Mar15
Εγκαινιάσθηκε το Ειδικό Σχολείο στο Ζεφύρι
3/15/2010 12:38:00 PM by Giannis

 «Η φοίτηση στο Ειδικό Σχολείο αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για τα παιδιά και ευκαιρία για ένα ελπιδοφόρο αύριο στη ζωή τους. Το Δικαίωμα στη μόρφωση, στην πρόοδο, στον πολιτισμό, χωρίς κοινωνικές οικονομικές, πολιτισμικές διακρίσεις, αποκλεισμούς και ανισότητες , το οφείλουμε σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας», τόνισε η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου.
 Μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου Ζεφυρίου, που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου,  την Τετάρτη, 10 Μαρτίου,  η Φωτεινή Γιαννοπούλου υπογράμμισε ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής επιβάλλουν την ενίσχυση του ρόλου της Ειδικής Αγωγής και υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ζεφυρίου αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Ειδικό Σχολείο, παρόλο που σ’ αυτό φοιτούν και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενη στις κτιριακές ανάγκες του Δήμου Ζεφυρίου στον Εκπαιδευτικό τομέα είπε ότι είναι ανάγκη να ξεκινήσει η ανέγερση του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου που χρειάζεται καθώς η περιοχή αναπτύσσεται, ο αριθμός των μαθητών αυξάνει και η διαπολιτισμική  Εκπαίδευση επιβάλλει ολιγομελή τμήματα στις τάξεις. Εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι η    παρέμβαση της Υφυπουργού Παιδείας, που ως Βουλευτής της περιοχής γνωρίζει τα προβλήματα, θα  αποτρέψει την γκετοποίηση σχολείων και δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν και άλλα μονοπολιτισμικά σχολεία στο Ζεφύρι. «Ο Δήμος Ζεφυρίου είναι ένας Δήμος με ιδιαίτερα και σύνθετα προβλήματα που κυρίως οφείλονται στην κοινωνική του διαστρωμάτωση  και τον διαπολιτισμικό του χαρακτήρα. Είμαστε όμως πεπεισμένοι,  ότι ο μόνος δρόμος για την Κοινωνική Ειρήνη, την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη της περιοχής μας  , με  την ένταξη ευάλωτων και ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού , είναι αυτός που περνάει μέσα από την Εκπαιδευτική   Διαδικασία, μέσα από την Παιδεία», τόνισε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των εκπαιδευτικών για την προσπάθειά που έχουν καταβάλει διαχρονικά.
«Εκπαιδευτικοί με αγάπη για τη δουλειά τους και όραμα για την εκπαίδευση στήριξαν το Ειδικό Σχολείο δουλεύοντας μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, χωρίς θέρμανση πολλές φορές και με στοιχειώδες υποδομές. Με κατάθεση και περίσσευμα ψυχής, με αγάπη για τα παιδιά, με κατανόηση και συνεργασία με την οικογένεια και την Τοπική Κοινωνία συνέβαλαν, ώστε να αποκτήσουμε αυτό το κτίριο που αποτελεί στολίδι για την πόλη μας. Αυτό το όραμα υπηρετούν και οι σημερινοί εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου στο κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Μια ομάδα νέων στην πλειοψηφία τους Δασκάλων με Διευθυντή τον έμπειρο κ. Σαρρή τους οποίους δημόσια θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά τους στο χώρο της εκπαίδευσης, σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, αλλά και για τη  συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Δήμου στις νέες σχολικές επιτροπές», κατέληξε η Φωτεινή Γιαννοπούλου.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Σαρρής αναφέρθηκε, φανερά συγκινημένος, στο χρονικό της ίδρυσης του Σχολείου, το οποίο, με την παρέμβαση του τότε Δημάρχου και νυν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολου Ζέρβα, στεγάστηκε στον χώρο του νηπιαγωγείου, όπου και παρέμεινε μέχρι τη μεταστέγασή του στο νέο κτίριο. Θυμήθηκε ακόμα την προσπάθεια αναζήτησης οικοπέδου που κατέβαλε ο ίδιος με την βοήθεια ενός συναδέλφου του, επί Δημαρχείας του αείμνηστου Κώστα Λιάρου. Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν το σημερινό επταθέσιο Σχολείο με τους 38 μαθητές και τα 5 νήπια. « Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Απόστολος Σαρρής.
Τις ευχαριστίες του Υπουργείου στο Δήμο και στους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλλουν, εξέφρασε η Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου. Αναφέρθηκε ακόμα στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο στην Εκπαίδευση και κυρίως στο σωστό προγραμματισμό και στην ψηφιοποίηση της διδακτέας ύλης και διαβεβαίωσε ότι , παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Κυβέρνηση θα στηρίξει την Παιδεία, η οποία όπως είπε, αποτελεί εθνική προτεραιότητα για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
Η τελετή έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο, μέσα από  το οποίο οι μαθητές του Σχολείου έστειλαν το μήνυμα ότι η Κοινωνία έχει υποχρεώσεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία και ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους παλεύοντας σκληρά για να κερδίσουν τη ζωή τους…

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ