 Δύο εκδηλώσεις στην… τιμή της μιας, πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων. Εντυπωσιάζοντας με την ευρηματικότητά τους η διοίκηση και οι ηλικιωμένοι συνδύασαν την κοπή της πίτας με την Τσικνοπέμπτη. Το αποτέλεσμα της …χημικής ένωσης ήταν ένα τρικούβερτο γλέντι, με εκλεκτό φαγητό, κρασί και χορό, σε γνωστή ταβέρνα της Φυλής.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Κώστας ΠαπαΪωάννου μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν δική του. «Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να είναι σήμερα κοντά μας, επειδή ορκίζεται ο γιος του που ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο στρατό», πρόσθεσε ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο οποίος αφιέρωσε το δικό του κομμάτι της πίτας στη μητέρα του, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε γι αυτόν πατέρα και μητέρα μαζί. Καλωσορίζοντας τους ηλικιωμένους στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, ο τοπικός Αντιδήμαρχος Σταμάτης Αβράμης ευχήθηκε σε όλους να χαίρονται τις οικογένειες, τα παιδιά και τα εγγόνια τους και αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας σε όλους τους ιερωμένους του Δήμου. Να ανταμώσουν όλοι μαζί και του χρόνου ευχήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κατσίλας, ενώ ο συνάδελφός του Κώστας Κοκκόριας αφιέρωσε το δικό του κομμάτι της πίτας στην Ειρήνη, την υπάλληλο, που όπως είπε, αποτελεί την ψυχή του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων.
Γιόρτασε την…Τσικνοπαρασκευή το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου
Σε γνωστή ταβέρνα της Φυλής, γιόρτασαν, με καθυστέρηση μιας μέρας, την Τσικνοπέμπτη, τα μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου. Φυσικά αυτό δεν τους επηρέασε καθόλου, αφού επιδόθηκαν με ευχαρίστηση στο φαγητό και την κρασοκατάνυξη. Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησαν από κοινού οι ιερωμένοι του Ζεφυρίου με τον εφημέριο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής, πατέρα Δημήτριο.

Χαιρετισμό, μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης, ο οποίος τόνισε ότι μετά την εκλογή των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της έλλειψης γιατρού και χοροδιδάσκαλου. Ο Αντιδήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο της ευεργέτιδας Ελένης Γουναλάκη, που χρηματοδότησε την ανέγερση του νέου κτιρίου για το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και την κάλεσε, τιμής ένεκεν να κόψει ένα κομμάτι από την πίτα. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεοδόσης Δρόλιας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι κάθε είδους υπηρεσίες και δομές του Ζεφυρίου, όχι μόνο δεν πρόκειται να μεταφερθούν, αλλά θα ενισχυθούν, με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Τέλος, τις ευχές τους εξέφρασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπαϊωάννου Κώστας (είναι και υπεύθυνος των ΚΑΠΗ), Μανούσος Κλαπάκης, Κώστας Κατσίλας, Κώστας Κοκκόριας και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου.
|