Feb2
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Επιστολή στο Δήμαρχο για τα προβλήματα της εκπαίδευσης
2/2/2012 12:36:00 PM by Giannis

 Επιστολή, με την οποία ζητά να αντιμετωπιστούν προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα Άνω Λιόσια, απέστειλε, στις 30 Ιανουαρίου, στο Δήμαρχο Φυλής, η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων. Στην επιστολή που καταλήγει "κ. Δήμαρχε, θεωρώντας δεδομένη και διαχρονική τη βούληση σας για τη βελτίωση των συνθηκών παιδείας στη πόλη μας, ζητούμε από μέρους σας να αναλάβετε προσωπικές δεσμεύσεις και να προβείτε στην ανάληψη των σχετικών ουσιαστικών πρωτοβουλιών, προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα ανωτέρω", αναφέρονται, επί λέξει, τα εξής:

 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σας γνωρίζουμε και ζητούμε να αντιμετωπιστούν τα παρακάτω λόγω αρμοδιότητας σας:
 
 
 

 

 ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Κατασκευή 10ου Δημοτικού Σχολείου στη Δροσούπολη
-Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ίδρυσή του, το Μάιο του 2011.
- Η λειτουργία του νέου σχολείου κρίνεται απολύτως αναγκαία και επιτακτική καθόσον συμβάλλει στην αποσυμφόρηση, ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του 1ου Δημοτικού που λειτουργεί με 18 τάξεις αντί των 12 προβλεπόμενων, του 6ου Δημοτικού που χρησιμοποιεί 2 προκατασκευασμένες αίθουσες και 2 τάξεις στη διαχωρισμένη αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και του 7ου Δημοτικού που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των μαθητών.
- Το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής στις 6 Ιουλίου 2011 αποφάσισε ομόφωνα την κατασκευή του σχολείου σε αίθουσες βαρέος τύπου.
- Η Ένωση Γονέων τόσο με επιστολές όσο και προφορικές παραστάσεις επισήμανε την σοβαρότητα του θέματος και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη κατασκευή του σχολείου ως την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-12, μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.
- Ζητήθηκε εκ νέου ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος κατά το Δεκ.2011 και Ιαν. 2012 χωρίς να μας δοθεί.
- Απαιτείται να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα, με συγκεκριμένη χρονική δέσμευση. Κρίνεται αδιανόητο στη νέα σχολική χρονιά να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση δυσλειτουργίας των υπόψη σχολείων εις βάρος της εκπαίδευση των παιδιών μας.
Κατασκευή 8ου Δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά
- Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την επανίδρυσή του, το Μάιο του 2011.
- Η λειτουργία του νέου σχολείου κρίνεται απολύτως αναγκαία και επιτακτική καθόσον συμβάλλει στην αποσυμφόρηση, ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του 3ου Δημοτικού που λειτουργεί με 370 μαθητές αντί 200 που αρχικά προβλέπονταν και με 18 τάξεις αντί των 12 προβλεπόμενων, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στο υπόγειο, οι δύο σε προκατασκευασμένες αίθουσες και τρεις στη διαχωρισμένη αίθουσα εκδηλώσεων.
- Η Ένωση Γονέων έχει κατ΄επανάληψη αναδείξει το ζήτημα και ανεπίσημα υπάρχει η προφορική ενημέρωση ότι εκρεμμεί για την εξέλιξή του η οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών του απαλλοτριωμένου χώρου.
- Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διαπιστώνεται όμως χαρακτηριστική στασιμότητα στην αντιμετώπισή του.
- Απαιτείται άμεσα η εκδήλωση κάθε απαραίτητης ενέργειας με συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις προκειμένου να εξαλειφθεί η αθλία κατάσταση που υπάρχει.
Κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου 3ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων
- Το παλαιό μισθωμένο κτίριο που στεγάζεται το υπόψη Λύκειο, δεν πληρεί από χρόνια τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και υλικοτεχνικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
- Η αναγκαιότητα κατασκευής νέου σχολικού κτιρίου σε θέση που να καλύπτει τις σημερινές πληθυσμιακές ανάγκες αποτελεί χρόνιο αίτημα και η ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ότι ούτε κατά το έτος 2012 δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό.
- Ως Ένωση Γονέων έχουμε επισημάνει την παραπάνω αναγκαιότητα και διαπιστώνουμε ότι το θέμα είναι στάσιμο και δεν έχει αντιμετωπιστεί στα πλαίσια της Δ.Ε.Π.
- Ζητείται να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες προς το Υπουργείο Παιδείας για τη κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου σε συνδυασμό με την ύπαρξη χωροταξικής και πληθυσμιακής μελέτης της εξέλιξης του μαθητικού δυναμικού και της επικαιροποίησης των σχολικών ορίων.
Οριστική ποιοτική - ποσοτική παραλαβή νέων σχολικών κτιρίων
- Εκκρεμούν οι διαδικασίες οριστικής ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής των νέων σχολικών κτιρίων, ήτοι του 2ου Γενικού Λυκείου, του 4ου Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων.
- Με τις υπόψη διαδικασίες θα αποκατασταθούν οι τυχών υφιστάμενες κακοτεχνίες, θα ελεγχθούν θέματα ασφαλείας και θα ολοκληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις των ανάδοχων τεχνικών εταιρειών.
- Ζητείται άμεσα να ενεργήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
 
 

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

- Η Ένωση Γονέων έχει ζητήσει από τη Τεχνική Υπηρεσία τη λήψη μέτρων που αφορούν κατά περίπτωση τη τοποθέτηση πινακίδων του ΚΟΚ, πεζοφάναρων, διαγραμμίσεων πεζών κτλ., γύρω από κάθε σχολικό κτίριο, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών
- Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά σχετική ενέργεια.
- Ζητείται άμεσα να ενεργήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
- Επιπλέον η Ένωση Γονέων έχει ζητήσει από τη Α/Βάθμια Σχολική Επιτροπή και τη Δημοτική Αστυνομία να εκπαιδευτούν οι Σχολικοί Τροχονόμοι χωρίς να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη πρόταση.
 
 

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

- Διαπιστώνονται διαρκή κρούσματα εξωσχολικής παραβατικότητας και καταγράφονται κρούσματα φθορών και κλοπών στα σχολεία.
- Ο αριθμός των σχολικών φυλάκων δεν επαρκεί και όσοι είχαν προσληφθεί με δίμηνη σύμβαση έχουν απολυθεί.
- Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάθεση της ασφάλειας των δημοτικών κτιρίων και κατ επέκταση των σχολείων σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης δεν έχει πραγματοποιηθεί.
- Ζητείται η αντιμετώπιση του θέματος είτε με πρόσληψη προσωπικού, είτε με την ανάθεση σχετικών καθηκόντων στη Δημοτική Αστυνομία, είτε με την ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία.
 

 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΟΑΣΑ)

- Η Ένωση Γονέων έχει ζητήσει να γίνει έρευνα και να καταγραφούν σε κάθε σχολική Μονάδα οι ανάγκες των μαθητών στη χρήση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ προκείμενου να υπάρξει αναμόρφωση των δρομολογίων και πλήρη κάλυψη των αναγκών.
- Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σχετική ενέργεια και πολλοί μαθητές - παιδιά μας υφίστανται σχετική ταλαιπωρία.
- Ζητείται η άμεση αντιμετώπιση του θέματος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των Σχολικών Επιτροπών.
 
 

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

- Η υγειονομική υπηρεσία του τοπικού Ερυθρού Σταυρού με την οικονομική στήριξη του Δήμου παρείχε τη σχετική κάλυψη στα σχολεία (εμβολιασμοί, εξετάσεις κτλ.) , γεγονός που πλέον δεν υφίσταται.
- Ζητείται άμεσα και επιτακτικά να επανέλθει η πρότερη κατάσταση, καθόσον αφορά τη προστασία της υγείας των παιδιών μας.
 
 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

- Η Ένωση Γονέων με σχετικό της έγγραφο ζήτησε από τις Σχολικές Επιτροπές να μειώσουν τις μισθώσεις των κυλικείων προκειμένου να γίνουν αντίστοιχες μειώσεις στα προς πώληση είδη.
- Ο Διευθυντής Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης μας ενημέρωσε ότι του έχουν επιδώσει οι Διευθυντές των σχολείων ονομαστικές καταστάσεις με μαθητές που έχουν δηλώσει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.
- Προτείνεται η περαιτέρω καταγραφή και η κατά το δυνατό οικονομική ενίσχυση από μέρους του Δήμου των υπόψη μαθητών.
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ