Jun22 2 days ago by Giannis

 Ήδη ένας στους τρεις από αυτούς που έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους, με το μέσο ποσό να ανέρχεται σε 900 ευρώ περίπου, ποσό καθόλου αμελητέο για χιλιάδες νοικοκυριά.

Βέβαια όσο προχωράει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τα σενάρια για παράταση στις δηλώσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο, θα αυξάνεται και ο αριθμός των φορολογούμενων με χρεωστικό εκκαθαριστικό και το ποσό του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν.
 
Το εκκαθαριστικό γράφει ότι η πρώτη δόση από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Με δεδομένο ότι το Σεπτέμβριο θα έρθει το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ και στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας η εφορία δίνει τη δυνατότητα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό του φόρου εισοδήματος σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις, να τον σπάσουν σε 12 δόσεις. Η λύση δεν είναι άλλη από το να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα.
read more...
Jun21 3 days ago by Giannis

 Αντιμέτωπη με πέντε ληστές ήρθε μια γυναίκα υπάλληλος στα διόδια της Αττικής Οδού.

Οι πέντε ληστές πλησίασαν στα διόδια της Αττικής Οδού στον Ασπρόπυργο με ένα αυτοκίνητο. Απείλησαν την υπάλληλο, της άρπαξαν το κινητό για να μην ενημερώσει την αστυνομία και στη συνέχεια προσπάθησαν να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο.
 
Οι ληστές δεν κατάφεραν να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο και έτσι αποχώρησαν αρπάζοντας μόνο όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο.
 
 
read more...
Jun19 6/19/2018 11:40:00 AM by Giannis
Απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας ότι επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις δίνει σήμερα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”.
Τα επίσημα έγγραφα του ΕΦΚΑ που φέρνουν σήμερα στο φως “ΤΑ ΝΕΑ” αποκαλύπτουν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις. Από αυτές προκύπτει η αλήθεια για τις μεγάλες περικοπές που επέφερε στους συνταξιούχους ο νόμος Κατρούγκαλου.
 
Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις:

-Ασφαλισμένος είχε μείωση 51,4% στην επικουρική του σύνταξη. Ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος, όπως προκύπτει από το έγγραφο απονομής της επικουρικής σύνταξής του, το οποίο παραθέτουν “ΤΑ ΝΕΑ”, ελάμβανε πριν το νόμο Κατρούγκαλου 162,97 ευρώ και μετά τον νόμο η σύνταξη μειώθηκε στα 79,63 ευρώ. Συνολικά καταγράφονται μειώσεις μεσοσταθμικά κατά 44% των επικουρικών από 1/1/2015. Έτσι οι επικουρικές μετατράπηκαν σε φιλοδωρήματα. 

read more...
Jun19 6/19/2018 11:34:00 AM by Giannis

 Τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί απέδρασαν λίγο μετά τις έξι το πρωί από το ΑΤ Αργυρούπολης - Οι κακοποιοί λίμαραν τα κάγκελα με ειδική λάμα και κατέβηκαν από τον υδροροή - Ήταν μέλη συμμορίας που ρήμαζαν πολυτελή σπίτια

Κινηματογραφική ήταν η απόδραση τριών επικίνδυνων αλβανών κακοποιών από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κρατούμενοι που ήταν στον πρώτο όροφο του ΑΤ λίμαραν τα κάγκελα, κατέβηκαν από την υδροροή και εξαφανίστηκαν. Όλα έγιναν λίγο μετά τις έξι το πρωί. Όταν τους αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί ήταν αργά. Ακούγοντας τον θόρυβο προσπάθησαν να τους σταματήσουν αλλά οι κακοποιοί είχαν ήδη κατέβει. Πήδηξαν ένα τοιχίο και εξαφανίστηκαν.
Μια επικίνδυνη συμμορία με μέλος και 17χρονο μαθητή!
read more...
Jun14 6/14/2018 10:51:00 AM by Giannis

 Η κίνηση κάνει τη ζωή – κόλαση για τους οδηγούς που βρίσκονται αυτή την ώρα στους δρόμους. Σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική η κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στον Πειραιά οι δρόμοι από και προς το ΣΕΦ έχουν μπλοκάρει, στο Φάληρο η παραλιακή έχει πρόβλημα και στα δύο ρεύματα. Ανάλογη εικόνα στην παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος του παλιού αεροδρομίου.
“Κόλαση” στο ποτάμι καθώς η λεωφόρος Κηφισού έχει πολύ έντονο πρόβλημα στην άνοδο από τη λεωφόρο Αθηνών ως τη Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από τη Μεταμόρφωση ως τις τρεις γέφυρες.
Έντονο πρόβλημα υπάρχει στην κάθοδο της Μεσογείων από την Αγία Παρασκευή ως το κέντρο, αδιάβατα είναι και τα δυο ρεύματα στην Κατεχάκη μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας, πολύ έντονο πρόβλημα έχει η Βουλιαγμένης από τη Χαραυγή και πάνω.
read more...
Jun13 6/13/2018 1:02:00 PM by Giannis
Τελικά όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση, δεν τα κατάφερε και σχεδόν ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα πιούν το πικρό ποτήρι των αυξήσεων στον επερχόμενο ΕΝΦΙΑ. Η διαχείριση για την κυβέρνηση μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού ένας «φόρος παράλογος που δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται» τελικά … απλά αυξάνεται.

Όσο και να προσπάθησε να απαλύνει τις επιπτώσεις, εντούτοις οι αυξήσεις είναι εδώ και απομένει να δούμε σε τι ύψος θα φτάσουν, όταν τον προσεχή Σεπτέμβριο εκδοθούν τα εκκαθαριστικά. 

read more...
Jun11 6/11/2018 11:51:00 AM by Giannis

  

 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
6704
Ημερομ. Κατάθεσης
11.06.18
 
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
 
Προς: Υπουργό Υγείας
 
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η κατάσταση της Υγείας στην Κεφαλονιά είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Με συνεχόμενες παρεμβάσεις μας στην Βουλή ( αρ.πρωτ. 3981/01-03-2018, αρ.πρωτ. 4064/05-03-2018, αρ.πρωτ. .4222/09-03-2018) , σας έχουμε επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας (Αργοστόλι) και στο Νοσοκομείο – ΚΥ Ληξουρίου, το ιστορικό «Μαντζαβινάτειο».
 
 
 
 
 
 
 
read more...
Jun11 6/11/2018 10:53:00 AM by Giannis

 Το παζλ των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης συμπληρώνεται μέχρι την Πέμπτη με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα και τις νομοτεχνικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι νέες τιμές ζώνης που θα αποκτήσουν τα ακίνητα θα ανακοινωθούν με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέχρι την Πέμπτη ενώ οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2019 - 2022).

 
 
read more...
Jun11 6/11/2018 10:07:00 AM by Giannis

 Τέσσερις ημέρες θα απασχολήσει τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή και από σήμερα στις 12:00 ξεκινά η συζήτηση και η επεξεργασία του στις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

 
 
read more...

Text/HTML

Minimize

test

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω