Oct23
Ενημερωτική Ημερίδα για τα δύο ψηφιακά έργα του Δήμου Άνω Λιοσίων
10/23/2010 10:40:00 AM by Giannis

• Παροχή Ψηφιακού Περιεχομένου -  Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων για τον Πολίτη – Επισκέπτη του Δήμου Άνω Λιοσίων www.culture-dal.gr
• Ενοποιημένο Περιβάλλον για την ηλεκτρονική πληροφόρηση – εξυπηρέτηση και κοινωνική ένταξη των Πολιτών του Δήμου Άνω Λιοσίων www.dimosliosion.gr
• Λειτουργεί ήδη μέσω link o «Χάρτης Επιχειρήσεων» με στόχο την ενημέρωση του Αγοραστικού Κοινού και την προβολή των επιχειρήσεων της Πόλης.

Τα δύο σημαντικά, ψηφιακού περιεχομένου και ηλεκτρονικών υπηρεσιών έργα, που έχει πετύχει ο Δήμος Άνω Λιοσίων μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης (συγχρηματοδότηση 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και 20% από το Υπουργείο Εσωτερικών) παρουσιάστηκαν στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε ο Δήμος Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχιακού Μεγάρου. 
Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, κήρυξε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε ότι το μέλλον ανήκει στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και ότι ο Δήμος Άνω Λιοσίων και ως ενοποιημένος πλέον Δήμος Φυλής, κινείται εδώ και τέσσερα χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας έργα, ψηφιακού περιεχομένου και ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα πάνε τον νέο Δήμο και τους Πολίτες του μπροστά. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας, με εισηγητές τον υπεύθυνο μηχανογράφησης του Δήμου Άνω Λιοσίων Βασίλη Σκιάδα και τους εκπροσώπους της Gennet Α.Ε. (Ανάδοχος Εταιρεία του Έργου των Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων) κ.κ. Παναγιώτη Στεφανίδη και Απόστολο Αγγέλη, μεταξύ άλλων τονίστηκε η χρησιμότητα και τα αγαθά της επικοινωνίας, της πληροφόρησης και των υπηρεσιών που μπορούν να απολαμβάνουν οι Πολίτες των Άνω Λιοσίων και ο επιχειρηματικός τομέας, μέσα από τα δύο αυτά ψηφιακά έργα.   
Όπως έχει γίνει γνωστό και από προηγούμενη ενημερωτική ημερίδα σε ότι αφορά στο πρώτο σημαντικό έργο που είναι το Portal του Δήμου Άνω Λιοσίων, www.dimosliosion.gr, αυτό δίνει τη δυνατότητα στους Πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζονται μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου, καθώς για παράδειγμα με μία online αίτηση στο παραπάνω site του Δήμου, μπορούν να πάρουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γέννησης κ.τ.λ. Με τον ίδιο εξάλλου τρόπο μπορούν να ζητήσουν από τον αρμόδιο υπάλληλο την επιδιόρθωση μιας λακκούβας, την αποκατάσταση λαμπτήρων ή να αναφέρουν άλλα προβλήματα. Μέσα από το Portal άλλωστε, οι Πολίτες έχουν τη δυνατότητα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, όπως εκδηλώσεις, εξέλιξη ή δρομολόγηση έργων κ.α.
Σε ότι αφορά στο ευρυζωνικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκαν τα εξής:
• Ήδη έχει προχωρήσει η υλοποίηση ασύρματης (μέσω κεραιών)  δομημένης καλωδίωσης (125 θέσεων), του Δημαρχιακού Μεγάρου  που το ενοποιεί με όλα τα Δημοτικά κτίρια και τις υπηρεσίες του Δήμου, έργο  που δίνει την δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής συνεργασίας χωρίς να απαιτούνται άσκοπες μετακινήσεις και χρονοτριβή, αφού η όλες οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν αποτελεσματικότερα μέσα από κοινό πρόγραμμα και κοινό server.
• Το ίδιο έργο δίνει στους Δημότες την δυνατότητα παροχής δωρεάν internet, μέσω των 5 hot spots  που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή (ακτίνας 1 χιλιομέτρου έκαστος)
•  Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται η λειτουργία του νέου Πολιτιστικού – Τουριστικού Portal του Δήμου,  www.culture-dal.gr  που αφενός προσφέρει ενημέρωση στους Δημότες και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αιτήσεων – εγγραφών σε όλα τα δρώμενα αυτού του είδους. Σημαντικό κομμάτι του έργου, καταλαμβάνει και το link «Χάρτης Επιχειρήσεων» Μετά την καταγραφή του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και την αποτύπωσή τους σε ειδικό χάρτη, οι επισκέπτες κάνοντας ένα «κλικ» σε αυτό τον σύνδεσμο του Portal, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά και τις παροχές των επιχειρήσεων του Δήμου, με αποτέλεσμα την διευκόλυνση του αγοραστικού κοινού αλλά και την δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων του Δήμου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη  τόσο στην καταγραφή επιχειρήσεων όσο και στην δωρεάν παροχή internet προς του Δημότες, με δυνατότητες διεύρυνσης με τις προοπτικές που ανοίγονται με την συνένωση των τριών πόλεων στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Φυλής.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ