Feb21
Συνεστίαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
2/21/2012 4:40:00 AM by Giannis

Συνεστίαση της Συμμαχίας για τον Πολίτη -12 Φεβρουαρίου 2012 στην ταβέρνα Πανάγος: μια όμορφη βραδιά, μια ζεστή ατμόσφαιρα. Οι φίλοι της δημοτικής παράταξης έσμιξαν ξανά μετά από 15 μήνες. Έκοψαν την πίτα και γλέντησαν μέχρις αργά. Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Παναγιώτης Βορριάς,  ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Μετά τις δημοτικές εκλογές, στο εσωτερικό μας συζητήσαμε αναλυτικά για το εκλογικό αποτέλεσμα, την ανασυγκρότηση και την πολιτική μας στο νέο δημοτικό σκηνικό. Δεν ήταν μια εύκολη πορεία. Αλλά ήταν μια αναγκαία διαδικασία αυτοκριτικής, αυτογνωσίας, ανάληψης ευθυνών.
Βαθμιαία, επεξεργαστήκαμε τη στρατηγική και τακτική μας, ώστε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στις νέες συνθήκες και συσχετισμούς.
Όλη αυτή την περίοδο πολιτευθήκαμε σε δύο άξονες:
• Πρώτος άξονας: Αποκάλυψη των αρνητικών πλευρών της δημοτικής πολιτικής και κατάθεση των εναλλακτικών μας προτάσεων.
• Δεύτερος άξονας: Συνεπής και ευέλικτη πολιτική συνεργασιών, που οδήγησε γρήγορα στην αλλαγή των εκλογικών συσχετισμών.
Η εξέλιξη των πραγμάτων στο νέο Δήμο Διονύσου κατέδειξε ότι, οι βασικές εκτιμήσεις μας, βασικές πλευρές της στρατηγικής μας επαληθεύτηκαν, μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε.
Από την αρχή προβλέψαμε ότι, οι ετερόκλητες δυνάμεις που ευκαιριακά ενώθηκαν στις εκλογές του 2010, δεν μπορούν να αποκτήσουν συγκροτημένο βηματισμό, να ασκήσουν πολιτικές προς όφελος των Δημοτών μας. Από  τις αρχές του καλοκαιριού  διαπιστώναμε ότι, η κατάσταση στο εσωτερικό της πλειοψηφίας γίνεται ολοένα και πιο προβληματική, πληθαίνουν τα φαινόμενα αποσύνθεσης.
Οι εξελίξεις αυτές ανοίγουν νέες δυνατότητες για παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου και την κοινωνία. Τώρα, μπορούμε να παίρνουμε, από κοινού με άλλες δυνάμεις της μειοψηφίας, την πρωτοβουλία των κινήσεων σε σοβαρά θέματα του Δήμου.
Η Δημοτική μας Παράταξη εργάζεται συστηματικά, με σχέδιο κι επιμονή  στον τομέα – Συνεργασίες και Συμμαχίες. Με στόχο την απόκρουση των συνεπειών της δημοτικής πολιτικής και την οικοδόμηση τέτοιων προοπτικών, που στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα στηρίξουν ένα νέο πολυσυλλεκτικό και νικηφόρο σχήμα εξουσίας.
Πορευόμαστε στο μέλλον με μια πολιτική ανοιχτών θυρών, βασισμένοι στον  δημοκρατικό Κανονισμό Λειτουργίας μας, με αρχές και αξίες, χωρίς αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις. Θέλουμε να είμαστε μια πολυσυλλεκτική παράταξη εξουσίας και όχι μια δύναμη διαμαρτυρίας. Θέλουμε να εμβαθύνουμε με επιμονή, σταθερότητα, ευελιξία την πολιτική μας των συνεργασιών και συμμαχιών στα θεσμικά όργανα του Δήμου και την κοινωνία.
Οι προοπτικές, παρά τις προφανείς δυσκολίες, είναι ευνοϊκές. Αυτό προκύπτει από το ξεφούσκωμα της δυναμικής της δημοτικής αρχής, τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε, τα συσσωρευμένα προβλήματα, την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, την απαίτηση της κοινωνίας για ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης και διαχείρισης στο Δήμο.                                        
• Θα φανούμε αντάξιοι των ευθυνών μας, των προσδοκιών των πολιτών;
• Θα συμβάλουμε ενεργά στη διατύπωση μιας νέας αναπτυξιακής πρότασης για το Δήμο Διονύσου;
• Θα αποτελέσουμε μια δυναμική συνιστώσα ενός νέου, σύγχρονου συνασπισμού εξουσίας;
Αυτό είναι το στοίχημα, που θέλουμε να κερδίσουμε. Και θα το κερδίσουμε!»

  
 

  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ο ιδρυτής του “ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” και Νομαρχιακός σύμβουλος Αν Αττικής , “έφυγε” από κοντά μας 

  

 
  
 

 

Δ.Η.Σ.Ω

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ