Nov25
Προέχει η οδική ασφάλεια των παιδιών
11/25/2009 10:54:00 AM by portal portal

 Η Ελληνική Αστυνομία, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εκπόνησε και έθεσε σε εφαρμογή ένα ευρύ επιχειρησιακό πρόγραμμα και μια σειρά στοχευμένων προληπτικών δράσεων, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, με στόχο την προστασία των μαθητών και την ασφαλή καθημερινή τους μετακίνηση.
Στα πλαίσια αυτής της δράσης η Τροχαία Καπανδριτίου απέστειλε επιστολή στο τοπικό τύπο με στόχο την ευρύτερη δημοσιοποίηση του θέματος, στην οποία αναφέρει τα εξής : «Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2009-2010, το ενδιαφέρον του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώνεται στο ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα της οδικής ασφάλειας των μαθητών που αποτελεί πρωταρχικό στόχο και προτεραιότητα των δραστηριοτήτων στα πλαίσια της Πολιτικής Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας καθώς και του 3ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας 2008 - 2010.
Για την επίτευξη των στόχων και των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία μας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, προτίθεται να συμβάλλει όπως και κατά την προηγούμενη χρονιά, με σειρές διαλέξεων προς τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια, σε θέματα οδικής ασφάλειας, κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής συμπεριφοράς των μαθητών.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι:
Ι.- Πρόθεση και επιθυμία της υπηρεσίας μας είναι οι υφιστάμενοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, να ανταποκριθούν στη σχετική πρόσκληση που ήδη έχει γίνει μέσω των Σχολείων, προκειμένου αναπτυχθεί και στους γονείς, το Εθνικό Πρόβλημα των Τροχαίων Ατυχημάτων με σκοπό την ενημέρωσή τους και στόχο τη μείωσή τους.
2.- Επίσης πρόθεσή μας είναι, η ενημέρωση για το ίδιο αντικείμενο να επεκταθεί και στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας (ημεδαπούς και αλλοδαπούς) με διαλέξεις και ομιλίες. Για το λόγο αυτό έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο στους ΟΤΑ της περιοχής αρμοδιότητάς μας και σε περίπτωση που ανταποκριθούν θετικά θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.
Παρακαλούμε για τη δική σας αρωγή με την προβολή της προσπάθειάς μας αυτής στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας, όπως κάνατε και κατά την περυσινή περίοδο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας, τόσο για την μέχρι σήμερα αναφορά σας στον τομέα αυτό όσο και για τη μελλοντική σας συμπαράσταση.
Αρμόδιος για το Θέμα είναι ο Υποδιοικητής της Υπηρεσίας μας, αστυνόμος Α΄, κ. Σαμπάνης Κων/νος, ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να πληροφορη0είτε για το πρόγραμμα των διαλέξεων καθώς και για κάθε άλλη λεπτομέρεια επί του θέματος. Τηλ. επικοινωνίας: 22950-98370)».
Δυστυχώς στη χώρα μας κάθε φθινόπωρο συμβαίνουν αρκετά οδικά δυστυχήματα, αρκετά από τα οποία έχουν θύματα μαθητές που μετακινούνται προς και από το σχολείο τους. Κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην προστασία και ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών είναι ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα όταν είναι και από την καθ’ ύλη αρμόδια, την Ελληνική Αστυνομία.
Είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι τα τροχαία ατυχήματα αντιπροσωπεύουν παγκοσμίως την πρώτη αιτία θανάτου στην εφηβεία, το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη χειρότερο, αν υπολογιστεί και το μεγάλο ποσοστό των νέων που μένουν ανάπηροι.
Επειδή ακριβώς τα νούμερα είναι όχι μόνο τρομακτικά αλλά και αποθαρρυντικά αυξανόμενα, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στην προσπάθεια λήψης μέτρων για την πρόληψη αυτής της μάστιγας.
Από την μεριά μας λοιπόν καλούμε τους διευθυντές των σχολείων αλλά και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της ευρύτερης περιοχής, να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε η ενημερωτική αυτή δράση να έχει αποτέλεσμα και να συμβάλλει στη μείωση των οδικών ατυχημάτων με μαθητές.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ