Feb8
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
2/8/2011 1:03:00 PM by Giannis

Κατά την ετήσια εορταστική εκδήλωση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, τη Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου, ο Δήμος Μαραθώνος βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Νέας Μάκρης για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010.
Στην τελετή των βραβεύσεων παρίσταντο και συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και οι Βουλευτές Αττικής κκ. Βασίλης Οικονόμου και Παντελής Ασπραδάκης.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ
Φίλοι και φίλες, κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή μέρα βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθ΄ ότι επιβραβεύουμε την προσπάθεια και συνάμα την επιτυχία. Η ανεπιτυχής προσπάθεια έχει ασφαλώς την δική της αξία γιατί μας εθίζει, εφόσον είναι ουσιαστική, στο συντονισμό, στην οργάνωση, στην επιμέλεια, στη μελέτη, συνθήκες αναγκαίες αν όχι ικανές, μιας μελλοντικής επιτυχίας.
Η δε επιτυχία που δεν είναι ακόλουθη της προσπάθειας ιστορικά είναι βραχύβια μας οδηγεί πολλές φορές σε επικίνδυνες ατραπούς και βεβαίως πολύ δύσκολα επαναλαμβάνεται. Με την σημερινή μας βράβευση επικροτούμε τον αγώνα, την προσπάθεια των νέων της πόλης μας, επικροτούμε τον αγώνα και την συμπαράσταση των γονιών και εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για τη δικαίωση. Μια δικαίωση που αντανακλά ασφαλώς και την φροντίδα και την δεξιότητα των εκπαιδευτικών μας, των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, τους οποίους δημόσια συγχαίρω. Οι νέοι της πόλης μας, οι νέοι της χώρας μας, δεν έχουν ανάγκη τις δικές μας παραινέσεις. Η δική μας γένια, και όχι μόνο, οδήγησε με ευκολία την χώρα μας στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση. Πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, κρίση αξιών, αρχών, θεσμών, βαθειά κοινωνική κρίση. Καλώ τους νέους να διδαχθούν από τα δικά μας λάθη, τις δικές μας πρακτικές, τις δικές μας ιδεοληψίες. Τους καλώ να αντισταθούν στο εύκολο, στο σαθρό, στον κούφιο λαϊκισμό μας, σε κάθε τι που υπονομεύει την ευημερία της πόλης και της χώρας.
Από τη δική τους λειτουργία ας αναδυθούν και ας αναδειχθούν η παρρησία, ο αυθορμητισμός, η φρεσκάδα της σκέψης, η αγνότητα των προθέσεων, η ειλικρίνεια της κριτικής, η φαντασία, το δημιουργικό όνειρο, το όραμα. Γιατί το όραμα στους νέους δεν είναι ουτοπία, είναι δικαίωμα, γίνεται απαίτηση, μετασχηματίζεται σε διεκδίκηση. Εμπνέει και συνταράσσει απέναντι στη στυγνή λογική που ορίζει και περιορίζει την σκέψη μας, το όραμα, διαπερνά το συναίσθημα, συγκινεί, συνεπαίρνει δε γνωρίζει φραγμούς. Περνάει σε αυτά που μας βγάζουν από το τέλμα, το συμβιβασμό, τον εφησυχασμό.
Διακρίνουμε την αθέατη όψη των πραγμάτων, γιατί το όραμα δε σημαίνει κατάργηση της λογικής, είναι μια άλλη λογική. Στο όραμα των νέων μας , στην άλλη λογική τους εναποθέτουμε κι εμείς στέρεα τις ελπίδες μας και είμαι βέβαιος ότι δεν θα μας διαψεύσουν. Δεν το οφείλουν σ΄ εμάς, το οφείλουν όμως στα παιδιά τους.
ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
ΔΗΜΟΣΘΕΝΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΑΝΝΑ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΑΝΑΚΗ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ, ΑΝΝΕΤΑ ΒΟΥΤΣΕΛΑ, ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΡΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΛΟΝΤΙΑΝΟΥ, ΡΕΒΕΚΑ ΓΚΟΥΤΗ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ, ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΖΕΡΒΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΖΟΡΜΠΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΟΥΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΘΩΜΑΙΔΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΕΡΑΝΤΕΣ, ΣΕΣΙΛΙΑ ΚΑΝΤΑΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΕΙΝΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΛΕΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΜΠΑΤΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΡΜΕΤΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΟΜΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΙΝΤΟΝΑ ΛΙΤΣΑ, ΝΙΚΗ ΜΑΓΓΟΥ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΥ, ΜΑΡΘΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΞΩΤΟΣ, ΕΛΟΝΑ ΜΕΤΣΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΝΑΤΣΗΣ, ΘΕΜΙΣ ΝΕΖΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΖΙΦΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΝΝΑ – ΜΑΛΓΚΟΡΖΑΤΑ ΠΑΒΕΛΕΚ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΕΤΡΟΥΛΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΛΑΓΚΑ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΓΚΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΑΤΚΕΙΣΟΓΛΟΥ, ΛΟΡΕΛΑ ΡΑΠΑΙ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΙΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΡΔΗ, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΣΕΧΙΔΟΥ, ΘΩΜΑΣ ΣΙΕΚΑΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΚΙΝΤΖΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΚΙΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΜΕΛΑ ΣΟΤΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΠΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΚΙΡΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΝΚΕΛΕΝΤ ΤΣΕΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΑΚΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΕΤΕΡΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΣΙΩΤΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ