Oct5
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ
10/5/2010 4:48:00 PM by Giannis

«Βαδίζουμε στη νίκη με περίσκεψη γιατί έχουμε συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε»

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με αθρόα προσέλευση δημοτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου 2010, η προεκλογική συγκέντρωση στη Δροσούπολη Ανω Λιοσίων, του υποψηφίου Δημάρχου Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη. Ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει ψήφους τάζοντας τα πάντα και κολακεύοντας εκείνους που τον ακούν. Τόνισε πως η σχέση του με τους δημότες θέλει να στηρίζεται στις αξίες της εντιμότητας, της ειλικρινείας και της εμπιστοσύνης. Επισήμανε πως ο συνδυασμός του οποίου ηγείται, η "Δύναμη Συμμετοχής", διαθέτει οργανωμένο επιτελείο ειδικών επιστημόνων οι οποίοι προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι εκθέσεις ιδεών που μένουν στα χαρτιά. Σημείωσε για μια ακόμη φορά πως το θέμα της ασφάλειας και της απογκετοποίησης είναι πρώτα στον χάρτη των προτεραιοτήτων του και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των ναρκωτικών ενώ έκανε σαφές πως στην προσπάθεια του αυτή θέλει δίπλα του την Εκκλησία. Επιπροσθέτως, δεσμεύτηκε να μειώσει τα Δημοτικά τέλη κάνοντας μια πολύ απλή κίνηση. Αντικαθιστώντας όλες τις συμβατικές λάμπες στους δημόσιους χώρους με ενεργειακές, δίνοντας έτσι το στίγμα πως θα προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη άμεσα και με συγκεκριμένες πράξεις. Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, συνομίλησε με τους δημότες προσωπικά, ακούγοντας τα προβλήματα τους και σημειώνοντας τις επισημάνσεις τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής τόνισε στην ομιλία του

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες, πόσες φορές έχετε ακούσει τα ίδια λόγια; Πόσες φορές ακούσατε τις ίδιες υποσχέσεις; Υπάρχει περίπτωση κάποιος να διεκδικεί ψήφους και να μην τάζει τα πάντα; Να μην κολακεύει εκείνους που τον ακούν; Να μην τους λέει ότι εκείνοι θέλουν να ακούσουν ακόμα και αν ξέρει ότι δεν μπορεί να το κάνει; Δυστυχώς αυτό έχει γίνει πολλές φορές.
Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και σήμερα. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που έχει κάθε μία από τις γειτονιές των Άνω Λιοσίων και τι θα θέλατε να ακούσετε αλλά και τι πράγματι μπορεί να γίνει. Ίσως κάποιοι να σκεφτούν πώς είναι δυνατόν αυτό.
Ας ξεκινήσουμε από μια απλή παραδοχή. Πράγματι δεν γίνεται κάποιος να ξέρει όλα τα προβλήματα και να μπορεί να προτείνει λύσεις από μόνος του. Ο πολιτικός δεν είναι αυτός που τα γνωρίζει όλα και μάλιστα καλύτερα από τους ειδικούς επιστήμονες. Δεν μπορεί να ξέρει να κάνει εγχείριση καρδιάς καλύτερα από έναν καρδιοχειρουργό ή να χτίσει ένα σπίτι καλύτερα από έναν μηχανικό.
Πολιτικός είναι αυτός που ξέρει να οργανώσει ένα επιτελείο ειδικών επιστημόνων που θα του δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες, γνώσεις και προτάσεις. Πολιτικός είναι αυτός που θα πάρει αυτές τις θεωρητικές γνώσεις και λύσεις, θα έρθει σε σας και θα τις συζητήσει ξανά και ξανά. Θα παντρέψει αυτό που λένε οι επιστήμονες με αυτό που γνωρίζουν εκείνοι που ζουν το πρόβλημα. Θα αποφασίσει ποια είναι η λύση και θα την εφαρμόσει. Μπορεί να χρειαστεί κάποιο χρόνο για ν’ αποφασίσει αλλά πρέπει να είναι κεραυνοβόλος στην εφαρμογή της απόφασης.

Το πρώτο λοιπόν που έχω να σας πω είναι ότι ο δικός μας συνδυασμός, η «δύναμη συμμετοχής» διαθέτει οργανωμένο επιτελείο ειδικών επιστημόνων. Κάθε τι που προτείνουμε το έχουμε ψάξει καλά. Έχουμε δει τι γίνεται σε άλλες χώρες και ειδικά στην Ευρώπη. Έχουμε ψάξει για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Δομούμε ένα δίκτυο συνεργασίας με την κεντρική κυβέρνηση ώστε να έχουμε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για όσα προγράμματα πρόκειται να τρέξουν. Έτσι θα ξέρουμε γρήγορα από πού, για ποιον λόγο και πώς θα βρούμε χρήματα.
Έχουμε οργάνωση, μέθοδο, εμπειρία και πλούσιο δίκτυο πληροφόρησης. Δεν είμαστε ερασιτέχνες, δεν λειτουργούμε σαν μια μεγάλη παρέα που βρίσκεται σε ταβέρνες και ενώ στο ένα χέρι κρατούν το παϊδάκι και στο άλλο το ποτήρι με το κρασί, λένε και δυο κουβέντες για το μέλλον της πόλης. Και μετά αυτές τις δυο κουβέντες τις γράφουν και σ’ ένα γυαλιστερό χαρτί ονομάζοντάς το πρόγραμμα. Το δικό μας πρόγραμμα δεν είναι ένα ευχολόγιο ούτε μια έκθεση καλών ιδεών.
Ο νέος Δήμος, η νέα μεγάλη πατρίδα μας θα πρέπει να κινηθεί μέσα σε μια ενιαία Περιφέρεια Αττικής όπου θα κληθεί να συναγωνιστεί με Δήμους πολύ μεγαλύτερους από εμάς για να πάρει χρήματα και έργα. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα αντιμετωπίζουμε όλο και μεγαλύτερα προβλήματα. Πώς θα πετύχουμε λοιπόν τον στόχο μας απέναντι σε υπέρτερους αντιπάλους;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν μια πόλη παρακμάζει είναι ότι αυτό δεν γίνεται απότομα ώστε να αντιδράσουν οι πολίτες της αλλά αργά, τόσο αργά ώστε να συνηθίζουν σιγά σιγά στα χειρότερα και να αντιδρούν όσο το δυνατόν λιγότερο. Όταν όμως έρθει το τέλος θα είναι αργά για όλους. Αυτή είναι η μοίρα που περιμένει τον νέο μεγάλο Δήμο αν εφαρμοστούν οι ίδιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια εδώ στα Λιόσια.
Η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφει το γνωστό ανέκδοτο με το άλογο του Χότζα. Πέφτει βαρύς χειμώνας και ο Χότζας ξεμένει μ’ ένα τσουβάλι κριθάρι για το άλογό του μέχρι την άνοιξη. Έτσι κάθε μέρα του δίνει όλο και λιγότερο λέγοντάς του συνέχεια «άιντε αλογάκι μου, κρατήσου κι έρχεται η άνοιξη και θα φας όσο τριφύλλι θες, όλα θα φτιάξουν». Στο τέλος δεν του δίνει τίποτα να φάει μόνο του λέει ξανά και ξανά τα ίδια λόγια. Λίγο καιρό μετά κατεβαίνει στο κατώι και βλέπει το άλογό του πεθαμένο. Το κοιτά και μονολογεί «Αχ βρε αχάριστο, τώρα βρήκες να πεθάνεις πάνω που συνήθισες την πείνα;». Αυτή τη μοίρα θέλουμε για μας και τα παιδιά μας;
Κοιτάξτε γύρω σας. Όπου και να δείτε μόνο μια εικόνα εγκατάλειψης θα συναντήσετε. Μόλις βραδιάζει η πόλη ερημώνει, κανείς δεν κυκλοφορεί. Φόβος, αυτό είναι το αίσθημα που κυριαρχεί. Μόλις νυχτώνει η πολιτεία πεθαίνει πνιγμένη στο φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η εγκληματικότητα.
Εδώ δημιουργείται μια αγορά ναρκωτικών που όλο μεγαλώνει. Ποιος από σας πιστεύει ότι του χρόνου η οικονομική του κατάσταση θα είναι καλύτερη απ’ ότι φέτος; Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει να γίνει με το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Αν αφήσουμε την οικονομική κρίση να μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική κρίση τότε θα εγκαταστήσουμε το βασίλειο της ανομίας σε μια από τις καλύτερες περιοχές των Λιοσίων.
Η ζωή μας εδώ δεν είναι άσχημη, δεν θέλουμε να φύγουμε. Αυτό νομίζω ότι σκέφτεστε οι περισσότεροι κι έχετε δίκιο. Αλλά αν δεν διώξουμε τον εφιάλτη των ναρκωτικών, αν δεν μειωθεί η εγκληματικότητα, αν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμιά μας δεν είναι καθαρά, τότε τι είδους ζωή θα έχουμε εδώ;
Μπορούν να γίνουν αυτά; Ναι, μπορούν. Όχι σε μια μέρα αλλά μπορούμε να τα κάνουμε. Σκεφτείτε πόσο οξύμωρο, πόσο τραγικό, πόσο απαράδεκτο είναι να έχουμε αμάζευτα τα σκουπίδια μπροστά στα σπίτια μας και την ίδια στιγμή να έχουμε στα χώματά μας την μοναδική χωματερή της  Αθήνας. Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν ως ανταποδοτικά τέλη για την χωματερή, πόσα έργα υποτίθεται ότι έγιναν για να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια μας και όμως, το φαινόμενο αυτό δεν έχει εξαλειφθεί.
Αυτά τα εκατομμύρια ευρώ όμως δεν πήγαν σε επενδύσεις αλλαγής της οικονομίας μας αλλά σε προσλήψεις, σε λαδώματα και σε υπόγειους λογαριασμούς την τελευταία τετραετία.
Θα οργανώσουμε διαφορετικά τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων αλλά και τη γενικότερη μέθοδο αποκομιδής των απορριμμάτων όπως και τον τρόπο εργασίας των οδοκαθαριστών ώστε μέσα στις 100 πρώτες μέρες να δείτε ξεκάθαρη διαφορά.
Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η χωματερή θα κλείσει. Η οικονομία των σκουπιδιών θα τελειώσει γιατί θα ακολουθήσουμε άλλα μοντέλα ανάπτυξης που θα βασίζονται στην παραγωγή φθηνής ενέργειας.
Από την πρώτη μέρα που θα έχουμε την ευθύνη, θα ακολουθήσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι σε όποιον δεν σέβεται το νόμο. Αμείλικτα, μεθοδικά και με επιμονή θα χτυπήσουμε την εγκληματικότητα. Μέσα σε 30 μέρες θα έχουμε διώξει όλους αυτούς που έρχονται εδώ για ν’ αγοράσουν και να πουλήσουν ναρκωτικά. Ταυτόχρονα ο Δήμος μας θα ξεκινήσει την προσπάθεια για να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα απεξάρτησης μόνο για τα παιδιά των δημοτών μας σε συνεργασία με την Εκκλησία.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, θέλω επίσης να σας πω κάτι ακόμα γιατί υπάρχει μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Η έδρα του νέου, μεγάλου Δήμου είναι και θα είναι τα Λιόσια. Το λέει ο νόμος κι αυτό δεν αλλάζει. Τα Λιόσια είναι το κέντρο της νέας, μεγάλης πατρίδας μας. Χρέος μας είναι να καταστήσουμε τη νέα μεγάλη πατρίδα μας, την ηγέτιδα δύναμη σε όλη τη Δυτική Αττική.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, δυο είναι τα κύρια μηνύματα του συνδυασμού μας. Το πρώτο φαίνεται από το όνομά του, δύναμη συμμετοχής. Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάθε πολίτης είναι προσωπικός συνεργάτης του Δημάρχου χωρίς ενδιάμεσους. Το δεύτερο μήνυμά μας είναι ότι σε μια εποχή κρίσης, ο νέος Δήμος, η νέα, μεγάλη πατρίδα μας δεν θα αφήσει κανέναν πίσω, κανένα μόνο, κανέναν απροστάτευτο.
Βαδίζουμε στη νίκη όχι με χαρά αλλά με περίσκεψη γιατί έχουμε συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε. Μαζί όμως θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί μπορούμε. Με το χέρι στη καρδιά και το νου στη πόλη μας, όλοι μαζί, προχωράμε για τη μεγάλη νίκη. Για μια νέα αρχή, μια νέα ζωή.»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ