Jan10
ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΟΕΚ
1/10/2011 8:52:00 PM by Giannis

• ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχέδιο εκφοβισμού των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχουν ήδη αρχίσει  να μετακομίζουν στα  διαμερίσματα, τα οποία τους παραχωρήθηκαν, με κλήρωση, στο Ζεφύρι, φαίνεται ότι εφαρμόζουν οι τσιγγάνοι που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια. Δυσαρεστημένοι, προφανώς, από το γεγονός ότι η μετακόμιση 44 οικογενειών θα αλλάξει τα πληθυσμιακά δεδομένα  και θα θέσει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που έχουν επιβάλει στην περιοχή, επιδίδονται σε παρενοχλήσεις των δικαιούχων, ελπίζοντας ότι θα αποτρέψουν την εγκατάστασή τους. Αποκορύφωμα ο σοβαρός τραυματισμός δικαιούχου με σιδερολοστό, όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στους τσιγγάνους που είχαν αποκλείσει με τα αυτοκίνητά τους την πρόσβαση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Το θύμα διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης αναζητείται. Το επεισόδιο αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων του βόρειου τμήματος της πόλης που υφίστανται καθημερινά απειλές και βιαιοπραγίες εκ μέρους των τσιγγάνων, πολλοί από τους οποίους, όχι μόνο  είναι κατ΄ επάγγελμα παραβατικοί, αλλά διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στους χρήστες που συρρέουν στο Ζεφύρι από κάθε γωνιά της Αττικής. Στόχος τους είναι η δημιουργία κράτους εν κράτει που θα τους εξασφαλίζει ασυλία και θα τους προστατεύει από τις δυνάμεις καταστολής.
Πρόκληση, εξάλλου, αποτελεί για τους κατοίκους της πόλης η απόπειρα των τσιγγάνων να  μετατρέψουν  τη Λεωφόρο Παναγίας Γρηγορούσας σε υπαίθριο παζάρι. Τον τελευταίο μήνα ολοένα και περισσότεροι τσιγγάνοι στήνουν στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου πάγκους και επιδίδονται σε πλανόδιο εμπόριο. Η εγκατάσταση πάγκων στα πεζοδρόμια εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πεζών οι οποίοι αναγκάζονται να κινούνται στο οδόστρωμα. Επιπλέον προκαλεί τη στάθμευση αυτοκινήτων, τα οποία εμποδίζουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Τέλος αποτελεί πλήγμα για τα καταστήματα της περιοχής από τον αθέμιτο συναγωνισμό του παραεμπορίου.
Την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί  στην πόλη, εξέφρασε η πρ. Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου. Η Δήμαρχος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας την απομάκρυνση των πλανοδίων, ωστόσο η απάντηση που πήρε είναι ότι η Αστυνομία δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει. «Η Αστυνομία μου δήλωσε ότι αδυνατεί να παρέμβει. Η κατάσταση που επικρατεί στο Ζεφύρι χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Είναι αναγκαίο να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, ώστε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιβολή της τάξης. Χρειάζονται επίσης προγράμματα που θα συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και στη σταδιακή ένταξη των τσιγγάνων στο κοινωνικό σύνολο, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή συμβίωση στο βόρειο τμήμα της πόλης μας», κατέληξε η Φωτεινή Γιαννοπούλου.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ