Jun6
Δράσεις του Σύλλογου Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχών Δήμου Ωρωπού.
6/6/2012 4:47:00 AM by Giannis

Δελτίο Τύπου.
Η 5η Ιουνίου ορίστηκε το 1972 από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με στόχο κάθε χρόνο να δίνεται ώθηση στον προβληματισμό, την ενεργοποίηση και την δράση κυβερνήσεων και πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Νερό, τροφή, αέρας:
Συστατικά απαραίτητα για να ζήσει ο άνθρωπος. Όταν όμως αυτά εισέρχονται μολυσμένα στον οργανισμό του, αργά ή γρήγορα θα έχουμε αρρώστια ή ακόμα και θάνατο. Δυστυχώς τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι τόσο ξεκάθαρα που το συμπέρασμα είναι ένα Ότι το νερό η τροφή και ο αέρας σε πολλά σημεία της γης έχουν τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης. Αυτό βέβαια αφορά και την Ελλάδα και κυρίως τις περιοχές γύρω από τον Ασωπό ποταμό, τμήμα της Βοιωτίας, την θάλασσα του ευβοϊκού, κλπ.
Αφού λοιπόν για να έχουμε υγεία πρέπει να ζήσουμε σ’ ένα καθαρό περιβάλλον, έχουμε και την υποχρέωση να βοηθήσουμε ο κάθε ένας, όσο μπορεί, για την προστασία του. Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε τον αγώνα του Τσίκο Μέντες και του Ριμπέιρο ντα Έλβα τους οποίους δολοφόνησαν πληρωμένοι δολοφόνοι από ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία καταστρέφουν το δάσος του Αμαζονίου, τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη. Αυτοί οι μεγάλοι αγωνιστές που αφιέρωσαν την ζωή τους στην προστασία του δάσους του Αμαζονίου, αποτέλεσαν εμπόδιο στα οικονομικά συμφέροντα.
Τα προβλήματα Περιβάλλοντος στις περιοχές του Δήμου Ωρωπού είναι πολλά. Γι αυτό προχωρήσαμε στην ίδρυση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Περιοχών Δήμου Ωρωπού, ο οποίος ασχολείται καθαρά με τα προβλήματα που έχουν σχέση με το φυσικό Περιβάλλον. Πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες, με ένα στόχο και ένα σκοπό, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή μας στην περιοχή.
Καλούμε τους κατοίκους όλων των περιοχών του δήμου Ωρωπού να συμμετέχουν στον Σύλλογο, γιατί όσο περισσότεροι είμαστε τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε κι έτσι ο αγώνας για καθαρό περιβάλλον θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η ισχύς εν τη ενώσει.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και ετοιμαζόμαστε μαζί με Περιβαλλοντικούς Συλλόγους άλλων Δήμων να ιδρύσουμε Διαδημοτική Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Συλλόγων.
 Τελευταίες δράσεις του Συλλόγου:
Στις 29 Ιανουαρίου έγινε συνέλευση όπου κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας και συζητήσαμε για τα προβλήματα περιβάλλοντος.
Επιδιώξαμε συνάντηση-συζήτηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού για τα προβλήματα της περιοχής μας και τον ενημερώσαμε για τα αποτελέσματα των αναλύσεων που κάναμε σε δείγματα νερού της περιοχής μας(ύδρευσης και γεωτρήσεων)για εξασθενές χρώμιο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στις 29 Απριλίου ο σύλλογος συμμετείχε στην παγκόσμια καμπάνια καθαρισμού “let’s do it” στην οποία για πρώτη φορά φέτος έλαβε μέρος και η Ελλάδα. Μαζί με άλλους Συλλόγους, σχολεία και πολίτες καθαρίσαμε τις παραλίες Νέων Παλατίων και Μαρκοπούλου Ωρωπού.
Το θέμα με την χωματερή στο Συκάμινο είναι στο στάδιο της προανάκρισης και παρακολουθούμε την εξέλιξη.
Στις 26 Μαΐου σε συνεργασία με το φιλοζωικό Σωματείο Καλάμου κάναμε διαμόρφωση του χώρου γύρω από της εκκλησία Αγ. Ελεούσα στο Μαρκόπουλο όπου φυτέψαμε δέντρα και λουλούδια.

Ο Πρόεδρος
Κώστας Γιαννακάκης
Το Δ.Σ και τα μέλη.

 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ