Jan4
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. Ι. ΛΟΥΙΖΟΥ & ΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜ. ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1/4/2011 8:23:00 PM by Giannis

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Στην κατάμεστη αίθουσα του  κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου επί της Αφετηρίας του Μαραθωνίου Δρόμου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου η τελετή της ορκωμοσίας του Δημάρχου του νέου ενιαίου Δήμου Μαραθώνος κ. Ιορδάνη Λουίζου καθώς και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων Νέας Μάκρης και Μαραθώνος και Τοπικών Κοινοτήτων Βαρνάβα και Γραμματικού.
Ακολούθησε ενώπιον του Δημάρχου η ορκωμοσία τεσσάρων Συμβούλων που με δήλωσή τους είχαν επιλέξει πολιτικό όρκο σύμφωνα με το Νόμο. Μετά τον όρκο που έδωσαν, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.
Στην τελετή μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκπροσωπούσα τη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, οι Βουλευτές Αττικής κ.κ. Παντελής Ασπραδάκης, Νίκος Καντερές και Αθανάσιος Μπούρας.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΛΟΥΙΖΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ
Σεβασμιώτατε,
Είμεθα ευγνώμονες ότι με τη παρουσία σας, τιμάτε το νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο,
μα κυρίως το νέο δήμο, το δήμο Μαραθώνα και θέλω να σας εκφράσω εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου την βαθιά εκτίμηση για το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη με την πνευματική σας καθοδήγηση.
Κυρία Υπουργέ,
Η δική σας παρουσία, πέρα από την ιδιαίτερη σχέση που έχετε με την περιοχή μας συμβολίζει και το ενδιαφέρον της Πολιτείας για έναν από τους ιστορικότερους Δήμους της χώρας. Επενδύουμε στις άριστες προσωπικές σχέσεις που έχουμε μαζί σας αλλά και στην μοναδική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας και είμαι βέβαιος ότι οι προσδοκίες μας θα επαληθευτούν.
Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Αντινομάρχα, Κύριοι συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι,
Ο Δήμος μας, οι πόλεις μας και τα χωριά μας είναι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και στις μεγάλες ευκαιρίες της νέας αρχιτεκτονικής, της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης Καλλικράτης και εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από μηχανής θεός υπήρχε μόνο στην αρχαία τραγωδία, «περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν».
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη του αποτελεσματικού συντονισμού και της σωστής οργάνωσης των υπηρεσιών του νέου Δήμου.
Γνωρίζουμε καλά τα μεγάλα οικονομικά ελλείμματα, την έλλειψη υποδομών, την δυσκολία υποδοχής των νέων υπηρεσιών, τις επιτακτικές ανάγκες της περιοχής μας. Όχι όμως για να τα επικαλεστούμε ως άλλοθι.
Οι μεγάλες προοπτικές, οι μεγάλες προκλήσεις και τα μεγάλα προβλήματα σηματοδοτούν και το μέγεθος της ευθύνης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Η σημερινή μέρα, μέρα ορκωμοσίας, είναι για εμάς μέρα ευθύνης και ορόσημο μιας νέας πορείας. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να υπηρετούν το δημότη προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον, το συμφέρον της πόλης, πάνω και πέρα από προσωπικά ιδιωτικά ή παραταξιακά συμφέροντα.
Οι συμπολίτες μας, δεν επέλεξαν Δημοτικούς Συμβούλους για να μοιράζονται τίτλους και αξιώματα, για να απολαμβάνουν την μέθη της εξουσίας. Οι συμπολίτες μας επέλεξαν Δημοτικούς Συμβούλους για να υπηρετούν τον Δήμο, για να αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινής των ζωής και για να είναι στο πλάι συμπαραστάτες, στο μικρό και στο μεγάλο πρόβλημά τους.
Ο όρκος που σήμερα δώσαμε, επιβεβαιώνει την πρότασή μας να υπηρετήσουμε με ανιδιοτέλεια, με διαφάνεια, να υποτάξουμε το εγώ στο εμείς, να ξεπεράσουμε διαχωριστικές γραμμές, ξεπερασμένες μικροπαραταξιακές αντιλήψεις, απαξιωτικές στάσεις και συμπεριφορές για την πόλη που όλοι αγαπάμε εξίσου, για την πόλη που όλοι οραματιζόμαστε. Στην πορεία μας αυτή, δεν υπάρχει φίλες και φίλοι χώρος για στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις, για ιδιοτελείς συμπεριφορές, για ανίερες συμμαχίες, για στάσεις χωρίς αρχές, για αντιθέσεις χωρίς προτάσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για αλληγορίες, για καθυστερήσεις, για υπεκφυγές και υπαναχωρήσεις.
Η Δημοτική Αρχή έχει μόνο ένα λόγο ύπαρξης. Να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών μας και να ανταποκριθεί θετικά στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό της ρόλο, πάντα διαχειριζόμενοι τα εν Δήμω ως εν οίκω.
Σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής που την ευθύνη έχουν όχι μόνο, αλλά κυρίως οι πολιτικοί, σε μια εποχή σύγχυσης και αμφισβήτησης παραδόσεων, ηθών και θεσμών, σε μια εποχή εμπορευματοποίησης των αξιών ο Δημοτικός Σύμβουλος αποκτά έναν επιπλέον κρίσιμο ρόλο.
Να λειτουργήσει ως μονάδα αντίστασης και ως πρότυπο συμπεριφοράς, σεβασμού και αφοσίωσης στο καθήκον που αναλαμβάνει, παραδειγματίζοντας την κοινωνία και δίνοντας ελπίδα στη νέα γενιά.
Στην πορεία μας αυτή το συμπολίτη μας, δεν τον θέλουμε μόνο υπέρτατο κριτή ή παθητικό θεατή.
Επιζητούμε σταθερά την ενεργή καθοδήγηση στις μικρές και μεγάλες επιλογές, στις μικρές και μεγάλες δράσεις, στις μικρές και μεγάλες αποφάσεις.
Τον θέλουμε πρωταγωνιστή, στη προοπτική δόμησης μιας κοινωνίας πολιτών, μιας κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο, με κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική αλληλεγγύη, στην αέναη προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας πόλης, που όλοι θα μοιραζόμαστε και θα απολαμβάνουμε όλα αυτά που ανήκουν σε όλους και που είναι πολύ πιο σημαντικά απ' αυτά που ανήκουν στον καθένα μας ξεχωριστά.
Με τις επισημάνσεις αυτές, που πρέπει να αποτελέσουν παρακαταθήκη για όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά, θέλω να σας ευχηθώ προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και το 2011 να μας φέρει πιο κοντά στους στόχους και τις επιδιώξεις μας.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ