Feb18
Προβλήματα λειτουργίας στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, επισημαίνουν οι Πολιτιστικοί & Εξωραϊστικοί Σύλλογοι
2/18/2011 8:09:00 PM by Giannis

Προς τον Δήμαρχο κ. Μπουραίμη Δημήτρη
Κοινοποίηση:
• στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου  κ. Ζαφείρη Δημήτρη
• Αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών κ. Μηλιώνης Σωτ.
• Πρόεδρο Σχολ. Επιτροπής κ. Αγγέλου Σταυρούλα  
• Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ραφτόπουλο Δημ.
• Προς τις Δημοτικές  Παρατάξεις    
          
 

Κύριοι  μετά τη με αρ. πρωτ. 134/17-2-2011 έγγραφη ενημέρωση των Συλλόγων από την διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος 1ο ΕΠΑΛ Δήμου Φυλής που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 46, αποφασίσαμε πανσυλλογικά να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε  την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων αυτού του σχολείου που για μία δεκαπενταετία περίπου ήταν σχολείο (φάντασμα) αντί για ένα στολίδι του Δήμου μας. Τα παιδιά μας όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μάθημα σε αίθουσες προκάτ, γιατί κάποιοι το ήθελαν, το κράτος αντί να τιμωρήσει αυτούς τιμώρησε τα παιδιά μας.. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς του 2010 μετά από αγώνες της Διοίκησης του σχολείου και των μαθητών με καταλήψεις περίπου 60 ημερών χάνοντας πολύτιμες διδακτικές ώρες, κατάφεραν να στεγαστούν στο καινούργιο σχολείο. Όμως  τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.
Οι κύριοι υπεύθυνοι παρέδωσαν ένα σχολείο χωρίς ηλεκτροδότηση αφού βρήκαν την εύκολη λύση να τροφοδοτήσουν όλο το σχολικό κτίριο με το εργοταξιακό ρεύμα που είχε όταν ήταν οικοδομή. Το αποτέλεσμα  είναι:
α) Το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος να περνάει  μέσα από ανοικτά παράθυρα και αίθουσες γεμάτες από μαθητές με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος για ηλεκτροπληξία και οι μαθητές να «παγώνουν» από το κρύο καθώς τα παράθυρα μένουν ανοικτά και να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.
β) Η συγκεκριμένη εργοταξιακή παροχή ρεύματος δεν επαρκεί για όλη την τροφοδοσία του κτιρίου με αποτέλεσμα να πέφτουν οι ασφάλειες και πάρα πολλές αίθουσες με μαθητές να μένουν χωρίς ρεύμα κατά τις ώρες διδασκαλίας.
γ) Οι πίνακες δεν είναι συνδεμένοι και έτσι δεν λειτουργούσε μέχρι  πρότινος το καλοριφέρ το οποίο συν της άλλης δεν έχει και πετρέλαιο.
δ) Το εργοταξιακό ρεύμα αφενός μεν έχει ημερομηνία λήξης στις 7 Μαρτίου 2011 και αφετέρου ο λογαριασμός της ΔΕΗ επιβαρύνει τον εργολάβο γιατί εκδίδεται  στο όνομα του, ο οποίος αρνείται να τον πληρώσει, οπότε και στις δύο περιπτώσεις το ρεύμα θα κοπεί.
Για όλα τα παραπάνω θέλουμε να αναλάβετε τις ευθύνες που έχετε σαν  τοπική αυτοδιοίκηση και να δώσετε λύση το συντομότερο δυνατόν. Δεν θέλουμε  να χάσουν τα παιδιά μας ούτε μία  ώρα από τα μαθήματα τους και να πάει στην ουσία η σχολική χρονιά χαμένη. Αν υπάρχει κάποιο κώλυμα και δεν  μπορείτε να δώσετε λύση εσείς σε αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα, τότε ζητάμε να τεθεί ως θέμα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο που θα ακολουθήσει μετά την αίτηση μας και να δοθεί μια λύση με τη συμμετοχή όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων.
Μετά τιμής,

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων οι Πρόεδροι:
Οι Πολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Δήμου Άνω Λιοσίων.
Αγ. Ιωάννη, Αγ Δημητρίου, Τσουκλιδίου, Πανοράματος, Αγ Νικολάου, Γεννηματά, Ζωφριάς, Δύναμη Ελπίδας.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ