Jun27
Ψηφίστηκε η διαπιστωτική πράξη των ορίων του Δήμου Φυλής
6/27/2011 1:37:00 PM by Giannis

 Δημήτρης Μπουραΐμης  «Στόχος η ανάπτυξη του Δήμου μας  μέσα από την προώθηση, αξιοποίηση και ανάδειξη του φυσικού κάλλους και των κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων»

Πλεονεκτική θέση αλλά και χαρακτηριστικά που καθιστούν τη Φυλή προορισμό και μπορούν να την οδηγήσουν σε φοβερή ανάπτυξη, διαθέτει ο καλλικρατικός Δήμος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, στη συζήτηση για τη διαπιστωτική πράξη των ορίων του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου.
Ο καλλικρατικός Δήμος Φυλής  που καλύπτει περί τα 112.500 στρέμματα, συνορεύει ανατολικά με τις Αχαρνές, βόρεια με το νέο δήμο Ωρωπού, δυτικά με το Δήμο Ασπροπύργου και νότια με το Δήμο Αγίων Αναργύρων -  Καματερού. Στα θετικά χαρακτηριστικά του λογίζονται οι Ζώνες απολύτου προστασίας της Πάρνηθας και προστασίας του Όρος Αιγάλεω, οι οποίες θωρακίζουν το Δήμο και δίδουν τη δυνατότητα διόρθωσης τυχόν στρεβλών χρήσεων γης, το φυσικό κάλλος αλλά και οι κλασσικές και βυζαντινές αρχαιότητες, ενώ στα αρνητικά το γεγονός πως και οι τρεις δημοτικές ενότητες παρουσιάζουν στοιχεία συγκεντρωτισμού, με αποτέλεσμα η αποκέντρωση να κρίνεται απαραίτητη, κυρίως για τη δημοτική ενότητα των Άνω Λιοσίων. 
Σημεία επανεκκίνησης της ανάπτυξης του θεωρούνται τόσο το βόρειο κομμάτι των Άνω Λιοσίων, αλλά και το Ζεφύρι πάνω από την Αττική Οδό στο κομμάτι της Εσχατιάς όπου αν και παρατηρείται υποβάθμιση λόγω των τσιγγάνικων καταυλισμών η Φυλή σε συνεργασία με τις Αχαρνές θα δημιουργήσουν κοινό μέτωπο συνεργασίας για τη καταπολέμησή της.
Μάλιστα στα πλαίσια και του Γενικού Πολεοδομικού το οποίο θα έρθει προς συζήτηση στο σώμα σε επόμενη συνεδρίαση, ο κ. Μπουραΐμης υπογράμμισε πως  αιχμή του δόρατος για να γίνει πράξη η ανάπτυξη στο Δήμο θα αποτελέσουν τόσο η Πολεοδομία όσο και η Τεχνική Υπηρεσία οι οποίες μετά και τη διαπιστωτική πράξη  θα κληθούν να ελέγξουν όλες τις χρήσεις που λειτουργούν στα όρια του Δήμου, κυρίως στη βαριά βιομηχανική ζώνη, αλλά και να αντιμετωπίσουν τυχόν διαφυγόντα έσοδα.
Συγκεκριμένα, προσπάθειες θα γίνουν για την απομάκρυνση τόσο του ΟΔΔΥ, του νεκροταφείου αυτοκινήτων της ΕΘΕΛ, της ΔΕΗ, αλλά και του νεκροταφείου Δυτικής Αττικής που υπάρχει στα όρια του Δήμου, με τους ιθύνοντες του οποίου βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις η Δημοτική Αρχή.
Αναπλάσεις παντού
Παράλληλα, θα απομακρυνθούν όλα τα σκραπ -παλιά μέταλλα-  που βρίσκονται ακόμα και έξω από το νεκροταφείο του Δήμου, για να αναπλαστεί η περιοχή και να γίνει πάρκο, αλλά και  τα ασβεστοποιεία, οι εταιρείες μπετόν και το εργοτάξιο του Δήμου που βρίσκονται εντός της Ζώνης Απολύτου Προστασίας και τα οποία θα μετατραπούν σε δάσος. Πρόληψη θα υπάρξει επίσης,  τόσο για τη περιοχή του παλαιού ΧΥΤΑ, με τον κ. Μπουραΐμη να υπογραμμίζει πως στόχος είναι να μην ανήκει πια στον Ενιαίο Σύνδεσμο και να υπάρξει ανάπλαση εφάμιλλη του Ελληνικού, αλλά και του Λατομείου Μουσαμά, το οποίο σύμφωνα με τον Ν3164 θεωρείται εναλλακτική λύση χωματερής και για το οποίο υπάρχει ήδη πρόταση στα σκαριά για ανάπλαση στο φυσικό του ανάγλυφο.
Αξιοσημείωτη υπήρξε και η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη  Καμαρινόπουλου, ο οποίος ζήτησε να περιέλθει ξανά στο Δήμο το στάδιο της Ζωφριάς, το οποίο αδίκως και εν κρυπτώ, όπως τόνισε,  δόθηκε στο Καματερό ενώ ο κ. Κώστας Βάβουλας ζήτησε από τον κ. Μπουραΐμη  να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα στρατόπεδα που βρίσκονται εντός του Δήμου να περιέλθουν στη κυριότητα του .
Σε ότι αφορά αμιγώς τα όρια του Δήμου, πρόβλημα παρατηρείται στη διευθέτηση των ορίων με το Δήμο Ασπροπύργου, καθώς βιομηχανικές χρήσεις του υπάρχουν στη Φυλή, αλλά και με τα διοικητικά όρια της Δημοτικής ενότητας  Άνω Λιοσίων με το Δήμο των Αχαρνών στη περιοχή της Λίμνης, στην οποία υπάρχουν πολλές χρήσεις γης του Μενιδίου. Σύμφωνα με τον κ. Μπουραΐμη έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες διευθέτησής των.
“Η περιοχή μας, πέρα από το ιδιαίτερο φυσικό της κάλος, είναι απολύτως θωρακισμένη θεσμικά και αν βγάλουμε από τα σωθικά μας τη γάγγραινα της διαχείρισης απορριμμάτων θα είμαστε ένας διαφορετικός Δήμος που θα πατά γερά στα πόδια του και στις διαφορετικές πηγές ενέργειας. Ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία δημιουργίας ολοκληρωμένης πρότασης από την οποία θα έχουμε μεγάλα οικονομικά οφέλη” τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τη πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της “Ενότητας  Πολιτών” κ.  Σάββας Σάββας πρότεινε αναφορικά με τις υποβαθμισμένες περιοχές, ο Δήμος να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο στο οποίο θα εντάξουν όλες τις παράνομες χρήσεις, την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ αλλά και όλες τις υποδομές που λειτουργούν στο ΒΙΟ.ΠΑ, με τη παράλληλη χάραξη νέων ζωνών οικιστικού ελέγχου αλλά και την αλλαγή χρήσεων γης, ψηφίζοντας τελικά τη διαπιστωτική πράξη γεγονός που έπραξε και η Λαϊκή Συσπείρωση.
Αντίδραση Χρήστου Παππού
Την αντίδραση του επικεφαλής της “Νέας  Εποχής” κ. Χρήστου Παππού προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο κ  Δημήτρης Μπουραΐμης  για οικονομικά συμφέροντα και ψηφοθηρικές λογικές που συνδέονται με τις παράνομες χρήσεις γης εντός του Δήμου, αλλά και για άτομα “που τα παίρνουν από τα σκραπ” και που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και στο  Δημοτικό Συμβούλιο.  Απαντώντας στο  Δημήτρη Μπουραΐμη ο κ. Παππούς αντιπρότεινε το Δ.Σ. να λάβει ομόφωνη απόφαση και με μπροστάρη τις υπηρεσίες και  το Δήμαρχο να σφραγίσουν όλα τα σκραπ, διότι όπως τόνισε ποτέ ούτε οι συνεργάτες του ούτε και ο ίδιος δεν τα πήραν από κανένα. Μάλιστα η παράταξη του καταψήφισε τη διαπιστωτική πράξη στηρίζοντας τη πρόταση του επικεφαλής.
Βλέποντας την αντίδραση του κ. Παππού και τη μη ψήφιση των ορίων από τους Δημοτικούς του Συμβούλους ο κ. Δημήτρης  Μπουραΐμης  ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να θέσει ξανά το θέμα σε ψηφοφορία τονίζοντας “Είμαστε ένας μεγάλος δυνατός  Δήμος, δεν εξαρτιόμαστε από κανένα και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Θέλω να υπάρχει ένα θεσμοθετημένο υπόβαθρο, γιατί αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για τα παιδιά μας. Την ευθύνη την έχει το Δ.Σ.. Ιδού η Ρόδος λοιπόν. Σας θέλουμε όλους μαζί για να λύσουμε τα προβλήματα”. Τελικά όμως η διαπιστωτική πράξη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ