Nov1
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑ
11/1/2010 1:22:00 PM by Giannis

Τα δικά τους μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση έστειλαν, τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Σάββας, με την ομιλία του, όσο και οι δημότες που έδωσαν εντυπωσιακό παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Άνω Λιοσίων του Συνδυασμού «Ενότητα Πολιτών», την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παρευρισκόμενοι διέκοψαν την ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου με χειροκροτήματα και συνθήματα και έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο και χρώμα στην συγκέντρωση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση εγκαινίων εκλογικού κέντρου που πραγματοποιήθηκαν στα Άνω Λιόσια στις επικείμενες εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος έφτανε μέχρι το τέλος του δρόμου, που μιλούσε ο Σάββας Σάββας ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο που η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ παρουσίασε και σημειολογικά εμφάνισε τα ελλείμματα των δημοτικών αρχών Άνω Λιοσίων και Φυλής (ΛΕΜΕ ΟΧΙ ανέφερε σημειολογικά) και την σύνθεση, την ενότητα και τα όραμα του Σάββα Σάββα από την άλλη. Το βίντεο είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του συνδυασμού www.savvas2010.gr για να μπορεί να το βλέπει όλος ο κόσμος. Ήταν εξάλλου αυτό που έδωσε την ποιοτική υπεροχή στον Σάββα Σάββα πριν ξεκινήσει την ομιλία του στην οποία έστειλε μηνύματα προς όλους…
«Η παρουσία σας εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ενότητας Πολιτών, μας γεμίζει χαρά αλλά και δύναμη, για τον μεγάλο και ωραίο αγώνα που αρχίσαμε μαζί. Οφείλω σε κάθε έναν από εσάς κα σε όλους μαζί, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στέλνετε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής σε κάθε γειτονιά του δήμου μας. Το μήνυμα ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες, παρά τα όποια εμπόδια, σε πείσμα της απαισιοδοξίας και της αδιαφορίας, οι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, μπορούν να ενώνονται, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους»,
ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σάββας.
Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πατέρας Αναστάσιος Μπαστούνης.
Ο Σάββας Σάββας, εμφανώς συγκινημένος από την μεγάλη παρουσία δημοτών και την υποδοχή που του επιφυλάχτηκε από ένα ένθερμο κοινό που διέθετε ενθουσιασμό και παλμό, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά αυτών που, όπως ανέφερε, προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις, προσεγγίζουν τους Τσιγγάνους για ψήφο και προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραπλανήσουν τους δημότες.
«Μέχρι και κτηματομεσίτες γίνονται για αυτούς που θέλουν να μετακομίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος και πρόσθεσε πως «ο κόσμος που τώρα τους ξέρει, τους γυρίζει την πλάτη, αφού τελειώσανε πια αυτές οι εποχές», ενώ υπογράμμισε πως η «Ενότητα Πολιτών» δεν θα τους αντιγράψει αλλά θα τους προσπεράσει.
Άκρως καταγγελτικός ο κ. Σάββας τόνισε πως «Ενότητα Πολιτών» δεν έχει ανάγκη από την κινητοποίηση κομματικών μηχανισμών, από εκλογικά τρικ, από φανταχτερά φυλλάδια και από έμμισθους δημοσιογράφους παπαγαλάκια, που το πρωί καταγγέλλουν αλλά το βράδυ διορίζονται, μετά από δήθεν μεγάλες συγκεντρώσεις.
Επεσήμανε πως η Παράταξη της οποίας ηγείται απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους που πιστεύουν στην συνεννόηση και την συνεργασία για το καλό της πόλης και έχει στόχο να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο.
Επίσης, να αποδείξει ότι οι ενωμένοι ενεργοί πολίτες, όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μαζί, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τις λύσεις  που απαιτούνται για την ριζική αλλαγή της εικόνας της  περιοχής.
Ανέφερε πως απέτυχαν οι διοικήσεις Λιοσίων – Φυλής που αποδείχτηκαν  κατώτεροι των προσδοκιών, «αφού στην ουσία δεν υπήρξε βελτίωση την τελευταία τετραετία, καθώς παντού βασίλευε η απραξία».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σάββας είπε: «Εμείς δεν φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά, και υπεύθυνα.
Να πούμε ανοιχτά ότι οι αντίπαλοι υποψήφιοι δεν δικαιούνται την ψήφο των δημοτών. Ήταν κατά της ενοποίησης. Δεν μας ήθελαν. Προσπάθησαν να μας αποφύγουν. Πώς να τους εμπιστευθούμε;  Πως τολμούν να μιλούν για την κοινή μας πατρίδα εκ των υστέρων; Για μία πόλη για όλους; Πως τολμούν;», έθεσε ρητορικά το ερώτημα ο κ. Σάββας και συμπλήρωσε:
«Αποδείχθηκαν οι πιο ασυνεπής στο μεγάλο θέμα της χωματερής. Ήταν αυτοί που συμφώνησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην επέκταση της, είναι αυτοί που δεν έχουν σήμερα καθαρή θέση. Και τους ρωτάμε.
Μήπως εξασφάλισαν το χρίσμα για να συνεχιστεί χωρίς αντιδράσεις η λειτουργία της χωματερής εις βάρος της περιοχής μας;».
Συνεχίζοντας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε:
«Σε αυτές τις εκλογές δεν θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδέψει κανείς.
Πρέπει να πούμε ένα δυνατό «φτάνει πια» σε όσους προσπαθούν να διχάσουν, να περιχαρακώσουν, να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του τόπου.
Πρέπει να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά. Μόνο η ψήφος στην «Ενότητα Πολιτών» στέλνει στα κόμματα και τους μηχανισμούς ένα ηχηρό μήνυμα, ότι εμείς οι πολίτες δεν είμαστε πρόβατα. Ότι δεν θα ψηφίσουμε τους εκλεκτούς σας για να μπορείτε να λέτε ότι επιβραβεύουμε τις πολιτικές επιλογές σας. Ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να σκεφτείτε ότι θα δεχτούμε νέα οικονομικά μέτρα εις βάρος των αδύνατων κοινωνικών ομάδων. Είμαστε και εμείς άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος πάνω από την αξιοπρέπεια των κομματικών δεσμεύσεων», τόνισε και συμπλήρωσε πως η ανεξάρτητη συνεργασία «Ενότητα Πολιτών» δεν είναι μια κίνηση ενάντια στα κόμματα αλλά πολίτες από όλα τα κόμματα που βάζουν πάνω απ’ όλα το καλό της πόλης.
«Το λέμε όμως καθαρά ακόμη μία φορά: Είμαστε πολίτες που πληγωθήκαμε από το κατάντημα της χώρας μας, που πληρώνουμε χωρίς να φταίμε αμαρτίες άλλων. Είμαστε οι πολίτες που δεν τα φάγαμε μαζί.
Είμαστε όλοι αυτοί που ζητάμε δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Είμαστε πολίτες ενεργοί, Ενωμένοι πολίτες, που δεν το βάζουμε κάτω.
Πολίτες με το κεφάλι ψηλά. Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, που τολμάμε να ονειρευτούμε πιο ελεύθερα, που τολμάμε να μιλήσουμε δυνατά για την ίδια μας τη ζωή.
Μαζί γυρίζουμε σελίδα. Μαζί γυρίζουμε την πλάτη σε όλους εκείνους που μας εξόργιζαν με τις συμπεριφορές τους.
Μαζί απαιτούμε, μαζί διεκδικούμε και μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα.
Μαζί μπροστά. Να νικήσει η ελπίδα».

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ