Jan15
ΚΡΥΟΝΕΡΙ: Απολογισμός του Προέδρου Γιάννη Καλαφατέλη στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Κοινότητας
1/15/2010 8:40:00 AM by Giannis

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
«Παραγωγική χρονιά το 2009 για την Κοινότητα Κρυονερίου»

Ως την πιο παραγωγική χρονιά από πλευράς δημοτικού έργου, στα έντεκα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Κοινότητας Κρυονερίου, αποκάλεσε το 2009, ο Πρόεδρος Γιάννης Καλαφατέλης. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και δημοτών, την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Γιάννης Καλαφατέλης τόνισε ότι μέσα στο 2009,  συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν τα έργα που, με πνεύμα ενότητας, δρομολόγησε, το Κοινοτικό Συμβούλιο το 2008, όπως η Οδοποιία και η Επέκταση και Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης.
«Ιδιαίτερα το δεύτερο έργο, είναι πολύ μεγάλης σημασίας αφού με αυτό, εξασφαλίστηκε η επάρκεια σε νερό για τα επόμενα χρόνια και αντικαταστάθηκε το παλαιωμένο δίκτυο αμιαντοσωλήνων  στον παλιό Οικισμό. Στις υποδομές για την Παιδεία, αποκτήθηκε το κτίριο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, στον Κόμβο Κρυονερίου, για τη στέγαση του Επαγγελματικού Λυκείου, ενώ προχωράει η διαδικασία για την κατεδάφιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να κατασκευαστεί στην ίδια θέση δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο, νηπιαγωγείο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων», υπογράμμισε ο Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος δεν λησμόνησε τη φωτιά που κατέστρεψε Αττική. « Το φετινό καλοκαίρι, σημαδεύτηκε από την μεγάλη οικολογική καταστροφή της Βόρειας Αττικής, εξαιτίας της πυρκαγιάς. Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πήρε ενεργά μέρος η Κοινότητά μας, με στόχο πρώτα να εμποδίσει την εξάπλωση της προς το Κρυονέρι και στη συνέχεια για να συνδράμει τον γειτονικό Αγ. Στέφανο, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους. Το συμπέρασμα απ’ αυτή την τεράστια καταστροφή είναι ότι αφενός θα πρέπει να ενισχύσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας και αφετέρου να συμμετάσχουμε σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδάσωσης, στις περιοχές όπου, λόγω των επανειλημμένων καταστροφών, δεν υπάρχει ελπίδα φυσικής αναγέννησης», σημείωσε.
 Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο πρόβλημα της επιβολής διοδίων στον Κόμβο Κρυονερίου, αλλά και στο επίκαιρο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.«Στο μέτωπο εναντίον της επιβολής διοδίων η Κοινότητα έχει αντιτάξει σθεναρή αντίσταση. Μαζί με την ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, έχουμε καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι ένας δίκαιος αγώνας, που με την συμβολή όλων μας μπορεί να έχει θετική κατάληξη. Στο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επανήλθε στην ατζέντα από την νέα Κυβέρνηση, η θέση της Κοινότητας μας είναι ξεκαθαρισμένη. Ανάμεσα στα κριτήρια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο ρυθμός ανάπτυξης και κυρίως η οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ.  Με την επέκταση του Σχεδίου και με τον σημερινό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, σύντομα η Κοινότητά μας, θα είναι ένας εύρωστος και από οικονομική άποψη, Δήμος. Πιστεύουμε ακόμα, ότι με την κατάργηση των Νομαρχιών και την δημιουργία μεγάλων Δήμων η Διοικητική Μεταρρύθμιση μπορεί να οδηγηθεί στην κατάργηση της θεμελιώδους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρχής της εγγύτητας προς τον Πολίτη», τόνισε ο Γιάννης Καλαφατέλης.  
Αναφορικά με τα πεπραγμένα στον Πολιτισμό, συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής του Πολιτιστικού Κέντρου, τα στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αλλά και τους Πολιτιστικούς φορείς της πόλης για την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική παραγωγή της φετινής χρονιάς. « Αν στη σπουδαία δουλειά που πραγματοποιήθηκε στα Πολιτιστικά αθροίσουμε και μια σειρά Ημερίδων με θέματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος, που αποτέλεσαν γεγονότα για την ευρύτερη περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος της αξιοποίησης του Πολιτιστικού μας Κέντρου, που εγκαινιάστηκε πέρσι, αποτελεί, πλέον, πραγματικότητα. Θα πρέπει να επισημάνουμε την μεγάλη επιτυχία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την πρωτοβουλία για την ενημέρωση των Δημοτών σε θέματα Υγείας, που έγινε με την διοργάνωση διαλέξεων στο Πολιτιστικό μας Κέντρο», πρόσθεσε.
Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα περιβαλλοντικά, που, όπως είπε, αποτελούν τη μεγάλη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. 
«Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της Κοινότητας για δενδροφύτευση. Συμμετείχε σε δενδροφύτευση στην είσοδο της πόλης αλλά και στην περιοχή της Πεντέλης. Επίσης με τη συμμετοχή του κόσμου και των εργαζομένων φυτεύτηκαν, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, περίπου διακόσια δέντρα, σε χώρο πάνω από το γήπεδο. Το μήνυμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι εκτός από την διαφύλαξη, του πρώην Βασιλικού Κτήματος, οι δημότες απαιτούν την αύξηση του πρασίνου σε όλους τους διαθέσιμους χώρους», τόνισε.
Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στους στόχους της Κοινότητας για τη νέα χρονιά. «Το τρίπτυχο ΑΝΘΡΩΠΟΣ –ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ θα αποτελέσει και τη νέα χρονιά, τον άξονα των προτεραιοτήτων της Κοινότητάς μας. Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ , δρομολογούμε τα έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης αλλά και την καθημερινότητα των Δημοτών. Το μεγάλο αυτό έργο βρίσκεται ήδη στη φάση της δημοπράτησής του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναπλάσεις στις Πλατείες «Μικράς Ασίας» και «Πλαστήρα», καθώς και στη Λεωφόρο Κρυονερίου. Προβλέπεται ακόμα, η διαμόρφωση των Πλατειών «Αγίου Δημητρίου» και «Μπαφίου» και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, για τη σύνδεση των Πλατειών «Πλαστήρα» και «Μπαφίου». Στρατηγικός μας στόχος είναι η ενίσχυση του Προαστιακού χαρακτήρα της περιοχής μας, η αύξηση του πρασίνου και η ανάληψη νέων οικολογικών πρωτοβουλιών, ώστε να διατηρήσει η πόλη μας το ανθρώπινο μέτρο, την αίσθηση της γειτονιάς και την άμεση επαφή με τη φύση, που την έχει κάνει, πόλο έλξης για όλη την Αττική», ανέφερε.
 Τέλος, αφιέρωσε, εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, το πρώτο κομμάτι της πίττας σε όλους τους κατοίκους  του Κρυονερίου, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθεια για να γίνει η πόλη αντάξια των προσδοκιών τους. Ευχαρίστησε, ακόμα όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και τους εργαζομένους για τη βοήθειά τους τη χρονιά που πέρασε και ευχήθηκε σε όλους Υγεία και οικογενειακή Ευτυχία.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ