Aug23
Γέμισε η πλατεία Θρακομακεδόνων με χρώματα και ήχους από την ελληνική παράδοση
8/23/2010 1:48:00 PM by Giannis

Στο θέατρο της πλατείας Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες, πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα υπό τους ήχους μιας εξαίρετης ορχήστρας  οδήγησαν το πολυπληθές κοινό σε ένα όμορφο ταξίδι στην ελληνική λαϊκή παράδοση. Ο Πρόεδρος του ΠΚΘ, Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης δικαιολογημένα υπερήφανος για τις εξαίρετες επιδόσεις των τμημάτων του ΠΚ,   εκ μέρους του ΔΣ, με θερμά λόγια καλωσόρισε τους συντελεστές και το κοινό. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που για δεκαπέντε και πλέον χρόνια όλο και πιο πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσές μας,  πλαισιώνουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΠΚΘ, που ειρήσθω εν παρόδω, λειτουργούν εντελώς δωρεάν και με μεράκι, σεβασμό και πειθαρχία και φυσικά την καθοδήγηση του ακούραστου και γνώστη και εμπνευστή διδασκάλου τους Σταμάτη Βλάχου εντρυφούν στην παράδοσή μας, και την υπηρετούν, ως αρμόζει, με λιτότητα και ακρίβεια, όπως ακριβώς τη δημιούργησε και τη θέλει να συνεχίζεται ο λαός μας. Σήμερα όμως έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο πρόγραμμά μας δύο ακόμη εξαιρετικά χορευτικά συγκροτήματα,   το χορευτικό Τμήμα Αυλίδος, που πολλές φορές μας έχει τιμήσει με την εδώ παρουσία του, και το χορευτικό τμήμα της Παλαιάς Φώκαιας. Οφείλουμε ευχαριστίες  στον πρόεδρο του συλλόγου Αυλίδος κο Τριαντόπουλο Κωνσταντίνο, καθώς και στον Πρόεδρο του συλλόγου Παλαιάς Φώκαιας κο Παπαγεωργίου Παναγιώτη, και τη χοροδιδάσκαλο του κα Ιερωνυμάκη Ευαγγελία καθώς και στη συμπολίτισσά μας  κα Χασιαλή Άντζελα που συνέβαλε στη συνεργασία μας με τον προαναφερθέντα σύλλογο». Το Πρόγραμμα που ακολούθησε είχε ως εξής:
ΗΠΕΙΡΟΣ: Ντελή παππάς, Βασιλικός, Μαρία λεν την Παναγιά, Νεραντζιά.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Απρίλη δροσερέ ,Ζάβαλος,Σουζάνα, Τάι-τάι, Κοφτός.
ΒΛΑΧΟΙ: Βασιλαρχόντισσα , Συγκαθιστός Μετσόβου με γυρίσματα ,Συγκαθιστός Μετσόβου (κεφάλι).
ΗΠΕΙΡΟΣ: Δεροπολίτισσα, Δέλβινο, Βαρύ μπεράτι, Τσακιστό, Πωγωνίσιος.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Αρβανιτόβλαχα, Τσάμικο Δεσκάτης, Γαλανογαλανή , Κλειστός Αργιθέας.
ΒΛΑΧΟΙ: Κοντούλα βλάχα, Αηδόνι, Παιδιά της Σαμαρίνας, Γυναίκες που χορεύετε, Τσικιρλάγκα.
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ: Από το Τμήμα του Εξωραϊστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Παλαιάς Φώκαιας «Αγία Ειρήνη». Τσακώνικος, Γυναικείος Τσάμικος Μεθώνης «Παπαλάμπραινα», Τσάμικος, Συρτός «Μαντζουράνα».
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΙ: Από το Χορευτικό Τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Παραλίας Αυλίδος. Εδώ  είναι  αλώνι για χορό, Δέσπω, Τα μαύρα τα κλεφτόπουλα, Λιάκαινα, Ολες οι παπαρούνες         
ΗΠΕΙΡΟΣ: Στης Πάργας, Μπαζαργκάνα, Ζαγορίσιος, Φεσοδερβέναγας.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Μπιζέρισα , Καραγκούνα ,Τσάμικο, Μπεράτι , Τασιά.
ΒΛΑΧΟΙ: Στο Σερριώτικο το κάμπο, Αντίπερα, Κάτω στην άσπρη πέτρα, Χατζηστέργιος, Ζαχαρούλα.
Έπαιξαν οι Μουσικοί: Κλαρίνο: Βαγγέλης Παπαναστασίου, Βιολί :Βαγγέλης  Σαραντίδης, Λαούτο: Ιάκωβος Ηλιάδης, Κρουστά :Λάζαρος  Ακριβόπουλος.
Μαζί τους στο τραγούδι ο Ηλίας Γάκος
Το τέλος της εκδήλωσης τους βρήκε όλους καταμαγεμένους  να χειροκροτούν παρατεταμένα τα χορευτικά συγκροτήματα για την άψογη παρουσία τους. Ο δε Δήμαρχος Θρακομακεδόνων κος Θέμης Οικονόμου, ο οποίος είναι πάντοτε παρών σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα σε όλους τους συντελεστές της μουσικοχορευτικής παράστασης, έδωσε προς τιμήν τους δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου. Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Βλαχοδήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Πήτας και Μαρία Κοντογεώργου, ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθυντής του ΠΚΘ, Σπύρος Σταματιάδης και Ηρακλής Γεωργιάδης αντίστοιχα.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ