Oct27
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΥΛΗΣ: ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
10/27/2011 11:32:00 AM by Giannis

 Την αναγκαιότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τριτοβάθμιο ίδρυμα για την εκπόνηση μελέτης γενικού στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του Δήμου Φυλής, δαπάνης 420.000 ευρώ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Φυλής της 21ης Οκτωβρίου.
Ύστερα και από τον ορισμό των διοικητικών ορίων του Δήμου η έγκριση της αναγκαιότητας ύπαρξης προγραμματικής μελέτης γενικού στρατηγικού σχεδιασμού κρίθηκε απαραίτητη από τη δημοτική αρχή, ώστε να θωρακιστεί ο Δήμος θεσμικά  και να έχει άποψη και αρμοδιότητα όχι μόνο στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον αλλά και σε ότι υπάρχει στο ζωτικό χώρο της Φυλής -μεγάλοι οδικοί άξονες, υπερτοπικές χρήσεις- ακόμα και σε όμορους Δήμους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμη, η εν λόγω μελέτη η οποία αναμένεται να περαιωθεί σε χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο προμελέτης, -θα αποτελείται από τουλάχιστον 40 υπομελέτες-  και θα ολοκληρωθεί ύστερα από έρευνα σε βάθος και διαβούλευση τόσο με τριτοβάθμιο ίδρυμα όσο και με επιστήμονες του τόπου.
Μάλιστα, βλέποντας την αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης για το ύψος της δαπάνης, την οποία και θεώρησαν αρκετά “αλμυρή”, ο κ. Μπουραΐμης,   αφού υπενθύμισε πως αυτό το χρηματικό ποσό είχαν εγκρίνει στον Προϋπολογισμό,  υπογράμμισε πως η προγραμματική σύμβαση πρόκειται να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεδομένου ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, τόνισε πως τόσο το Κράτος όσο και ο Δήμος δεν έχουν ούτε την οικονομική, ούτε τη χρονική ούτε και τη γραφειοκρατική δυνατότητα για τη διενέργεια νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου για τη περιοχή, το οποίο θα χρειαζόταν  τουλάχιστον 10 χρόνια για να περαιωθεί, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά η χρονοβόρα διαδικασία έγκρισής του, δεδομένων των ενστάσεων που θα υπήρχαν, αλλά και το κόστος το οποίο και μπορεί και να να υπερέβαινε  το 1.000.000 ευρώ.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Φυλής απάντησε και στα λεγόμενα τμήματος της μειοψηφίας  για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας το οποίο και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι και τέλος του χρόνου, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί ρυθμιστικό και όχι εφαρμοστικό νόμο στον οποίο ορίζεται για το Δήμο η διατήρηση τόσο του ΟΔΔΥ όσο και του γκαράζ, το οποίο και έπρεπε να έχει απομακρυνθεί ήδη από το 1996.
«Μας θεωρούν περιθώριο, για αυτό και πρέπει να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη, η οποία δε θα αμφισβητείται από τη Γενική Διοίκηση. Οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν πρόκειται να έχουν προεκτάσεις στο μέλλον και θα αποτελέσουν το μεγάλο διαβατήριο για να πάει αυτή η περιοχή στη καρδιά της Ευρώπης, για την οποία είμαστε κάτι φοβερό.   Πρόκειται να αποτελέσει τον θεσμικό καταστατικό χάρτη του Δήμου, τη κορυφογραμμή για τη Φυλή η οποία πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί σαν τυφλοπόντικας. Οφείλουμε λοιπόν να απελευθερώσουμε το μέλλον του κόσμου που βρίσκεται σε κρίση πανικού» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Φυλής.
Από τη πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της “Νέα Εποχή” κ.  Χρήστος Παππούς ζήτησε να υπάρξει ιεράρχηση στις μελέτες, ώστε να έρθουν λίγες- λίγες προς ψήφιση ξεκινώντας από τις ενεργειακές οι οποίες και μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Δήμο, ψηφίζοντας μόνο το κομμάτι της αναγκαιότητας.
Αντίστοιχα, ο επικεφαλής της “Ενότητα Πολιτών” κ. Σάββας Σάββας αντιπρότεινε να μετονομαστεί σε μελέτη σκοπιμότητας και γενικού στρατηγικού σχεδιασμού χωρίς να γίνεται αναφορά σε ποσό, ώστε να ψηφιστεί ομόφωνα, πρόταση που δε τελεσφόρησε με αποτέλεσμα να υπερψηφίσει ο ίδιος, μόνο το κομμάτι της αναγκαιότητας όπως και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι Φωτεινή Γιαννοπούλου και Κώστας Βάβουλας.
Τέλος το κομμάτι της αναγκαιότητα δημιουργίας μελέτης ψήφισε και η Λαϊκή Συσπείρωση με το Δημήτρη Τσιουμπρή να τονίζει πως το ποσό των 420.000 ευρώ είναι υπερβολικό, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος μπορεί να πραγματοποιήσει τις μελέτες από το υπάρχον προσωπικό από το οποίο και αξιοποιούνται ελάχιστοι.

Ψήφισμα κατά της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων – της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας πέρασε ομόφωνα το Δ.Σ. Φυλής

Ψήφισμα για τη καταδίκη της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων, της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας «πέρασε» ομόφωνα το Δ.Σ. του Δήμου Φυλής, το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου.
Τη πρόταση έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρης Τσιουμπρής ο οποίος αναφέρθηκε και στο θάνατο του 53χρονου οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
Τη πρόταση του κ. Τσιουμπρή, υιοθέτησε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης, ο  οποίος αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων, εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αλλά και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο Τομέα.
Από τη πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, ο επικεφαλής της “Νέα Εποχή” κ. Χρήστος Παππούς τόνισε πως η συγκεκριμένη πολιτική της Κυβέρνησης διαλύει της Ελλάδα και παίζει με τις τύχες των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ ο κ.  Κώστας Βάβουλας της “Ενότητα Πολιτών” στηλίτευσε τη πολιτική που ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Ανδρέας Σπυρόπουλος: “Αγωνιστήκαμε για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας”


Αντίστοιχα, υπερασπιζόμενος τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε πως αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων στο Δήμο, η οποία και έχει πληγεί από την οικονομική εξαθλίωση που έχει επέλθει εδώ και πολύ καιρό. “Θέλουν να μας απαγορεύουν να κοιτάμε το αύριο με ψηλά το κεφάλι. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και τους γονείς μας να μην το επιτρέψουμε”. Μια πόλη έχει ανάγκη από πολίτες που σέβονται την αξιοπρέπεια της. Αν μας το κόψουν και αυτό, δε θα έχετε λόγω ύπαρξης” δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ