείων
- Πρώτα έριξαν 400.000 άδικα πρόστιμα και τώρα δεν ξέρουν πως να τα μαζέψουν
Δεν υπάρχει σωτηρία! Το αλαλούμ με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα συνεχίζεται και ενώ το κράτος επί χρόνια δηλώνει αδυναμία να βάλει σε μια τάξη όσους αρνούνται όπως οφείλουν να ασφαλιστούν έρχεται τώρα να... ρίξει και περίπου 400.000 πρόστιμα σε ανθρώπους που εδν φταίνε σε τίποτε.
 
 
read more...
Jun16 6/16/2017 10:38:00 AM by Giannis

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
 
Αριθ.Πρωτ.         6402
Ημερομ.Κατάθεσης        15–6-17
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς: Υπουργό Υγείας
Θέμα: Κοινωνικά ανάλγητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βάζει ουσιαστικά χιλιάδες ασθενείς να αγοράσουν  τα προσθετικά είδη και τα ορθωτικά μηχανήματά τους!!!
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Χωρίς καμία σκέψη φαίνεται να συντάσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους ειδικούς προϋπολογισμούς του  ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτούς που αφορούν τα ορθοπεδικά είδη, όπως δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτους χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο παράλογα μικρό ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι ανάγκες των χιλιάδων ασθενών, κάνοντας κανείς απλούς υπολογισμούς ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη.
 
 
read more...
Jun16 6/16/2017 10:28:00 AM by Giannis

 Συνεχίζεται η Πανελλαδική δράση του Τομέα Υγείας της ΝΔ με την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Τομέα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία, την Δευτέρα στις 19/6/2017 και την Τρίτη στις 20/6/17. Πρόκειται για διήμερο (19-20 Ιουνίου) οδοιπορικό συναντήσεων και επισκέψεων κλιμακίου της ΝΔ με φορείς της Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα καταγραφούν προβλήματα και αδυναμίες που παρουσιάζονται στον κλάδο.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. και Βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου μαζί με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη, Βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσονα Φωτήλα, ενώ στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν οι Υπεύθυνοι Θεματικών Τομέων Υγείας των ΝΟΔΕ καθώς και στελέχη του κόμματος της Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στον Τομέα Υγείας της ΝΔ.
 
 
read more...
Jun16 6/16/2017 10:22:00 AM by Giannis

 Καμία εξαίρεση στις ασφαλιστικές εισφορές για όλους. Η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ φέρνει χαράτσι 26,95% για όλους.

Πλέον όσοι ασκούν παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για κάθε δραστηριότητα και έτσι στο εισόδημα από μισθωτή εργασία προστίθεται εκείνο από το ελεύθερο επάγγελμα για να προκύψουν οι συνολικές εισφορές.
 
Η εγκύκλιος προβλέπει πως:
"Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, για τους οποίους προκύπτει βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υποχρεωτική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., καταβάλλουν για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τον παρόντα νόμο. Στην περίπτωση αυτή για τη δεύτερη αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα δεν εφαρμόζεται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του άρθρου 39 παράγραφος 3".
 
 
 
read more...
Jun16 6/16/2017 10:13:00 AM by Giannis

 Με πανό, σκηνές και... τσιμέντο για να χτίσουν την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ από νωρίς το πρωί έχουν... ανεβάσει τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας.

Όταν μάλιστα τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πλησίασαν στην είσοδο για να τη... χτίσουν και ένας από τους φύλακες του υπουργείου Οικονομικών αντέδρασε λίγο έλειψε να υπάρξει και επεισόδιο. Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών για να μην έρθουν στα χέρια...
 
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω