Jan19
Συνέντευξη τύπου του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη στα Άνω Λιόσια: «Ανεπαρκής η διοίκηση στο Δήμο»
1/19/2010 10:27:00 PM by Giannis

Συνέντευξη τύπου του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη στα Άνω Λιόσια «Ανεπαρκής η διοίκηση στο Δήμο» 
 

Συνέντευξη τύπου, εφ’ όλης της ύλης των δημοτικών θεμάτων, έδωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών εφημερίδων, την προηγούμενη Παρασκευή ο Πρ Δήμαρχος Άνω Λιοσίων  και Επικεφαλής της  Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική  Συνεργασία-Νέα Πόλη», Βαγγέλης Χριστοφιλάκης.
Ο κ. Χριστοφιλάκης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και το δήμο των Άνω Λιοσίων και αναφέρθηκε στη διοίκηση του Χρήστου Παππού λέγοντας ότι είναι  «ανεπαρκής, αδύναμη και τελικά ανίκανη να διοικήσει την πόλη».
 Αναλυτικότερα είπε : «Σας ευχαριστούμε για την σημερινή σας παρουσία σε μία χρονική συγκυρία  που είναι ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη για την πόλη αλλά και για την χώρα γενικότερα. Δυστυχώς βιώνουμε και θα την βιώσουμε στο άμεσο μέλλον περισσότερο μία μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει κυρίως τα μικρά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά και τους
Για τη συνέντευξη τύπου 
«Κρίναμε σκόπιμο ως Παράταξη να απευθυνθούμε, μέσω των τοπικών  μέσων ενημέρωσης, στους συμπολίτες μας και να τους ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα στην Πόλη μας γιατί δυστυχώς τα δημοτικά πράγματα με κύρια και αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου δεν πάνε καθόλου καλά.
Για τη Διοίκηση του Δήμου
«Είχαμε δηλώσει στο παρελθόν προφητικά και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, σε ρόλο σύγχρονου θαυματοποιού, είχε επιδοθεί σε μία προσπάθεια μηδενισμού του έργου που έχει παραχθεί όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο των Άνω Λιοσίων,  προκειμένου να καλύψουν την πραγματική τους αδυναμία για παραπέρα ανάπτυξη του τόπου. […].Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ουσιαστικά είναι, ανεπαρκής, αδύναμη και τελικά ανίκανη να διοικήσει την Πόλη. Για τον λόγο αυτό τις περισσότερες φορές αδυνατώντας να δώσει λύσεις η εξηγήσεις καταφεύγει στα ψεύδη και τις ανακρίβειες. Ποιος δεν θυμάται τους φανφαρονισμούς και τους κομπασμούς ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματα οικονομικά και μη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ανερυθρίαστα μίλαγαν για 4 εκ Ευρώ πλεόνασμα στο ταμείο. Αυτό καταδεικνύεται και από την καταφανή έλλειψη συναδελφικότητας, συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας. Φυσικά θα μπορούσε να πει, κάποιος, αυτά είναι ενδοπαραταξιακά ζητήματα αλλά από την στιγμή που έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο δημοτικό συμφέρον, τότε είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε».
Για τα οικονομικά
 «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και διαχείρισης του Δήμου. Όσον αφορά το Δήμο γίνεται επιλεκτική πληρωμή των υποχρεώσεων, αποκλειομένων των μη αρεστών στην Διοίκηση. Υπάρχουν εδώ πολλά παράπονα από προμηθευτές δημότες και μη. Oι υποχρεώσεις του Δήμου σήμερα είναι μεγάλες ενώ υπάρχουν έργα που έχουν γίνει και είναι απλήρωτα και οι ανάδοχοι ζητούν τα χρήματά τους. Το ίδιο συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των δικαιούχων που και εδώ γίνεται επιλογή σε αρεστούς και μη αρεστούς. Όπως φυσικά υπάρχει και διάκριση των εργαζομένων».
Για το Αθλητικό Κέντρο
«Στο αθλητικό κέντρο είναι ακόμη και σήμερα αμφιλεγόμενη η αντικατάσταση της πρ. προέδρου με ανεπαρκέστατες τις εξηγήσεις ενώ οι φήμες οργιάζουν. Η υποβόσκουσα παραφιλολογία είναι πασιφανές ότι μόνο κακό κάνει στην Πόλη»
Για τον Ξένιο
«Η διαχείριση και η λειτουργία του Ξένιου έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ένα πραγματικό όπλο που στο παρελθόν βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου έχει στην ουσία διαλυθεί. Θυμόμαστε όμως όλοι στην αρχή της τετραετίας πόσο εκμεταλλεύτηκαν το ραδιόφωνο και τους εργαζομένους του. Με τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες παλινωδίες προσπαθώντας άλλοτε να το μετατρέψουν σε ανώνυμη εταιρία και άλλοτε προσπαθώντας να τον ξεπουλήσουν το μόνο που κατάφεραν είναι να είναι απλήρωτοι επί 9 μήνες οι 68 εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δημότες αφού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. […]Την ίδια στιγμή βέβαια από την Διαχείριση του Ξένιου περνάνε όσες δαπάνες επιθυμεί η Διοίκηση εντελώς παράνομα, αντικαταστατικά και με πλήρη αδιαφάνεια. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξένιου έχει να συγκληθεί εδώ και ενάμιση χρόνο την στιγμή που εμείς ως Παράταξη έχουμε ζητήσει γραπτώς τρείς φορές την σύγκληση του και την γνωστοποίηση επίσης γραπτώς όλων των  στοιχείων της οικονομικής διαχείρισης. Φυσικά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Φυσικά εδώ οι ευθύνες του Προέδρου είναι καθοριστικές αφού δεν αντιδρά στην Διοίκηση που τον θέλει άβουλο και διακοσμητικό» .
Για τους εργαζόμενους
« Yπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα με τις δεδουλευμένες αποδοχές των μεταφερθέντων εργαζόμενων από τις υπό εκκαθάριση δημοτικές επιχειρήσεις στον Δήμο. Παρότι τα χρήματα του τελευταίου τριμήνου του 2006 έχουν εισπραχθεί από το 2007 και το γνωρίζει πολύ καλά η Διοίκηση και εμείς το έχουμε καταγγείλει ,οι εργαζόμενοι δεν τα έχουν εισπράξει.»
Για τις δημοτικές επιχειρήσεις
«Επίσης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα οι παλαιοί και νέοι πρόεδροι. Αυτό ενώ θα μπορούσαν τα ζητήματα να είχαν ρυθμιστεί από την ώρα που η πολιτεία με πολλαπλές νομοθετικές ρυθμίσεις έδωσε την δυνατότητα. Δυστυχώς η Διοίκηση είτε αδιαφόρησε είτε δεν θέλησε, είτε αποδείχτηκε ανεπαρκής  να τακτοποιήσει τα θέματα αυτά, όπως έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας. Σας θυμίζω ότι εμείς ως προηγούμενη Διοίκηση και εγώ ως Δήμαρχος το 2006 εξοφλήσαμε όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές μέχρι τέλους του 2005».
Για την εγκληματικότητα
«Υπάρχει τεράστιο θέμα με την έξαρση της ανασφάλειας, παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στο Δήμο, χωρίς η Διοίκηση να δείχνει την παραμικρή διάθεση λήψης μέτρων ανακούφισης των πολιτών και κυρίως των εμπόρων και επαγγελματιών που καθημερινά πλήττονται. Είναι άμεση η ανάγκη σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των φορέων για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.»
Για τον ΧΥΤΑ
«Θα πρέπει να στιγματίσουμε την πλήρη απουσία της σημερινής διοίκησης από το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων  που προεκλογικά δεσμεύτηκε με πομπώδη τρόπο να αντιμετωπίσει ,την καθημερινή λειτουργία του ΧΥΤΑ. Είναι ανάγκη εδώ να στηλιτευθεί η ένοχη σιωπή κάποιων που στο παρελθόν ήταν λαλίστατοι».
Για τις προσλήψεις
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις πολυάριθμες προσλήψεις, κατά το δοκούν, με κριτήρια καθαρά ρουσφετολογικά. Φυσικά σεβόμαστε τις ανάγκες των εργαζομένων που προσλήφθηκαν αλλά, εξίσου, σεβόμαστε και τις αγωνίες όλων των υπολοίπων που δεν έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε κάπου πρέπει να υπάρχει όριο και μέτρο. Αυτό η Διοίκηση το έχει χάσει ολοκληρωτικά προ πολλού».
Για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου
«Υπάρχει σοβαρό θέμα λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αφού αυτό συνεδριάζει εκτάκτως, πολύ αραιά και ακατάλληλες ώρες με αποτέλεσμα σοβαρά θέματα να αντιμετωπίζονται με προχειρότερα και ερασιτεχνισμό. […].Είναι βέβαια σαφές ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να ενημερώνονται για τα κοινά. Εδώ βεβαίως έχει σημαντική ευθύνη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση καλούμε την δυστυχώς παραπαίουσα Διοίκηση να αναθεωρήσει πλήρως την μέχρι τώρα πρακτική της, να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών που στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε γίνονται πλέον εκρηκτικά».
Για τη  διοίκηση της παράταξης του
«Οι κάτοικοι αυτού του τόπου έχουν και μνήμη και κρίση. Είμαστε υπερήφανοι για το σπουδαίο έργο που με την βοήθεια των πολιτών των Άνω Λιοσίων δημιουργήσαμε στην πόλη. Έργο κοινωνικό, αθλητικό, πολιτιστικό και έργο υποδομών που όμοιό του σπανίζει σε πολλές ελληνικές πόλεις.
Εργαζόμαστε για την πολιτική ενότητα της παράταξης μας και την δημιουργία μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτή η παράταξη δημιούργημα των πολιτών των Άνω Λιοσίων ξεκίνησε από μακριά και είναι πεπρωμένο να πάει πολύ μακριά. Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.  Διδασκόμαστε από το παρελθόν μας και όλοι μαζί χαράζουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για την πόλη και την παράταξη».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοφιλάκης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι σημαντικότερες από τις οποίες ήταν:
Για τη Διοικητική μεταρρύθμιση
«Είναι ένα σπουδαίο έργο, το οποίο πρέπει να γίνει αποδεκτό από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπάρχει ένα κείμενο διαβούλευσης που θα δοθεί στους εταίρους αλλά πρέπει να υπάρξουν και οι προυποθέσεις για αυτή τη μεταρρύθμιση. Πρέπει να δοθούν αρμοδιότητες και πόροι. Είναι ένα έργο σημαντικό για τις επόμενες γενιές».
Για τα 119 ονόματα που φέρονται ως «πλεονάζον προσωπικό»
«Στην πλειοψηφία τους, τα άτομα που η διοίκηση του Δήμου επιχειρεί να εμφανίσει ως «πλεονάζον προσωπικό» των δημοτικών επιχειρήσεων δεν είχαν ποτέ σχέση εργασίας με το Δήμο. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για παράνομες ενέργειες και ανήθικο εμπόριο ελπίδας. Έχουμε ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς και αν προχωρήσει, θα το καταγγείλουμε.»
Για τον ΕΣΔΚΝΑ – ΧΥΤΑ
«Διαφωνούμε απόλυτα με τη μείωση του ποσού που δίνει ο ΕΣΔΚΝΑ στο Δήμο Άνω Λιοσίων και μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΔΚΝΑ σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον Χρήστο Παππού.[…[ Η ανικανότητα της διοίκησης έφερε αυτά τα αποτελέσματα, υπήρξε πλήρης απουσία του Δημάρχου από τα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΣΔΚΝΑ. […]Η μεγαλύτερη ρύπανση στην πόλη μας είναι η ψυχολογική ρύπανση. Η θέση μας είναι σαφής. Δεν μπορούν να υπάρχουν όλα εδώ».
Για τη ανακατασκευή της  πλατείας
«Ήταν ακατάλληλος και καταστροφικός ο χρόνος που επελέγη για την ανακατασκευή της πλατείας Ηρώων, καθώς οι επαγγελματίες της περιοχής, που περίμεναν τις γιορτές, καταδικάστηκαν να μην δουλέψουν καθόλου. Είχαμε εκφράσει τη διαφωνία της με τον τρόπο και το χρόνο που επελέγη για την ανακατασκευή και είχαμε προτείνει να γίνουν οι εργασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε τα προβλήματα θα ήταν μικρότερα. Είχαμε επίσης, προτείνει την κατασκευή υπόγειου γκαράζ».
Διάλογος με την κοινωνία
«Η παράταξη Δημοτική Συνεργασία – Νέα Πόλη έχει ξεκινήσει διαδικασία διαλόγου και διεύρυνσης. Απευθυνόμαστε στη νέα γενιά και εξηγούμε τις θέσεις μας. Στηρίξαμε τη διοίκηση μέχρι παρεξηγήσεως γιατί η αντιπολίτευση πρέπει να έχει και αυτόν τον ρόλο. Μας έχουν βγάλει, όμως, έξω από τα ρούχα μας, δεν εξηγείται η συμπεριφορά τους».

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ