Mar10
Ημέρα των Γυναικών στο Κρυονέρι - Πετυχημένη η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών
3/10/2010 8:16:00 AM by Giannis

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κρυονερίου διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλίες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και τα 100 χρόνια από την καθιέρωσή της. Την έναρξη της βραδιάς άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Πατέλη Ειρήνη που έκανε αναφορά στη ιστορική επέτειο, τότε που η Γερμανίδα Κλάρα Τσέτκιν μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, πρότεινε και υιοθετήθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο, η ηρωική θυσία των απεργών εργατριών γυναικών στην κλωστοϋφαντουργία και στα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης που διεκδικούσαν καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, χτυπήθηκε από την αστυνομία και βάφτηκε στο αίμα των εργατριών. Αναφέρθηκε στις γυναίκες που άφησαν εποχή σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο που πάλεψαν για να τις δεχτεί μια κοινωνία που είχε μάθει να διαπρέπουν μόνο οι άνδρες. Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι πλέον σήμερα η γυναίκα μέσα από πολλούς αγώνες εργατικών γυναικείων κινημάτων και γυναικείων οργανώσεων κέρδισε την συμμετοχή της, σε όλες της πτυχές της καθημερινής ζωής της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας για να συμπληρώσει ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει και  συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια για την ισότητα των δύο φύλων και για τα δικαιώματα της γυναίκας. Πολύ  αξιόλογο ήταν το πάνελ των γυναικών ομιλητριών που συνέχισαν την εκδήλωση με ομιλίες –τοποθετήσεις.
Η κα Ρουμελιώτη Μαρία, εκπαιδευτικός και διευθύντρια του Γυμνασίου Κρυονερίου, σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα δύο αγοριών, έκανε μια ιστορική αναδρομή, του ρόλου της Ελληνίδας γυναίκας, και η συμβολή της στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας. Μελετώντας την πολύχρονη ιστορία μας ως προς τον ρόλο της Ελληνίδας γυναίκας, συμπεραίνουμε ότι μετά από κάθε ιστορική περίοδο που η γυναίκα χαίρει εκτίμησης από την κοινωνία, ακολουθεί ευημερία πνευματική και οικονομική ανάπτυξη. Στην αντίθετη περίπτωση όπου η γυναίκα κακοποιείται και παραγκωνίζεται, οι θεσμοί της οικογένειας δεν λειτουργούν και η κοινωνία καταρρέει.

Η κα Οικονόμου - Τάκη Χριστίνα γιατρός- πλαστικός χειρούργος, σύζυγος πολιτικού, νοικοκυρά και μητέρα δύο αγοριών αναφέρθηκε στη πλαστική χειρουργική ως επιστήμη και ως όπλο πολλών γυναικών, θέλοντας να σβήσουν το χρόνο και την κούραση που έχει επέλθει. Η κα Μαντά Λένα επιτυχημένη συγγραφέας λογοτεχνικών έργων, σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών έκανε μια σύντομη αναφορά στο πως αντιμετώπιζαν οι άνδρες και η κοινωνία τις γυναίκες 80 χρόνια πριν, διαβάζοντας ένα κείμενο που είχε δημοσιευθεί σε μεγάλη ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα.
Η κα Χιώτη Μαίρη σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, αναφέρθηκε στην καθημερινότητά της συζύγου-μάνας μέσα από τα δικά της βιώματα και τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που αντιμετωπίζει αλλά και για τις ενδιαφέρουσες ασχολίες της στο ελεύθερο χρόνο της στη Χορωδία και στην Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών. Η κα Θάνου Χρυσούλα αισθητικός, σύζυγος, νοικοκυρά και μητέρα τριών παιδιών η οποία ανέπτυξε το θέμα αισθητική- ομορφιά και έδωσε χρήσιμες συμβουλές σε όλες τις γυναίκες και η κα Περράκη Γεωργία δημόσιος υπάλληλος, σύζυγος νοικοκυρά και μητέρα ενός αγοριού, η οποία μίλησε για τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρα και τις ευθύνες που αντιμετωπίζει στην οικογένεια και στο εργασιακό περιβάλλον.

Την βραδιά έκλεισε ο  Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Οικονόμου Βασίλης που έκανε μια σύντομη τοποθέτηση και έδωσε συγχαρητήρια στις ομιλήτριες και στο Σύλλογο Γυναικών.  
Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε η ομιλία γέμισε από γυναίκες αλλά και από άνδρες που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις Γυναίκες αλλά και το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών, σε ένα διαμορφωμένο αμφιθέατρο, με πολύ γούστο και ζεστασιά.  Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Καλαφατέλης Γιάννης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημόπουλος Βασίλης, κ. Βερβέρης Νίκος, ο κ. Χριστόπουλος Δημήτρης και η κα Παναγοπούλου Ρένα, ο  Βουλευτής κ. Οικονόμου Βασίλης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βόρειας Αττικής  του ΠΑΣΟΚ  κ. Σακοράφας Άρης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δρυάδες κ. Σωτηρόπουλος Δημήτρης και μέλη του Δ.Σ και οι κυρίες Νανά Τοκατλή και Έφη Αναστασοπούλου ως εκπρόσωποι της Πολιτιστικής Επιτροπής. Δόθηκε σε όλες τις γυναίκες μια καρφίτσα δώρο, προσφορά του καταστήματος "ΝΑΤΑΣΑ" της Ιωαννίδου Ντίνας, από ένα λουλούδι προσφορά του Κ.Σ. Χιώτη Ηρακλή και στις ομιλήτριες δόθηκε από μια γλάστρα ορχιδέας προσφορά της κτηματικής εταιρείας ΖΗΚΙΔΗΣ exelixis. Η Πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους χορηγούς της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ