Apr11
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΥΛΗΣ: Προχωρά ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στον ΞΕΝΙΟ...
4/11/2011 8:10:00 PM by Giannis

 Προχωρά ο έλεγχος των ορκωτών στον Ξένιο
Δημήτρης Μπουραϊμης: «Αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εργαζόμενων του Δήμου»

Τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της για την εξασφάλιση των συμφερόντων εργαζόμενων στο Δήμο τόνισε ο Δημήτρης Μπουραΐμης  ύστερα από ερώτηση του Επικεφαλής της “Ενότητα Πολιτών” Σάββα Σάββα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ.
Ο κ. Μπουραΐμης, τόνισε πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό του σταθμού, δήλωσε πως οι πληρωμές πρόκειται να επαναληφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπογράμμισε πως ο Δήμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει με παράτολμο και παράδοξο τρόπο τόσο τις υποχρεώσεις του ΞΕΝΙΟΥ όσο και άλλων Νομικών Προσώπων σε Εφορία και ΙΚΑ, καθώς όπως τόνισε είναι γεγονός πως υπήρχε αταξία και ακαταστασία, ιδίως στα Άνω Λιόσια, για τα εν λόγω θέματα. 
Τέλος, σε ερώτηση του κ. Σάββα για το πότε το θέμα του Σταθμού θα έρθει σε Δ.Σ. ο κ.  Μπουραΐμης, υπενθύμισε πως περιμένουν να ολοκληρωθεί η δουλειά των ορκωτών λογιστών, τόνισε πως θα δουν αν μπορούν να μπουν και εκκαθαριστές στη ραδιοφωνία και δήλωσε πως όταν έρθει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θα ζητήσουν αυξημένη πλειοψηφία, ώστε η ραδιοφωνία να είναι κομμάτι του δημοτικού τέλους και να επιχορηγείται από έσοδα του Δήμου, όχι από ίδιους πόρους, για να συνεισφέρουν σε αυτό οι Δημότες, όπως ίσχυε και μέχρι σήμερα.
Αναφορικά με τη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δήμου, ο κ. Μπουραΐμης, δήλωσε πως έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα Σωματεία, καθώς ο Δήμος δε θα μπορούσε να τους αποδώσει τα δεδουλευμένα τους την 1η Απριλίου, τονίζοντας πως πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα που διανύουμε.

 Προσπάθειες να δοθεί λύση για τη μη καταβολή των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία από πρώην μέλη Διοικήσεων του Δήμου

Εν αναμονή συνάντησης με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να δοθεί περίοδος χάριτος και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει μα καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον πρώην Δημάρχων των Άνω Λιοσίων αλλά και μελών Διοικήσεων λόγω της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Φυλής.
Όπως τόνισε στο τελευταίο Δ.Σ ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, η Δημοτική Αρχή πρόκειται να σταθεί στο πλευρό των καταδικασθέντων και θα κάνει ότι μπορεί για να τους προστατέψει. Μάλιστα έχουν ήδη υπάρξει επίσημες επαφές με Σωματεία των ΜΜΕ, ώστε να  πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Υπουργούς, να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα και να μη διώκονται συνάδελφοι για τη μη καταβολή εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Κοντά στους μαθητές ο δήμαρχος Φυλής
Υπέρ της απευθείας οικονομικής επιχορήγησης των εκδρομών στη 3η Λυκείου
Τη δυνατότητα να λαμβάνουν απευθείας την κρατική επιχορήγηση οι Διευθυντές Σχολείων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων για τη διενέργεια εκδρομών στη 3η Λυκείου, χωρίς να περνάνε τα χρήματα μέσα από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες σχολικές επιτροπές, αλλά με απαραίτητη την απόφαση από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  εξετάζει η Δημοτική Αρχή.
Ο κ. Μπουραΐμης  επιβεβαίωσε στο Δ.Σ. πως προεκλογικά διέθεσε χρήματα από δικούς του πόρους για να πραγματοποιήσει την εκδρομή του το Λύκειο στη περιοχή που διαμένει, καθώς είχε δώσει το λόγο του και τόνισε πως από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει αίτημα από κανένα σχολείο για τη πραγματοποίηση εκδρομής. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας να είναι ο Δημήτρης Μπουραΐμης, ενώ σε επόμενο Δ.Σ. θα ψηφισθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Το στάδιο Φυλής είναι Δημοτικό

Η διαδικασία μετατροπής του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Φυλής έχει ξεκινήσει σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Μπουραΐμη, στο τελευταίο Δ.Σ
Η ανακοίνωση του Δημάρχου ήρθε ως αποτέλεσμα της ερώτησης του Δημήτρη Καμπόλη κατά πόσο το γήπεδο του Θρασύβουλου είναι Δημοτικό, καθώς ως θέμα στην ημερήσια διάταξη  υπήρχε η οριστική παραλαβή του έργου για επείγουσες εργασίες συντήρησης, επισκευής αλλά και κατασκευής νέων χώρων στο γήπεδο.
Όπως τόνισε δήμαρχος, θεωρητικά το γήπεδο της Φυλής δεν ανήκει στο Δήμο, καθώς είχαν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μετατροπή του σε Δημοτικό και με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ο Δήμος είναι επιφορτισμένος με τη λειτουργία και συντήρηση του συγκεκριμένου γηπέδου και άρα το γήπεδο είναι Δημοτικό.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ