May3
Ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα του Σπ. Ζαγάρη για κοινή κάθοδο στην διεκδίκηση του νέου Δήμου Μαραθώνα
5/3/2010 7:17:00 AM by Giannis

Ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα απευθύνει ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης, στους συναδέλφους του κ.κ. Ιορδάνη Λουϊζο (δήμαρχο Νέας Μάκρης), Νίκο Κούκη (Πρόεδρο Γραμματικού) και Νίκο Βούλγαρη (Πρόεδρο Βαρνάβα) για μια ουσιαστική έναρξη διαλόγου με σκοπό την –όπως αναφέρει- «συνένωση όλων μας στην διεκδίκηση της διαχείρισης του νέου Δήμου». Ο Δήμαρχος Μαραθώνα με αφορμή την ανακοίνωση του χωροταξικού χάρτη του «Καλλικράτη» παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Μάλιστα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Αν δεχθείτε την πρόσκλησή μου, δέχομαι, αν δεν επιλεγώ, να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο αυτού που η πλειοψηφία θα επιλέξει». Σε αναμονή λοιπόν της απάντησης του δημάρχου Νέας Μάκρης και των Προέδρων Γραμματικού και Βαρνάβα, το «Μέλλον της Αττικής» σας παραθέτει αυτούσια την ανοιχτή επιστολή του κ. Ζαγάρη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί  κύριοι,
Με την ανακοίνωση του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της περιοχής μας, αρχίζει  επίσημα η προεκλογική περίοδος  των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα των υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση της ευθύνης διαχείρισης του νέου Δήμου. Μέχρι σήμερα μέσα από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο έχουν διαφανεί κάποιες προθέσεις. Την ίδια πρόθεση έχω εκδηλώσει κι εγώ.
Θεωρώ ως βάση για την επικοινωνία μου μαζί σας, ότι  όλοι μοιραζόμαστε το ίδιο ενδιαφέρον, την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας.
Η  πατρίδα μας βρίσκεται σήμερα στην  δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην νεώτερη ιστορία της. Ο νέος Δήμος, εκτός από τις αναπόφευκτες δυσκολίες  που θα επιφέρει η συνένωση, έχει να αντιμετωπίσει  τεράστιες προκλήσεις όχι  πλέον για την ανάπτυξη αλλά και γι’ αυτή την ίδια την επιβίωση  των τοπικών οικονομιών.
Η ευθύνη είναι τεράστια, όπως και τα προβλήματα. Χρειάζεται για την αντιμετώπισή τους η συνένωση, όλων των  δυνάμεων. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια άσκησης  «προσωπικής» πολιτικής. Η εμπειρία μου στην θέση ευθύνης που οι δημότες του Μαραθώνα μου εμπιστεύτηκαν, με οδηγεί στην διατύπωση της παρακάτω πρότασης.
Σας καλώ σε διάλογο για  την συνένωση όλων μας στην διεκδίκηση της διαχείρισης του νέου Δήμου. Από τον διάλογο θα προκύψει ο επικεφαλής. Για μένα η θέση του Δημάρχου δεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός. Αν δεχθείτε την πρόσκλησή μου, δέχομαι, αν δεν επιλεγώ, να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο αυτού που η πλειοψηφία θα επιλέξει. Αν δεν ενωθούμε, θα αναγκασθούμε εκ των πραγμάτων να καταφύγουμε για την κατάρτιση τόσο πολυπληθών ψηφοδελτίων, σε λύσεις όχι βέλτιστες, αλλά αναγκαίες. Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε κάτι νέο, με παλιά υλικά. Θα αναγκασθούμε να  κάνουμε συμβιβασμούς που θα είναι επιζήμιοι για τον τόπο μας. Ας ενωθούμε, με ότι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία, ας δώσουμε στο εκλογικό σώμα την ευκαιρία άριστων επιλογών. Ας μην αναλωθούμε σε εμφύλιο, όταν μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό της οπισθοδρόμησης, της υπανάπτυξης, της στασιμότητας. Σε αναμονή της απάντησής σας, Φιλικά
Σπύρος Ζαγάρης
Δήμαρχος Μαραθώνος»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ