Oct7
Δυνατή αρχή για τον Σάββα Σάββα και την «Ενότητα Πολιτών»
10/7/2010 9:33:00 AM by Giannis

Την εναρκτήρια προεκλογική του ομιλία έκανε την  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Φυλής, Σάββας Σάββας στέλνοντας το μήνυμα πως οι πολίτες που αγωνιούν πραγματικά για την πόλη τους μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συνεργαστούν, να συνθέσουν και να δημιουργήσουν μια μεγάλη δύναμη αλλαγής.
Οι δημότες που παρευρέθηκαν στην Πλατεία Μητροπόλεως άκουσαν τον κ. Σάββα να αναφέρεται στην μεγάλη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, της Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου, της «Δημοτικής Συμμαχίας» της Χρυσούλας Κουράση και του Κώστα Βάβουλα, και της παράταξης του ιδίου «Ενεργοί πολίτες», που δημιούργησαν τη Δημοτική Παράταξη «Ενότητα Πολιτών», για την οποία είπε πως αυτή αποτελεί τη νέα πραγματικότητα στα δημοτικά πράγματα του τόπου.
 «Σήμερα από την μικρή αυτή πλατεία, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής σε κάθε γειτονιά του δήμου μας.
Το μήνυμα ότι μπροστά στις όποιες δυσκολίες, μπροστά στις νέες προκλήσεις, παρά τα όποια εμπόδια, σε πείσμα της απαισιοδοξίας και της αδιαφορίας, οι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Στέλνουμε παντού το μήνυμα της ενότητας και της νίκης. Το μήνυμα της ελπίδας και της αλλαγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάββας. Για την μεγάλη συμμαχία που προέκυψε, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση πολιτών, που βασίζεται στις Αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών λέγοντας πως η «Ενότητα Πολιτών» έχει πρωταρχικό της στόχο να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο και να αποδείξει ότι  όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μαζί, έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τις λύσεις  που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αλλαγή πορείας της περιοχής.
«Είναι μια κίνηση που απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι αξίζουμε μια ανθρώπινη πόλη, έναν σύγχρονο δήμο και ότι μαζί, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς και εξαρτήσεις, μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των κατοίκων των Άνω Λιοσίων, της Φυλής και του Ζεφυρίου. Να προσφέρουμε με υπευθυνότητα, δυναμισμό φαντασία και ευαισθησία στο νοικοκύρεμα και την ανάπτυξη της περιοχής. Να ενώσουμε δυνάμεις, να συνθέσουμε απόψεις, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Να φέρουμε έναν νέο αέρα στα δημοτικά πράγματα. Να αναδείξουμε δυνατότητες. Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες» είπε ο κ. Σάββας και τόνισε κατηγορηματικά πως «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Για τις προκλήσεις που έρχονται και που η παράταξη θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει, ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε πως αυτές απαιτούν, πλέον, ουσιαστικές συνεργασίες, δημιουργικές συνέργιες, ισότιμες  συμμαχίες, κοινές δράσεις, τολμηρές συνθέσεις και αποφασιστικές συμπράξεις.
«Απαιτούν ανθρώπους που πιστεύουν στην αξία της λέξης «μαζί»
Απαιτούν τον πολίτη μπροστά. Απαιτούν την δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνικής πλειοψηφίας πάνω σε αρχές και αξίες και μιας ισχυρής δημοτικής ομάδας με εμπειρία και τόλμη, με γνώση και δεξιότητες, με ρεαλισμό και όραμα που να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις και να οδηγήσει τον δήμο μας στην νέα εποχή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σάββας.
Η ανεξάρτητη συνεργασία «Ενότητα Πολιτών», είπε, «δεν είναι μια κίνηση ενάντια στα κόμματα. Είμαστε πολίτες από όλα τα κόμματα που βάζουμε πάνω απ όλα το καλό της πόλης μας. Που θεωρούμε πιο σημαντικά αυτά που μας ενώνουν και όχι ό,τι μας χωρίζει».
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, για την οποία, μεταξύ άλλων είπε:
«Είμαστε πολίτες που πληγωθήκαμε από το κατάντημα της χώρας μας και που πληρώνουμε, χωρίς να φταίμε, αμαρτίες άλλων.
Είμαστε όλοι αυτοί που ζητάμε δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αξιοκρατία και προκοπή. Που πιστεύουμε ακόμη στο φιλότιμο, που θέλουμε τον ουρανό μας καθαρό. Είμαστε πολίτες ενεργοί, ενωμένοι πολίτες, που δεν το βάζουμε κάτω. Πολίτες με το κεφάλι ψηλά. Είμαστε αυτοί που πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, που τολμάμε να ονειρευτούμε πιο ελεύθερα, που τολμάμε να μιλήσουμε δυνατά για την ίδια μας τη ζωή».
Οι 30 πρώτοι υποψήφιοι
Ανυφαντάκης Δημήτριος – Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης(δάσκαλος)
Ασημακόπουλος Νικόλαος – Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου
Βάβουλας Κων/νος – Επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συμμαχία»
Βάσης Κων/νος του Δημητρίου – Μαθηματικός
Βιρβίλης Πέτρος – Οικονομολόγος
Βλαζάκης Δαμιανός – Επιχειρηματίας
Γεώργας Σταμάτης – Πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων
Γιαννοπούλου Φωτεινή – Δήμαρχος Ζεφυρίου
Δημητρόπουλος Βασίλειος – Δημοτικός Σύμβουλος Ζεφυρίου
Δράκος Σταύρος – Τραπεζικός
Καΐσιμος Ηλίας – Επιθεωρητής Οικονομολόγος
Καραγιάννης Χρήστος – Πρ. Δημοτ. Σύμβουλος – Ελευθ. Επαγγελματίας
Καρατζάς Ευάγγελος – Επιχειρηματίας
Κουράση Χρυσούλα – Υποψ. Δήμαρχος με την «Δημοτική Συμμαχία», Δημοτικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων
Κουρέας Δημήτρης – Φυσιοθεραπευτής
Κούρκουλος Σταμάτης – Φυσιοθεραπευτής
Λιόσης Νίκος του Πολυβίου – Τεχνικός ΟΤΕ
Λιόσης Χρήστος του Κων/νου – Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μουρτζάκη Ιφιγένεια – Δημοτική Σύμβουλος Ζεφυρίου
Ντούρος Νικόλαος – Συνδικαλιστής, Πρόεδρος Λαϊκών Αγορών
Ξεΐνης Ανδρέας – Πολιτικός Μηχανικός
Παππούς Γιώργος – Αρχιτέκτων, Πολιτικός Μηχανικός
Πλώτας Αθανάσιος – Δημόσιος Υπάλληλος
Σαββουλίδης Γεώργιος – Οδοντίατρος
Σιώπης Θεόδωρος – Οικονομολόγος
Σοκόλη-Μανούσου Αλίκη – Δικαστική Υπάλληλος
Τηγανούρια-Χριστοπούλου Ντίνα – Δικαστική Υπάλληλος
Τσουκαλάς Σωτήριος – Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου
Χριστοφοράκος Ιωάννης – Δημόσιος Υπάλληλος
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ