Εκδηλώσεις

Mar15
Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το τριήμερο
3/15/2013 1:23:00 PM by Giannis
 
«Θα ήθελα να αποκαταστήσω μια φημολογία, που έχει αναστατώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Είναι αληθές και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι δεν έκλεισε ποτέ κανένα μουσείο, εκτός από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Σήμερα λοιπόν και όλο το τριήμερο θα λειτουργούν κανονικά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας. Θεωρώ υποχρέωσή μου να το δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δημιουργήθηκε μια ανησυχία η οποία δρα διαβρωτικά και δημιουργεί αναστατώσεις στον τομέα του τουρισμού, που αυτή την εποχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ώστε να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στην οικονομία», τόνισε.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση από τη «φημολογία» ότι λόγω των απεργιών που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, θα μείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, σε σημείο να γίνει ερώτηση της ομοσπονδίας τουριστικών επιχειρήσεων για το αν πρέπει να ακυρώσουν ταξίδια και επισκέψεις στη χώρα, ακόμα και αναφορά στη ιστοσελίδα του «Σπίγκελ» ότι η Ακρόπολη θα είναι κλειστή.
 
«Ούτε έκλεισε ποτέ ούτε πρόκειται να κλείσει η Ακρόπολη. Θεωρώ ότι και οι εργαζόμενοι, των οποίων τα δικαιώματα σέβομαι, έχουν με τον τρόπο τους αντιληφθεί ότι μνημεία σαν την Ακρόπολη θα πρέπει να τα εξαιρέσουμε από το πεδίο πολιτικών ή συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βάλει θέμα που να έχει σχέση με τη λειτουργία της Ακρόπολης ή των άλλων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 
Αναφορικά με το προσχέδιο του οργανογράμματος, ο Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των συνδικάτων έχουν λάβει το τελικό σχέδιο των προτάσεων. «Το σχέδιο σε γενικές γραμμές απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Ουσιαστικά ανταποκρίνεται στις προτάσεις που μου είχαν γίνει, τις οποίες τις έχω συμπεριλάβει στη συντριπτική τους πλειοψηφία», εξήγησε.
 
Όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους εργαζόμενους στα έργα του ΕΣΠΑ, τόνισε ότι ο θέμα λύθηκε: «καταθέσαμε τροπολογία και εκεί υπάρχει διευκρίνιση ότι στα έργα αυτεπιστασίας δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό νομιμοποιεί τις μέχρι σήμερα προσλήψεις και καταβολές χρημάτων που έχουν γίνει για τη μισθοδοσία αυτών των προσώπων. Και κατά πάσα πιθανότητα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δεχτεί να ισχύσει το ίδιο και στο μέλλον, ακριβώς για τον ίδιο λόγο που υπάρχει εξαίρεση για τα έργα που εκτελούν με αυτεπιστασία οι οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
Σχετικά με το κύριο αίτημα των εργαζομένων, που είναι η διεκδίκηση αυτόνομου ΥΠΠΟ, ο Κ. Τζαβάρας ανέφερε ότι αν και σέβεται την άποψή τους «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια νομοθεσία η οποία έχει ενώσει τα δύο υπουργεία και οι προτάσεις που μας ζητούνται είναι προτάσεις στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης του ενιαίου. Αυτό είναι το αντικείμενο προς διαβούλευση και συζήτηση. Εγώ δεν μπορώ να θέσω κάτι που δεν έχει νόμιμη υπόσταση».
 
Τέλος, ο υπουργός πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι είναι έτοιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ, το οποίο σε δυο βδομάδες το πολύ θα ανακοινωθεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια η χρηματοδότηση να είναι ίδια με πέρυσι.

  

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ