Εκδηλώσεις

Apr5
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗ 1η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 7-4-2013
4/5/2013 10:28:00 AM by Giannis
Στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος της UNESCO στην συμβολή και προώθηση των Τεχνών στην Εκπαίδευση, το έργο «Ο Πλανήτης του ΟΛΑ» βραβεύτηκε από τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων για Εκπαιδευτικό Σενάριο.
Ο Δήμος Μαραθώνα, στηρίζει την δημιουργό του Σεναρίου συμπολίτισσα Ευγενία Φώη, αγκαλιάζει την πρωτοβουλία της UNESCO και με χαρά προτείνει την παράσταση στα σχολεία της περιοχής και της ευρύτερης Περιφέρειας.
Η παράσταση έχει δύο στοιχεία, της ψυχαγωγίας και του εκπαιδευτικού υλικού.
Προάγει τον πολιτισμό και βελτιώνει την ποιότητα της εκπαίδευσης προωθώντας τις ηθικές αξίες όπως της αρετής, της φιλομάθειας και της  αυτογνωσίας.
Το έργο διαπραγματεύεται ένα εσωτερικό ταξίδι μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου που εύκολα μπορούσε σε πολλά σημεία να αντιπροσωπεύει την ίδια την ανθρωπότητα, ένα ταξίδι της σκέψης που δείχνει στην πορεία την σημαντικότητα της ύπαρξης της.
Στο έργο θίγονται ζητήματα για το περιβάλλον (γνήσιοι σπόροι, φυσικό ελεύθερο νερό, φύση), συναισθηματικά (η μοναξιά, η φιλία, η απογοήτευση και αγάπη με διάφορες μορφές) ψυχολογικά (διλλήματα, σχέση χρόνου-νεότητας, η μεταμόρφωση χαρακτήρα)
Το έργο μπορεί να προβληματίσει και να ερεθίσει πολλές συζητήσεις με δασκάλους και καθηγητές μέσα σε μια τάξη που να δώσουν στα παιδιά απαντήσεις σε ερωτήματα που σήμερα βιώνουμε. 
Είναι πειραματικό και διαδραστικό. Βασιζόμενοι στην «Περί παίδων αγωγής» του Πλούταρχου στόχος είναι η έρευνα και μελέτη των αποτυπωμάτων της συνειδητής σκέψης των παιδιών και το άμεσο αποτέλεσμα στην ψυχολογία και την αντιμετώπιση τους στα καθημερινά προβλήματα.
 

  

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ