Εκδηλώσεις

Apr26
Τεράστια διάκριση για μαθητή του 2ου Δημοτικού σχολείου Λαυρίου στον 17ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ‘’ΛΥΣ
4/26/2013 11:52:00 AM by Giannis
Πρόκειται για τον μαθητή της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου Μανώλη Ψυχουντάκη. Κατείχε την υψηλότερη βαθμολογία στα προκριματικά μεταξύ χιλιάδων διαγωνιζόμενων μαθητών και κατέκτησε στους τελικούς τη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο, ανάμεσα σε όλους τους μαθητές της Ε’ τάξης που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.
 
 

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ-ΝΙΚΗΤΕΣ 17ου ΛΥΣΙΑ  Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟY

1) ΣΑΡΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, 4ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ, ΑΤΤΙΚΗ

2) ΨΥΧΟΥΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, 2ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ, ΑΤΤΙΚΗ
3) ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΟΛΗ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ, ΛΑΡΙΣΑ
 
Σε τελετή βράβευσης για τη νίκη του αυτή θα του δοθούν ως βραβείο τα εξής δώρα:
• Ένα mp4, προσφορά του βιβλιοπωλείου Μαθητόκοσμος
• Υποτροφία με δυνατότητα 3μηνης φοίτησης, ξεκινώντας από το Σεπτέμβριο του 2013, στο TECHNOkids της περιοχής που κατοικεί ο μαθητής
• Βιβλία από τις Εκδόσεις Ψυχογιός
 
 
 
Ο “ΛΥΣΙΑΣ” είναι ένας Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώθηκε για 17η συνεχή χρονιά.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τα Εκπ. Δούκα, τον OTE και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, η αρχική φάση 1 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2013 και η τελική 20 Απριλίου 2013 .
 
Ο ‘’ΛΥΣΙΑΣ’’ έχει μεταμορφωθεί πλέον σε ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι αναζήτησης και γνώσεων. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ» μαθητές και μαθήτριες από την Δ΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄Λυκείου επέλυσαν για μια ακόμη φορά θέματα που σχετίζονταν με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα
 
 
 
 
ενδιαφέροντά τους.
Τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία διαγωνίστηκε ο μαθητής μας Μανώλης Ψυχουντάκης στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι ήταν:
 
• Σπαζοκεφαλιές (Μαθηματικά)
• Φυσικός Κόσμος (Φυσική)
• Τόποι (Γεωγραφία)
• Γλώσσα-Λογοτεχνία
• Κοινωνική Ζωή
• Ιστορία-Κοινωνία-Θρησκεία
• Αθλητισμός-Ολυμπισμός
 
Να επισημάνουμε πως ο ίδιος μαθητής πριν λίγες ημέρες πήρε μέρος και στον μαθητικό διαγωνισμό ‘’Ο μικρός Ευκλείδης’’ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, με αντικείμενο-τι άλλο- τα Μαθηματικά και πέτυχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο σχολείο μας με την εξαιρετική επίδοση 92,5/100.
Εκκρεμεί λοιπόν μία ακόμη βράβευση για τον μαθητή από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.
 
Ο Μανώλης Ψυχουντάκης την περσινή χρονιά 2011-2012 είχε ανακηρυχτεί ως ο ‘’βιβλιοφάγος’’ του σχολείου μας, δηλαδή ο μαθητής εκείνος ο οποίος είχε διαβάσει τα περισσότερα βιβλία από τη Λέσχη Ανάγνωσής μας και για τον λόγο αυτό το Σχολείο μας τον είχε βραβεύσει. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα χάσει αυτόν τον τίτλο και τη σχολική χρονιά που διανύουμε!
 
Με όλες αυτές τις διακρίσεις αλλά και με το ήθος του ο Μανώλης Ψυχουντάκης τιμά το Σχολείο και την πόλη του!

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ελένη Κανελλοπούλου, ο δάσκαλός του και Υποδιευθυντής κ. Δημήτρης Δράκος και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου τον συγχαίρουν για μια ακόμη φορά και του εύχονται καλή πρόοδο, επιτυχίες και διακρίσεις και μια καλή σταδιοδρομία στο επάγγελμα που θα επιλέξει να ακολουθήσει στο μέλλον! 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ