Dec30
Το κοινωνικό δημοτικό φροντιστήριο του Δήμου Μαραθώνος είναι γεγονός
12/30/2011 4:54:00 AM by Giannis

 ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Σάρκα και οστά λαμβάνει πλέον το πρόγραμμα Κοινωνικού Δημοτικού Φροντιστηρίου που προσφέρει ο Δήμος Μαραθώνος αποκλειστικά σε μαθητές ευπαθών οικονομικά ομάδων και των τριών τάξεων του Λυκείου. Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας που ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, παρακολουθούν ήδη 28 μαθητές Λυκείου.
Το σπουδαίας κοινωνικά σημασίας εγχείρημα, που αποτελεί μια πανελλήνια πρωτοπορία του Δήμου Μαραθώνος, στηρίζεται κατά βάση στην εθελοντική παρουσία 18 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων θεωρητικής, τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε μαθητές που αδυνατούν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τρεις καθηγήτριες που δεν διαμένουν στην περιοχή και είναι υποχρεωμένες να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να ανταποκριθούν στην αξιέπαινη αυτή αποστολή τους.
Πέραν του εκπαιδευτικού προσωπικού, υπάρχει και η αναγκαία γραμματειακή υποστήριξη από δύο νηπιαγωγούς, ένα κοινωνιολόγο και μία ιδιωτική υπάλληλο που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση υλοποιείται πιλοτικά, στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μάκρης και τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου. Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, το πρόγραμμα προβλέπεται να επεκταθεί και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου. 
Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες στο Κοινωνικό Δημοτικό Φροντιστήριο, δήλωσε μεταξύ των άλλων: «Από τα βάθη της ψυχής μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέπραξαν και συμπράττουν στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Η ανιδιοτελής αυτή, ιδιαίτερα συγκινητική, συμμετοχή τόσο μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών και μη, στη νεφελώδη αυτή περίοδο που διανύουμε, αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ευαισθησίας και ένα παρήγορο σημάδι για ανάλογες άλλες ενέργειες.»
Ο εμπνευστής και υπεύθυνος του Κοινωνικού Δημοτικού Φροντιστηρίου κ. Πασχάλης Πούλος, Καθηγητής Φιλόλογος και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ συγκινημένος και ικανοποιημένος που αυτή η προσπάθειά μας τελικά υλοποιείται. Η αξιέπαινη αυτή κοινωνική προσφορά συναδέλφων, ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες μας και διέψευσε τις όποιες αμφιβολίες και επιφυλάξεις είχαμε αρχικά για το εγχείρημά μας αυτό. Στη δύσκολή αυτή περίοδο που διανύουμε συνειδητοποίησα ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά μόνοι μας και όλοι μαζί, αρκεί να το πιστεύουμε και να το θέλουμε αληθινά. Με μικρή προσπάθεια και με καλοπροαίρετη διάθεση μπορούμε να ανακουφίσουμε πολλούς συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη της βοήθειάς μας.»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ