Dec11
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
12/11/2009 5:22:00 PM by portal portal

Το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου των Θρακομακεδόνων, διοργάνωσε τις παρακάτω επιτυχημένες εκδηλώσεις:
• 20/9/09 «Μουσικό ταξίδι γύρω από ένα φωτεινό αστέρι» με καλλιτεχνικό καθοδηγητή την αοιδό Δέσποινα Χατζηανδρέου. Αφήγηση, τραγούδι, ευήκοα μουσικά ακούσματα από το διεθνές ρεπερτόριο. Την ορχήστρα και την όλη εκδήλωση πλαισίωσε ζευγάρι Ρώσων χορευτών. Συντελεστές: Τραγούδι: Δέσποινα Χατζηανδρέου – Πάνος Παταγιάννης, Πιάνο: Βάννα Ματζαβίνου, Βιολί: Δήμητρα Ντάση, Κόντρα –Μπάσο: Οσβαλντ Αμιράλης. Αφηγητές οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Λίλια Δακτυλίδη. Χορευτές: Yiuli Mouzafiora, Alexander Horosiv
• 27/9/09 «Ρεσιτάλ» νησιώτικου ρεπερτορίου και όχι μόνο από το συντοπίτη μας γνωστό τραγουδιστή Βαγγέλη Κονιτόπουλο και την ορχήστρα του. Και οι δύο εκδηλώσεις επαινέθηκαν από το μουσικόφιλο κοινό της πόλης. Φωτορεπορτάζ, δημιουργία του Αντιπροέδρου, Σπύρου Σταματιάδη
• 25/10/09 Συναυλία, τραγούδι, «αφιέρωμα στον ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο» για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ο μαέστρος Αντώνης Αμπαρτζάκης, οι τραγουδιστές και η ορχήστρα της ΚΕΔΑ απέδωσαν με πάθος και ζωντάνια πολλά μελοποιημένα ποιήματα του Ρίτσου, τραγούδια που συνταράσσουν, όποτε ακούγονται, την ψυχή και το πνεύμα μας…. Στην επιτυχία της εκδήλωσης σημαντική συμβολή είχε το μέλος του Δ.Σ. Μάγια Ντελέζου με τον ιδιαίτερο τρόπο παρουσίαση κειμένων από το έργο και τη Ζωή του ποιητή.
• 28/10/09 Η Επέτειος του «ΟΧΙ». Μετά την καθιερωμένη παρέλαση, στο Π.Κ.Θ, ομιλητής της λαμπρής αυτής μέρας ήταν ο Ιωάννης Σαρ. Καργάκος, Msc. In War studies, King΄s College, University of London ,Iστορικός, με θέμα : «Η διαχρονικότητα του Ελληνικού ΟΧΙ». Ο νέος αυτός επιστήμων με την πληρότητα και την καθαρότητα του λόγου του και την εξαιρετικά δομημένη σκέψη του ενθουσίασε το απαιτητικό ακροατήριο των Θρακομακεδόνων. Συμμετείχε και η χορωδία του Π.Κ. Θ. αποδίδοντας τραγούδια αφιερωμένα στο ηρωικό ’40 των Ελλήνων με μεγάλη επιτυχία. Στο πολυπληθές ακροατήριο συμμετείχαν μεταξύ των άλλων, Ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Λάμπρος, ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Ευθύμιος Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Πρόεδροι των τοπικών Φορέων-Συλλόγων, ο Πρόεδρος Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης, και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Κ.Θ. Ο κ. Πλατυπόδης διερμηνεύοντας τα αισθήματα του εμπλέου από ενθουσιασμό ακροατηρίου από τη ρητορική δεινότητα και τον τεκμηριωμένο ιστορικό λόγο του νέου επιστήμονα είπε στο τέλος με νόημα ευχαριστώντας τον προσκεκλημένο ομιλητή:
Άξιον Τέκνον λαμπρού πατρός, μας απογειώσατε και μας υπενθυμίσατε με αφορμή τη λακωνική καταγωγή σας τη γνωστή σπαρτιάτικη φράση:
Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες (Εμείς θα γίνουμε καλύτεροι)
Για εσάς είμαστε βέβαιοι κύριε Καργάκο. Το ίδιο θα επιθυμούσαν και οι πρόγονοί μας, αυτοί που διαχρονικά είπαν τα μεγάλα ΟΧΙ για εμάς τους Νεώτερους, προτρέποντας μας για τα ΟΧΙ που καθημερινά πρέπει να λέμε – ΟΧΙ στην Αναξιοκρατία, ΟΧΙ στην Φαυλότητα, ΟΧΙ στην υποτέλεια, ΟΧΙ στο βόλεμα, ΟΧΙ στους διχασμούς, ΟΧΙ στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας, ΟΧΙ στην αποφυγή εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και στην εκτέλεση των καθηκόντων μας. Με την ομιλία σας μας κάνατε πράγματι περήφανους και πιο αισιόδοξους για το μέλλον.
• 8/11/09, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ομιλία για τη Νέα Γρίπη (Α/Η1Ν1), Η κ. Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, με γλαφυρό και επιστημονικό λόγο και με τη βοήθεια «Power point» απέδειξε και παρότρυνε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι της μέχρι τώρα ήπιας μορφής της νέας γρίπης παράλληλα με το εμβόλιο για την κοινή γρίπη. Έγινε διάλογος και διατυπώθηκαν ερωτήματα και θέσεις, όπου η κ. Τζένη Κρεμαστινού διετύπωσε με ενάργεια και πληρότητα τα τελικά συμπεράσματα της παγκόσμιας κοινότητας για τη νέα γρίπη και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστήριχτες αντιλήψεις μερικών, εκ του ιατρικού και παραϊατρικού κόσμου που δρουν κατά τρόπο ανάρμοστο προς τους κανόνες της υγείας και της υγιεινής, κυρίως στα νοσοκομεία μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ των άλλων και ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Π.Κ.Θ.
 

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ