Jun6
«Αγανακτισμένο» ΟΧΙ του Σ.Σάββα σε Σγουρό και Λιακόπουλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων
6/6/2011 8:40:00 PM by Giannis

• Σφοδρή αντίδραση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις κατευθυνόμενες αποφάσεις
• Αγανάκτηση για την επιδεικτική αγνόηση φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για τον επικείμενο σχεδιασμό στο θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων, εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Σάββας, ο οποίος αντέδρασε στην απαξίωση που δέχτηκαν οι φορείς και οι σύλλογοι του Δήμου Φυλής από το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Δυναμικό Παρών στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με κλιμάκιο που αποτελούσαν οι: Σάββας Ι. Σάββας, Φωτεινή Γιαννοπούλου, Σταμάτης Γεώργας και Νίκος Λιόσης.
Θέμα της συνεδρίασης ήταν: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην ομιλία του ο ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ, δεν τοποθετήθηκε με βάση αυτά που είχε προετοιμάσει, αλλά, αγανακτισμένος,  βλέποντας την μεθόδευση στο να  μιλήσουν οι Σύλλογοι της Περιοχής για λίγα λεπτά πριν το τέλος και σε άδεια έδρανα, ανέβηκε στο βήμα και έβαλε ερωτήματα στο σώμα της Περιφέρειας Αττικής με τα λόγια:
«Σήμερα για λόγους  Πολιτικού Πολιτισμού, τους 29 Συλλόγους από τον Δήμο Φυλής οφείλατε να τους αφουγκραστείτε, για να ακούσετε κάποια στιγμή τον Λαό για τον Λαό. Τώρα που άδειασαν τα θεωρεία λίγο πριν το τέλος, με τί προτάσεις και σκέψεις θα φύγετε από εδώ όταν δεν τολμήσατε να ακούσετε αυτούς που έχουν το πρόβλημα…»
Παρόλα αυτά ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Σάββας κατέθεσε πλήρη φάκελο με θέσεις και προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η κουβέντα για την διαχείριση των απορριμμάτων η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ανέδειξε το πρόβλημα  ως μείζον θέμα για την Περιφέρειά Αττικής.
Αν και μειοψηφία, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής και με βάση την εισήγηση του Σάββα Σάββα, λήφθηκε η ιστορική για την περιοχή απόφαση η οποία είναι η εξής:
1.  H απαίτηση να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες και πλέον το 95% των απορριμμάτων της Αττικής.
2.  Η απόρριψη της μεθόδους της καύσης, της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρισης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.
3. Το μόνο που προκρίνει το Δ.Σ. Φυλής είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.
Στην συνεδρίαση της Περιφέρειας όμως από ότι φάνηκε, αγνοήθηκε η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, η οποία ελήφθη με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Διάφανη ότι έγινε κουβέντα για προαποφασισμένες θέσεις και μεθόδους. Επίσης αγνοήθηκαν, επισταμένα, οι φορείς και οι σύλλογοι της περιοχής που έδωσαν το παρών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ελάχιστοι από τους 66 Δημάρχους της Αττικής παρόλο που το πρόβλημα τους αφορά άμεσα, ενώ η θυελλώδης συνεδρίαση, που πολλές φορές διακόπηκε από την αγανάκτηση των κατοίκων της Κερατέας και της Φυλής που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία, κράτησε πάνω από 6 ώρες.
Μετά τη λήξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
 «Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών διαπίστωναν το πρόβλημα των σκουπιδιών, όμως δεν το άγγιζαν ουσιαστικά. Απλά έστελναν τα σκουπίδια στην Φυλή με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών Αρχών. Αδιαφορώντας για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, επέλεγαν τη «μη λύση» αλλά την σίγουρη κατάληξη, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ, ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΗ…
Αυτή η ελλιπής και πλημμελής προσέγγιση, καθώς και η σημερινή κακή κατάσταση του χρεωμένου Δήμου Άνω Λιοσίων, αφήνει να υφέρπουν στην σκέψη των πολιτών υπόνοιες για κακοδιαχείριση ή ακόμη και για  σκοτεινή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και για διασπάθισή του σε γνωστούς και ημέτερους.
Από την άλλη όμως και αυτός ο καμουφλαρισμένος με το προσωπείο της Δημοκρατίας, πολιτικός πρωτογονισμός, η αδιαφορία, οι μεθοδεύσεις και η επιμονή στον ξεπερασμένο πλέον ΠΕΣΔΑ που δείχνουν οι υπεύθυνοι, με τα καθυστερημένα ανακλαστικά, κάνουν την Αττική να μοιάζει με τριτοκοσμική περιφέρεια  και όχι με περιφέρεια της Ευρώπης.
Δεν στενεύει απλώς ο πολιτικός χρόνος, αλλά ο χρόνος της ίδιας της βιωσιμότητας, η ίδια η διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Γιατί την ώρα, που στις πόλεις της Αττικής σωρεύονται τόνοι απορριμμάτων, οι Δήμαρχοί τους ούτε καν βρέθηκαν στον χώρο που συζητείται το θέμα, ούτε πατούν σε τέτοιου είδους ημερίδες…. Γιατί; Αναρωτήθηκε ο κ. Λιακόπουλος η κάποιος αρμόδιος της Κυβέρνησης πιο πάνω  από τον κ. Λιακόπουλο;
Ίσως γιατί έχουν λύσει το θέμα; Αισθάνονται πως το έχουν αφήσει σε σίγουρα χέρια;
Η ευκαιριακή αυτή στόχευση, να κερδίσουμε δηλαδή λίγο πολιτικό χρόνο, να δημιουργήσουμε ψευδείς εντυπώσεις, πως δήθεν συζητούμε το θέμα, ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, δε συνάδει με την κρισιμότητα των στιγμών, που απαιτούν σοβαρότητα, σύνεση και εντιμότητα.
Απόδειξη πως δεν άφησαν σήμερα τους πολλούς συλλόγους της περιοχής μας που ήρθαν να ακούσουν, αλλά κυρίως να ακουστούν και να προβληματίσουν εκείνους που αύριο, θα κληθούν να αποφασίσουν τον σωστό τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Η Νέα Αιρετή Περιφέρεια, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, δεν θα θελήσει να εκφράσει τέτοιες νοοτροπίες, που είναι αντίθετες στα συμβόλαια αλήθειας και ρεαλισμού που έχουμε υπογράψει όσοι θελήσαμε να υπηρετούμε ΜΕ ΤΙΜΗ τους συμπολίτες μας.
Η δική μας η στόχευση ως ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΗΣ είναι ξεκάθαρη και πλέον είναι και απόφαση του Δ.Σ. ΦΥΛΗΣ.
1/ Είναι η απαίτηση να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στον νέο Δήμο Φυλής που διαχειρίζεται εδώ και 4 δεκαετίες και πλέον το 95% των απορριμμάτων της Αττικής.
2/ Η Απόρριψη της μεθόδους της καύσης, της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής διαχείρισης απορριμμάτων για τον νέο Δήμο Φυλής.
3/ Το μόνο που προκρίνει το Δ.Σ. Φυλής είναι η ανακύκλωση στην πηγή για τα παραγόμενα απορρίμματα του Δήμου Φυλής και ΜΟΝΟ.
Σε αυτόν τον στόχο, αποφασίσαμε να έχουμε και την μεγάλη ευθύνη.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερα από το κλείσιμο της Χωματερής.
Ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας την ψήφο τους  και θέλουμε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε αύριο όλους στα μάτια.»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ