Feb4
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ
2/4/2010 12:19:00 PM by Giannis

Τις ευχές του ιδίου και του Κοινοτικού Συμβουλίου για καλό πτυχίο, εξέφρασε στους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποφοίτησαν από τα Λύκεια του Κρυονερίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Καλαφατέλης. Μιλώντας στην τελετή βράβευσης των επιτυχόντων, που πραγματοποίησε η Κοινότητα, το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο, ο Γιάννης Καλαφατέλης χαρακτήρισε την εκδήλωση γιορτή για την Παιδεία, η οποία, εκτός από τους επιτυχόντες αποδίδει τιμή στους καθηγητές αλλά και στους γονείς, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά τους. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο αριθμός των 32 επιτυχόντων κατατάσσει τα Λύκεια του Κρυονερίου, μεταξύ των καλυτέρων της Αττικής.
 «Ο αριθμός των 32 επιτυχόντων και συνακόλουθα το υψηλό ποσοστό  επιτυχίας των μαθητών, μας κάνει περήφανους και  κατατάσσει το Γενικό και το Επαγγελματικό  Λύκειο μεταξύ των  καλύτερων σχολείων  της Αττικής. Αποδεικνύει  ότι στην πόλη μας ζει η Ελπίδα και η Προοπτική,  γιατί υπάρχουν νέοι που με θέληση υπερασπίζονται το μέλλον.
Υπάρχουν γονείς που  μετρούν τη μόρφωση ως αξία ζωής και στηρίζουν με κάθε τρόπο τις επιλογές και τους στόχους των παιδιών τους.
Υπάρχουν Εκπαιδευτικοί φωτεινά παραδείγματα που δικαιώνουν το λειτούργημά τους», τόνισε ο Γιάννης Καλαφατέλης. Δεν παρέλειψε ακόμα να δώσει πατρικές συμβουλές στις φοιτήτριες και τους φοιτητές.
«Με την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση πετύχατε τον πρώτο μεγάλο στόχο της ζωής σας.  Ωστόσο, πιο  σημαντικό κι απ΄ την επιτυχία είναι ότι μάθατε να βάζετε και να επιτυγχάνετε τους στόχους σας. Γιατί ασφαλώς ο αγώνας δεν σταματάει εδώ.
Νέες προκλήσεις ανοίγονται μπροστά σας. Θα χρειαστείτε θέληση και επιμονή. Το Πανεπιστήμιο θα σας προσφέρει τη δυνατότητα για να τις αντιμετωπίσετε με γνώση και μεθοδικότητα.
Βεβαίως από τη σημερινή μας γιορτή λείπουν εκείνοι που δεν τα κατάφεραν. Ας μην απογοητεύονται. Μπορούν να προσπαθήσουν ξανά ή να αναζητήσουν νέες κατευθύνσεις στο γνωστικό αντικείμενο ή στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό», υπογράμμισε.
Τέλος ανέφερε ότι, κατά γενική ομολογία, πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Παιδεία και κάλεσε τους φοιτητές να πάρουν ενεργά μέρος στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.
«Διαχρονικά αιτήματα της Παιδείας, για την διεκδίκηση μάλιστα των οποίων έχουν γίνει μεγάλες θυσίες,  παραμένουν  ανεκπλήρωτα. Είναι, κατά γενική ομολογία, επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμιση της Εκπαίδευσης από το Νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Η Παιδεία έχει ανάγκη από ένα σχολείο ανθρώπινο, δημοκρατικό, με συμμετοχή των  παιδιών στην κατάκτηση της γνώσης και όχι στη μηχανιστική αποστήθιση. Ένα Πανεπιστήμιο που θα ανοίγει παράθυρο στη γνώση και θα διαπλάθει κατάλληλα το επιστημονικό δυναμικό που θα κληθεί να  καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες.  Σ΄ αυτή την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου πρέπει να λάβετε, πρώτοι εσείς, μέρος με συνέπεια και υπευθυνότητα. Υπάρχει χρόνος. Αρκεί να τον αξιοποιήσετε, μοιράζοντάς τον ιδανικά ανάμεσα στη μελέτη και στην όμορφη φοιτητική ζωή», κατέληξε ο Γιάννης Καλαφατέλης.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ