Sep29
Συνέντευξη τύπου Γιάννη Καλαφατέλη και «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»
9/29/2010 7:16:00 PM by Giannis

Τις βασικές αρχές του προγράμματος της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» για το Δήμο Διονύσου, ανέπτυξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο εκλογικό κέντρο της Άνοιξης, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Διονύσου, κ. Γιάννης Καλαφατέλης.
Συνεπικουρούμενος από την Συντονιστική επιτροπή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας  αλλά και εκπροσώπους των επιτροπών δράσης που έδιναν διευκρινήσεις όπου αυτό θεωρούνταν απαραίτητο, αποδείχτηκε στην πράξη για μια ακόμη φορά η συλλογική λειτουργία της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας».Ο κ. Γιάννης Καλαφατέλης, αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξης, για το νέο δήμο Διονύσου.
Χάρη στις εύστοχες ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Καλαφατέλης, έδωσε με σαφήνεια το περίγραμμα του προγράμματος.
«Πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες» 
Πρώτα απ’ όλα αναφέρθηκε στις διαδικασίες μέσα από τις οποίες ιδρύθηκε και συγκροτήθηκε η παράταξη λέγοντας: «Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» είναι μια παράταξη που συγκροτήθηκε με πρωτόγνωρες για την Τοπική αυτοδιοίκηση, δημοκρατικές διαδικασίες. Εξέλεξε τον επικεφαλής της με τις ψήφους 103 εκλεκτόρων από τους επτά ΟΤΑ που συγκροτούν τον «Καλλικράτειο» Δήμο Διονύσου».
Επεσήμανε ακόμα ότι οι προγραμματικές αρχές της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» καταρτίσθηκαν με συλλογικές διαδικασίες.
«Αυτή τη στιγμή δεκάδες διακεκριμένοι επιστήμονες, άνθρωποι με εμπειρία και πλούσιο έργο στην Τοπική αυτοδιοίκηση και ενεργοί πολίτες, εργάζονται συστηματικά σε επιτροπές και συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες διαμορφώνοντας κάθε λεπτομέρεια του προγράμματος της παράταξής μας, ώστε την 1/1/2011 να είμαστε πανέτοιμοι. Οι συλλογικές διαδικασίες της παράταξης θα είναι η πυξίδα μας στο νέο Δήμο Διονύσου» είπε χαρακτηριστικά.
Την Παρασκευή τα εγκαίνια και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου
Επίσης ο κ. Καλαφατέλης ανακοίνωσε τους πρώτους πενήντα υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ», ενώ ανήγγειλε ότι η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει κατά την εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού Κέντρου (Λεωφόρος Μαραθώνα 28 - Ανοιξη) την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ.
Αναφερόμενος στους υποψηφίους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για το Δήμο Διονύσου ο επικεφαλής της παράταξης είπε: «Πρόκειται για αξιόλογους ανθρώπους, που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται εξειδικευμένοι επιστήμονες αλλά και δοκιμασμένα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, όπως και πολλοί νέοι άνθρωποι που ευελπιστούμε ότι θα κινητοποιήσουν τη νεολαία, ώστε να πάρει ενεργά μέρος στη λήψη των αποφάσεων».
 Πρόσθεσε ακόμα ότι το πρόγραμμα αυτό θα εξειδικευθεί, μέχρι τις εκλογές, μέσα από ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε αφενός να ιεραρχηθούν οι δράσεις και αφετέρου να τεθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Οι πρώτες προτεραιότητες
Απαριθμώντας, ενδεικτικά τις πρώτες προτεραιότητες της παράταξής του ο Γιάννης Καλαφατέλης αναφέρθηκε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, την αποχέτευση, το κυκλοφοριακό και τη σχολική στέγη.
Ειδικά για το τελευταίο είπε ότι ναι μεν η ανέγερση των σχολείων είναι αρμοδιότητα του ΟΣΚ, ωστόσο επισήμανε ότι με συστηματική διεκδίκηση από την πλευρά μας, τα προβλήματα θα λυθούν.
«Θα προσφύγουμε ακόμη και σε απαλλοτριώσεις αν χρειαστεί, για να φτιάξουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Σχολεία» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Ανάφερε ως παράδειγμα την Κοινότητα Κρυονερίου στην οποία είναι πρόεδρος λέγοντας, ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα σχολικής στέγης μέσα στην τελευταία πενταετία. «Στο Κρυονέρι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συνολικά πέντε Σχολεία και συνεχίζουμε…» είπε χαρακτηριστικά.
Για το άρθρο 24
Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ απέναντι στο άρθρο 24 του προσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο στην ουσία καταργεί οικισμούς προϋφιστάμενους του έτους 1923, είπε ότι είναι κάθετα αντίθετος και ότι έχει ζητήσει την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει, θα εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια για την ανατροπή του.
Αναφερόμενος στο θέμα της δασοπυρόσβεσης εξήγγειλε την προσπάθεια  δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού και δεσμεύθηκε ότι θα αναπτύξει τις σχέσεις με το εθελοντικό κίνημα για τη δασοπροστασία και την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.
Για πηγές χρηματοδότησης
Αναλύοντας τις πηγές χρηματοδότησης του τεχνικού προγράμματος, είπε ότι παρά τη μείωση της επιχορήγησης των Δήμων λόγω του Μνημονίου, αισιοδοξεί ότι θα βρεθούν πηγές χρηματοδότησης.
«Οι ΟΤΑ που απαρτίζουν το νέο Δήμο Διονύσου, έχουν εξασφαλισμένα έργα από το Γ. ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ και από συμπράξεις του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα ύψους 30 εκατ ευρώ. Τόσο εμείς στο Κρυονέρι, όσο ο κ. Γιάννης Νικητόπουλος στην Άνοιξη και ο κ. Χρήστος Κλεφτάκης στη Ροδόπολη εξασφαλίσαμε πιστώσεις από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο και από το ΕΣΠΑ.
Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να διεκδικούμε και πιστεύουμε ότι τώρα που μας παρέχεται η δυνατότητα να ενταχθούμε απ΄ ευθείας σε Κοινοτικά προγράμματα, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Όπλο η εμπειρία και το πρόγραμμά μας»
Ο Γιάννης Καλαφατέλης υπογράμμισε ότι δεν τον ανησυχεί η εφαρμογή του Καλλικράτη, παραδέχθηκε ωστόσο ότι, όπως συμβαίνει στην αρχή κάθε προσπάθειας, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, τα οποία όμως θα αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και εν τη γενέσει τους.
Δεν δίστασε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα γιατί θα πρέπει να ψηφίσουν οι πολίτες την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» «Σεβόμαστε τους άλλους συνδυασμούς και όλους τους αντιπάλους, ωστόσο εμείς έχουμε συμμετοχικές διαδικασίες που αίρουν τον δημαρχοκεντρικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης και αυτό είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή, ρεαλιστικό πρόγραμμα για την ανάδειξη κάθε περιοχής ξεχωριστά και όλου του Δήμου μαζί, αλλά και ικανά στελέχη δοκιμασμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά το πρόγραμμά μας στο ακέραιο», τόνισε.
«Δεν έχω προτιμήσεις»
 Απαντώντας στην ερώτηση ποιο συνδυασμό θα προτιμούσε στο δεύτερο γύρο των εκλογών είπε αστειευόμενος, ότι αισιοδοξεί η παράταξή του να  κερδίσει από τον πρώτο γύρο. Από εκεί και πέρα δεν θέλησε να εκφράσει την προτίμησή του σε κάποιο συνδυασμό καθώς όπως σημείωσε υπάρχει σεβασμός σε κάθε παράταξη και υποψήφιο, ξεχωριστά αλλά εμείς στηριζόμαστε στο δικό μας πρόγραμμα και έργο. 
Παρών ο Σακελλαρίου
Εκτός του Γιάννη Καλαφατέλη, του δημάρχου Άνοιξης Γιάννη Νικητόπουλου και του προέδρου της Κοινότητας Ροδόπολης Χρήστου Κλεφτάκη, εκπροσώπων των επιτροπών δράσης και στελεχών της παράταξης, το  «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αγίου Στεφάνου, Παναγιώτης Σακελλαρίου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με την «Ενωτική Πρωτοβουλία».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σακελλαρίου, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που είχε κατά το παρελθόν με τον κ. Γιάννη Καλαφατέλη, σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ