Apr7
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑKΗΦΙΣΙΟ ΑΓΩΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
4/7/2011 3:03:00 PM by Giannis

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 12755/09-03-11) που κατατέθηκε από τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με το ότι Σταμάτησαν οι Εργασίες για τον Παρακηφίσιο Αγωγό, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ Γιάννης Μαγκριώτης, μας απάντησε ότι «η σύμβαση έργου με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφτηκε στις 27-11-2008 και η συμβατική προθεσμία ορίστηκε σε 48 μήνες, δηλαδή έως 27-11-2012. Η Ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου στις 03-02-2011, λόγω καθυστέρησης πληρωμών, η οποία έγινε δεκτή από την Υπηρεσία στις 10-02-2011. Έπειτα από χρηματοδότηση και πληρωμή μέρους των οφειλών προς την Ανάδοχο εταιρεία άρθηκε η διακοπή των εργασιών και αυτές εξελίσσονται κανονικά στο δεξιό παράπλευρο δρόμο του ΠΑΘΕ».

Η άμεση αντίδραση του Υπουργείου στο πρόβλημα που κοινοποιήσαμε μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και η εξεύρεση της απαραίτητης χρηματοδότησης είναι βεβαίως θετική και την επικροτούμε. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν είναι δυνατόν να φτάνουν τα πράγματα στο απροχώρητο, να διακόπτονται έργα ζωτικής σημασίας για την βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και εκ των υστέρων να βρίσκεται λύση. Εξ’ όσων μάλιστα μαθαίνουμε οι εργασίες δεν πραγματοποιούνται με τους ρυθμούς που πραγματοποιούνταν στο παρελθόν, διότι τα ποσά που οφείλονται στην ανάδοχο εταιρεία είναι μεγάλα και υπάρχει πλέον και ο φόβος εκ μέρους της εταιρείας ότι ανάλογα φαινόμενα μεγάλων καθυστερήσεων θα επαναληφθούν με κίνδυνο να βρεθεί η ανάδοχος σε οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι από τα τρία συνεργεία που εργάζονταν στην περιοχή σήμερα εργάζεται μόλις ένα!
Το κράτος οφείλει να επιδεικνύει την ίδια συνέπεια στις πληρωμές που απαιτεί από τους Έλληνες φορολογούμενους. Η προσπάθεια να εμφανίζονται λιγότερα έξοδα για την κυβέρνηση μέσω μιας ιδιότυπης στάσης πληρωμών μπορεί να ευνοεί πρόσκαιρα τις επαφές του Υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όμως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία, προκαλεί αύξηση της ανεργίας και θέτει σε κίνδυνο τα λίγα δημόσια έργα που πραγματοποιούνται στην ελληνική επικράτεια. Επιβαρύνει μάλιστα το έλλειμμα των επόμενων μηνών και βέβαια πλήττει και την αξιοπιστία της χώρας μας, η αποκατάσταση της οποίας υποτίθεται ότι είναι και το κύριο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας.
Ο Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, δηλώνει ότι θα εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων για τον Παρακηφίσιο Αγωγό καθώς η συμπεριφορά των αρμοδίων είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Εάν χρειαστεί θα επανέλθει με νεώτερη ερώτησή του προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν νέες αναίτιες καθυστερήσεις στο απαραίτητο αυτό έργο υποδομής για τους δύο μεγάλους Δήμους της Βόρειας Αττικής, τον Διόνυσο και τον Ωρωπό. 
  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ