Εκδηλώσεις

Dec11
Δήμος Σαρωνικού - Ποίηση και Εικόνα – Έκθεση του Carlo Carosso
12/11/2012 11:02:00 AM by Giannis
 
 
Ο Δήμος Σαρωνικού πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνών και Ρήγα Φεραίου, Καλύβια) τα εγκαίνια της έκθεσης του ελληνοιταλού ζωγράφου και χαράκτη Carlo Carosso με τίτλο «Ποίηση και Εικόνα».
 
Ο Carlo Carosso εικονογραφεί με ξυλογραφίες επιζωγραφισμένες με ακουαρέλα τους ποιητές: Γιάννη Ρίτσο, Τίτο Πατρίκιο, Edoardo Sanguineti, Leopold Sedar Senghor
 
Την έκθεση που θα διαρκέσει από τις 16 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2013, θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο δημοσιογράφος Αντώνης Αντωνόπουλος, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κα Κική Χατζηχρήστου Χούντα.
 

Ποίηση και εικόνα, ζωγράφος και ποιητές αποφάσισαν να δώσουν ο καθένας ξεχωριστά, την ιστορία του παρελθόντος και της φαντασίας. Ο αδελφικός δεσμός της φιλίας τους έγινε το κίνητρο της συνεργασίας ανάμεσα στους ποιητές και το ζωγράφο. Μπορεί να υπήρξαν για τους δημιουργούς διαφορετικές ρίζες, αλλά πάντα λειτουργούσαν με το αίσθημα της ελευθερίας που κάθε καλλιτέχνης έχει μέσα στην καρδιά του. Τα λευκώματα ξυλογραφίας και ποίησης, θέλουν να δείξουν μία συνεργασία ανάμεσα στην εικόνα της ιδέας και τον ποιητικό λόγο, γιατί η ποίηση βρίσκεται μέσα σε κάθε καλλιτέχνη, σε κάθε ζωγράφο. Ο Carosso με τη σειρά του, προσπάθησε να περάσει τα μηνύματα των ποιητών με τον πιο απλό τρόπο. Μηνύματα που προσφέρουν και πρόσφεραν στον άνθρωπο πολλά κίνητρα για να μπορέσει να οικοδομήσει την ιστορία της ελευθερίας στην Ευρώπη και πάνω απ΄ όλα την ιστορία της ειρήνης. 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ