Jun16
Στα 200.000.000 ευρώ ο Προϋπολογισμός του Δήμου Φυλής
6/16/2011 6:43:00 PM by Giannis

Στα 200.000.000 ευρώ ανέρχεται ο πρώτος Προϋπολογισμός του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, στον οποίο προβλέπεται και δάνειο ύψους 30.000.000 ευρώ, ως ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση Υπουργείων  Οικονομικών και Εσωτερικών, ώστε να μπορεί να είναι ισοσκελισμένος.
Ο Προϋπολογισμός που ήρθε προς ψήφιση στο Δ.Σ. στις αρχές Ιουνίου είναι καθ' όλα ρεαλιστικός σε ότι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα που αναγράφονται σε αυτόν σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Έλλη Κατσανού, αλλά και συμμετοχικός, καθώς τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ορίζει ο Καλλικράτης αναφορικά με τη συζήτηση του στις επιτροπές οικονομικών και διαβούλευσης.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα έσοδα προβλέπονται:
Τακτικά Έσοδα: 34.673.316 ευρώ
Έκτακτα Έσοδα: 100.801.121 ευρώ
Έσοδα Π.Ο.Ε. που βεβαιώνονται για πρώτη φορά: 352.000 ευρώ
Εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από Π.Ο.Ε.:  49.049.685 ευρώ
Εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτων και επιστροφή χρημάτων: 14.725.525 ευρώ
Χρηματικό Υπόλοιπο: 398.253 ευρώ
Σε ότι αφορά τα Έξοδα:
Έξοδα χρήσης: 75.333.702 ευρώ
Επενδύσεις: 54.680.033 ευρώ
Από τη πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης  υπογράμμισε πως η σύνταξη του Προϋπολογισμού αποτελεί πολιτική πράξη μέσω της οποίας αντανακλώνται τα κριτήρια της διαμόρφωσης του, οι πολιτικές επιλογές αλλά και οι στόχοι των ασκούντων διοίκηση, τόνισε παράλληλα πως  ο Προϋπολογισμός όντως επηρεάζεται από τη παρούσα δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τη μείωση των πόρων προς την αυτοδιοίκηση, δεδομένα όμως  που δεν επηρεάζουν τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για το Καλλικρατικό Δήμο  και οι οποίοι συνοψίζονται στους εξής:
- Οργάνωση ενός σύγχρονου και λειτουργικού Δήμου με ουσιαστική παρουσία σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα του δημότη
- Δημιουργία ενός Δήμου που θα έχει ως άξονα τον άνθρωπο και θα στηρίζει στα δύσκολα τον  συμπολίτη
- Η όσο το δυνατόν υψηλότερη απορρόφηση κονδυλίων από Εθνικούς Πόρους και Ευρωπαϊκά Προγράμματα
- Κατασκευή μικρότερων ή και μεγαλύτερων έργων που στοχεύουν στη καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων
- Αναβάθμιση του περιβάλλοντος
- Ανάδειξη της φυσιογνωμίας και της ταυτότητας του Δήμου
- Ανάπτυξη και αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών μεταφοράς και κυκλοφορίας
- Συνέχιση των υποδομών που έχουν γίνει στο παρελθόν σε όλους τους τομείς (αθλητισμός, πολιτισμός, παιδεία, πρόνοια) 
- Αυτοδύναμη και ισορροπημένη ανάπτυξη των Δημοτικών Ενοτήτων με δίκαιη και ορθολογική κατανομή έργων και πόρων
- Προστασία της πόλης μέσω της πάταξης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Μάλιστα έχει προβλεφθεί κωδικός στον Προϋπολογισμό για ενίσχυση της φύλαξης μέσω και χρήσης security
- Κάλυψη βασικών αναγκών σε κτιριακά έργα συντήρησης και επισκευής κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων και ηλεκτροφωτισμού
«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η Δημοτική Αρχή δέχεται να την αντιμετωπίσει, φέρνοντας προς ψήφιση ένα προϋπολογισμό που είναι συνεπής στις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της Διοίκησης και παρά τις επιταγές του μνημονίου έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό, είναι φιλόδοξος, ρεαλιστικός και χρησιμοποιεί τη κάθε χρηματοδότηση» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται ότι ο Προϋπολογισμός που ψηφίσθηκε, έχει μεταβατικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα το τετραετές επιχειρησιακό πλάνο του Δήμου, το οποίο και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προγραμματισθούν αλλά και κοστολογηθούν ετήσιες δράσεις.

Καταψήφισε και υπέβαλε ένσταση η «Ενότητα Πολιτών»
Τον προϋπολογισμό καταψήφισε  η «Ενότητα Πολιτών» και υπέβαλε ένσταση, ενώ ο επικεφαλής της Σάββας Σάββας μίλησε για πλασματικό και ανεφάρμοστο προϋπολογισμό που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ήλπιζα ότι θα συντάσσατε ένα προϋπολογισμό ο οποίος, αν μη τι άλλο, θα ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ένα προϋπολογισμό που θα αποτύπωνε την πραγματική κατάσταση του δήμου, ή περίπου την πραγματική κατάσταση και εν πάση περιπτώσει θα είχε στοιχεία κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο λαός ασφυκτιά οικονομικά, που είναι σε απόγνωση, που παλεύει να κρατήσει τα νοικοκυριά του. Αντ’ αυτού φέρατε ένα προϋπολογισμό που δεν έχει κανένα στοιχείο κοινωνικής ευαισθησίας, κανένα στοιχείο ελπίδας για καλύτερη ζωή στην πόλη […].»
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ